2007-03-31
 21:00:22

Flyttat.

Trött som en gnu är jag idag. Precis som igår. Hann hem en snabbis igår när jag hade slutat, gick in och duschade och bytte kläder sen åkte jag och Fredrik till Ekohallen. Handlade lite påsksaker så att vi får det påskfint här hemma. Nu är här riktigt härligt och mysigt här hemma. Gult och fint. En gul tupp på storarumsbordet och en vas med påskris på golvet. Fick hälla ut vattnet som jag hade hält i vasen eftersom jag, (eller min mamma) så smart kom på att jag är ju alergisk mot björk, inte speciellt bra att ha det utslaget då, i lägenheten dessutom.
Hitade en jätte fin vas på Ekohallen, med två fjärilar i, jag bad Fredrik ta ur dom ur vasen eftersom jag hade händerna fulla med annat skit, så sa han "Vill du inte ha Fredde-Fjäril?" Fjärilen hette Fredde så självklart var jag tvungen att köpa en sådan. Ett onödigt inköp precis som allt annat som jag köpte igår men det får man dra på sig ibland. Det blev i alla fall påskfint här hemma. Handlade med oss Kinamat hem och satt och mös. Framåt kvällen öppnade vi en flaska fin, men jag var så trött efter jobbdagen att ja somnade innan jag ens hade drukit upp mitt glas. Nu står där en halv flaska vin på köksbordet och ett halvtfult/halvtomt glas på bordet. Jag får spara det till en annan gång. Kanske inte det i glaset men det i flaskan.

Har hjälpt Elin att flytta hela dagen idag, så nu är jag fruktansvärt trött igen. Började dagen redan klockan åtta. Då gick jag och Fredrik upp för att göra oss klara för flyttdagen. Gick ner och handlade frukost, bullar och juice åkte och hämtade mamma och PP och åkte sedan till Storgatan och käkade frulle och började flytten klockan tio. Tog bara en och en halvtimme att flytta alla grejjor till det nya stället. Det var bara lite saker i källaren kvar som vi kunde ta i personbilen. Fredrik och jag körde hem PP och sedan tillbaka till Storgatan och hämtade upp Elin för att köra henne till Kronborg där hon skulle parkera sin bil. Vi åkte tillbaka till Norregatan. Trodde att Fredrik skulle hem och slappa och sova lite, men han ville komma tillbaka när han hade duschat. När han väl kom tillbaka så hjälpte han till att packa upp saker och sätta i ordning möblerna i storarummet. Att jag har världens bästa pojkvän/man/sambo/livskamrat som man kan önska sig är det ingen tvekan om. Han är helt enkelt världsbäst.
Och han luktar gott också. Elin undrade om man kunde klona honom, men jag vet inte om jag gillar den iden specielt mycket, jag vill helst ha honom för mig själv. I alla fall så var jag och mamma klara hemma hos mamma vid halvsjutiden, då hade vi plockat upp alla kartonger som vi kunde, förutom det som ska upp på hyllorna, vilket vi inte kunde plocka upp eftersom hyllorna inte var uppsatta eftersom där ska målas om osv. I alla fall, mamma och jag gick hem till mig och Fredrik och hämtade garagekortet. När vi väl skulle köra ut ur garaget så var bomen öppen så vi körde ut. Senare när jag kom hem och skulle köra in så läste inte maskinen av vårt kort eftersom jag aldrig hade stämplat ut. Fick trycka på den förbaskade telefonknappen på apparaten så att dom öppnade för mig. 
Lagom jobbigt, jag som inte ens egentligen orkade köra in i garaget. Jag hade tänkt ställa mig på gatan men där var ingen parkering, tur i oturen. Så jag var tvungen att köra in i alla fall.

Nu längtar jag bara så fruktansvärt mycket tills jag och Fredrik ska flytta. Jag vill ha ett kök med ugn, lådor och mer förvaring. Jag vill ha ett sovrum och ett kök. Slippa ha allt i ett. Men samtidigt tycker jag om den här lägenheten, men den börjar bli förliten. Man drar på siv mer och mer skit, sådans som man inte tror tar plats men det gör det i alla fall. Jag vill liksom ha något som är mitt och Fredriks tillsammans, där vi kan blanda mina saker med hans. Så som det är nu är det bara hans saker, eller Mikaels, jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Men jag vill i alla fall ha något eget. Något som är mitt och Fredriks, tillsammans. 

Nu är det dax för lite TV-tittande innan kudden kallar, den ser så fruktansvärt skön ut just nu!
 
2007-03-28
 20:07:36

18272 kilometer

Why!?! Varför ska det vara så svårt att komma in och skriva i sin blogg?
Fick aldrig tillgång till att uppdatera den igår eftersom jag aldrig kom så långt.

Började tidigt på jobb idag (igår), redan klockan sju var jag på Kwintet och gjorde mitt bästa, jag var nästan klar när Mats kom klockan nio. Det var skönt att ha gjort allt innan han kom så var det bara att åka vidare till nästa.
D3 stod på tur men vi hittade ingen parkering så vi åkte vidare till Inuse, efter det chansade vi på D3 igen, ingen parkering. Åkte till ICA Maxi, pantade burkar, fick ihop hela 130:-. Inte dåligt, åt frukost utanför ICA Maxi på en bänk i solen, det var underbart. Det blåste inte, och solen stod på, riktigt varmt faktiskt. Efter det chansade vi på D3 igen, fortfarande ingen parkering. Va fan .. fick åka runt och ställa oss på en baksida, typ 18272 kilometer från D3. Vi genade över järnvägen och klättrade ner från en mur osv, osv. Fulla i skratt kommer vi in på D3 och gör ett susande jobb och kör vidare. Dagen slutade inte med det bästa humöret för Emelie. Jag var irriterad eftersom vi inte slutade i tid. Jag ville faktiskt orka med skolan idag (igår), och det är sant. Men när jag väl var hemma orkade jag inte. Vi åt middag och sedan la jag mig i sängen medan Fredrik pluggade till sin tenta. Somnade en timme, orkade knappt gå in i duschen, men det gjorde jag. Jag orkade inte göra mackor, inte diska, inte gå ner och köpta toalettpapper eller plocka undan. Inte nåt orkade jag. Frågan är hur länge man orkar med detta. Jag börjar faktiskt tröttna riktigt mycket. Man hinner inte med sitt liv. Och det är trist.

I helgen ska jag och Fredrik hjälpa Elin att flytta. Det ska bli spännande att se hennes nya hem, som dessutom är närmre oss :) Hoppas hon får fint hemma nu. Jag längtar själv också tills vi ska flytta. Vi är rätt så trötta på denna lägenheten nu. Visst den är liten och söt, men kanske lite fööör liten när man är två. Det kvittar om vi städar och plockar undan varje dag, det är lika dant dagen efter. Det är jobbigt, men vad gör man. Vattenläckan i taket gör det inte bättre heller. + Igår var det någon kärringjävel som snodde vår tvättid. Alla mina strumpor var slut, och trosorna också. Fick åka hem till mamma så den sötnosen tvättade lite underkläder till oss idag. Fredrik skrev en lapp till kärringen nere i tvättstugan. Hoppas att hon fick dåligt samvete. Det hade nog jag fått i alla fall!

Snart är det dax för min födelsedag. Om den månad närmare bestämt, plusminus någon dag. Då tänkte jag ha en liten fika bjudning här hemma. Får se om det blir så. Fredrik är nämligen inte hemma, så när katten är borta dansar råttorna på bordet som han så fint uttryckte det. :)
Köpte Oreos kakor igår, underbart goda, har aldrig smakat dom tidigare men dom var riktgit goda.
Tyvärr åt Fredrik upp dom igår och idag när jag/vi skulle handla nya hade dom inga kvar. Trist.

---------------------------------
Jobbade idag igen, på vårt ena ställe sa dom upp kontraktet och när veckan är slut är vårt jobb klart där.
Samlade ihop våra saker, allt kem, alla påsar osv så att vi inte har så mycket på fredag. Jag blev glad att vi miste det stället, jag gillar inte det alls, men ... lite ledsen eftersom jag förlorade en del timmar. Jag som hade hoppats på att få fler timmar. Men, det är bara att hoppas att det blir mer snart. Jag vill verkligen ha full tid så att man kan veta vad man kommer få i lön varje månad. Räkningarna måste ju betalas trots allt.

Hoppas på att sluta tidigare på torsdag eftersom vi ska till småland, får se hur det blir.

2007-03-25
 20:07:16

2326!

 För mig är du ingenting!
Förutom ett nummer!
För mig är du ..... 2326 .... (två, tre, shusex)

Gårdagens benämning på min Elin.
2007-03-25
 20:00:50

Weekend.

Det har varit vår i luften hela helgen och det har hänt saker.
I lördags åkte vi till Skanör en runda, handlade vars en daimstrut på ICA och satte oss i bilen för att äta upp den. Det blåste för mycket för att stå ute och käka och jag hade inte rätt skor för en promenad på stranden som Fredrik föreslog. Jag föreslog glassen istället och det förslaget gick igenom. Åkte hem till Elin på kvällen och packade ner hennes hem. Så gott vi kunde i alla fall. Jag fick uppdraget att fixa badrummet.
"Ta det du ska använda i veckan och sätt på vasken, resten packar jag ner."
"Ja."
När jag hade packat ner grejjorna och ställt kartongen bland det andra som var redo så var Elin där och drog i grejjorna. Mamma och jag packar ner och Elin packar upp. Det är väl precis som det ska vara. I guess :/
Aja, skulle tömma avloppet från hår och dylikt men tyckte att det var rätt så grovt vidrigt, kallade på Elin så att hon skulle göra det själv. Hon drog upp en klump och gick sedan och klöktes resten av kvällen. Mamma fick ta skitjobbet, hon är vuxen och vet hur det ska gå till. :)

Hela söndagen spenderade jag tillsammans med Elin och hennes vovve, eller inte hennes vovve egentligen, hon är hundvakt åt en vovve. Åkte ut till pappa en runda och hälsade på honom i kolonin och kollade på uthuset som han äntligen renoverar. Det tog några år men det är på gång nu. Yeey.
Därefter var nästa mål Bokskogen, när vi nästan var framme var jag inte så sugen på en promenad i Bokskogen utan för en fika. Vi åkte mot Jakriborg och hoppades på att Helena skulle jobba men inte det. Planen var en fika på uteserveringen som inkluderade både kaka och kaffe. Men det fick bli en latte på takeaway och en promenad mellan husen i Jakriborg. Planen efter det var att åka hem och vattna hunden eftersom vi smart nog (nooot) glömde att ta med vatten till henne, efter vi hade gjort det skulle vi gå in på Östran och kolla på lite fotboll. Men ... vi hann inte så långt. Fredrik ringde när vi var påväg in på gatan, vi hann in och kissade innan vi åkte hem igen. hunden drack som om hon inte fått dricka på tre dygn. Elin följde med oss hem, vi käkade pizza, Fredrik drog till Oliver och nu sitter jag och Elin här hemma och glor på tv. Lagom trötta båda två. Jag måste in i duschen men har inte någon direkt lust eller ork ... men, måste man så måste man.

So long ...

2007-03-22
 18:01:00

Våren?

Var sjutton tog våren vägen? Jag som trodde att vintern var borta och försvunnen för denna gången men icke!
Den kom tillbaka och den var inte efterlängtad.
Jag trodde verkligen att våre var kommen, jag som har sett så många vårtecken.

* En spindel
* En fluga
* En tusensköna (eller egentligen ett större antal)
* Två nyckelpigor. (Döda iofs men det räknas i alla fall)
 
Nu är det snart helg igen, underbart tycker jag som jobbar hela veckan!
På fredagen har vi inget bestämt, får se vad som händer. På lördagen har vi lite taxi att utföra och sen är det en tjejkväll hemma hos Elin som består av mig, mamma och Elin. Vi ska käka lite och packa ner Elins grejjer osv.
Helgen därpå blir det flytt. Det ska bli roligt. Önskar bara att vi också fick flytta snart. Det börjar bli trångt här hemma nu.

Nu ska jag fortsätta att wow:a. Att jag också skulle hamna till att sitta där :P

2007-03-20
 17:51:49

Party!

Helgen är över och den var trevlig. Söndagen som egentligen skulle bli en hemma slapp dag med en massa wow-spelande hela dagen gick åt till Fredriks farmors 70 års kalas. Det var trevligt, missförstå mig inte men jag trodde inte att det skulle ta hela kvällen :P Men jag ska inte klaga det var trevligt i vilket fall som helst :)

Halva veckan har gått nu, jag vet egentligen inte vilken dag/ar som är värst men det känns som om man har det värsta framför sig. Men man får ju intala sig att man har det lugnaste kvar. :)

Det är i alla fall snart lång helg, två lediga röda dagar! I LOOOVE!!!
2007-03-17
 09:27:22

Lööööördag!

Lördag morgon äntligen. Inte äntligen morgon men äntligen en ledig dag. Dagen igår var galet jobbig och lång. När vi var färdiga i Malmö och åkte till Lund för att avsluta dagen orkade mina ögon inte hålla sig uppe längre, jag fick kämpa en bra stund innan jag gav med mig och lät dom vila en liten stund. :)

När jag nästan är hemma ringer Freddo och säger att Johan och PP kommer hem och ska käka middag, snabbt hem och bäddar och diskar undan all disk som vi hade samlat på oss under veckan. Jag hade låtit ett oboyglas stå, så när jag skulle ta upp skeden var det som filmjölk, eller snarare gräddfil eller något liknande. Fick sätta glaset i blöt en lång stund innan det lossnade, det luktade inte speciellt gott heller kan jag säga :) Shit happens.

Torsdagen i Danmark var trevlig, det var roligt att träffa Fredriks pappa och Anna igen. Mysiga människor faktisk :P
Käkade och drack cider på Rose McGees, var inte hemma förren ett på natten. Men jag sov gott på tåget hem i alla fall :) Somnade som en stock när jag kom hem och sov gott hela natten tills morgonen när det var dags att gå upp.

På fredagen gjorde, i alla fall jag, debut på att se en handbollsmatch i verkligheten. Åkte till Oxie och kollade på PP sedan åkte jag hem och glodde lite på film innan jag somnade. Somnade efter tio minuter kanske. Det var så satans gott. Jag viste inte vad det var för dag eller vad jag hette när Fredrik ringde och ville komma in i porten :)

Idag är det lördag och jag ska njuta av ledigheten! Gaaaalet skönt säger jag bara!
 
2007-03-15
 19:05:34

Danmark.

Ahaha, det är torsdag, Fredrik är hemma men jag sitter ändå vid datorn, gaaaalet!
Jag gjorde ett impulsköp igår, eller egentligen inte men jag köpte mig i alla fall en dator. Det var efterlängtat. Nu har jag en men också en räkning mer. Men det löser sig sa kärringen som sket i vasken! :)

Skulle ha varit i skolan idag och ha matte, men Fredriks pappa ringde och sa att de kom till Danmark ikväll så vi ska dit en runda. Just nu sitter Mikael och Fredrik och spelar Gears of War på XBox vilket jag inte är specielt sugen på att titta på så jag hamnade här.

Men nu är det snart dax att åka så jag ska göra mig klar.

2007-03-13
 10:56:24

Inget jobb.

Det blev inget jobb idag. Mådde inte det minsta bra i morse när det var dags att gå upp oh bre ackor och ta på sig jobbkläderna. Magen ville bara vända sig ut och in och jag vågade inte stoppa in en endaste matbit i munnen. Jag ringde och sjukade mig i alla fall. Nu sitter jag här med hyffsat dåligt samvete för att jag inte gick, men jag tror inte att jag hade klarat av en hel arbetsdag. Stressen tar knäcken på mig och magen gör uppror.

Det får bli en hemmadag istället, får se vad jag orkar med att göra, helst ingenting egentligen men lite får man kanske göra. Fönsterna behövs putsas men jag får börja med tvätten och se var det leder. Alla mina strumpor är borta också, konstigt, har bara omaka par. Ligger förhoppningsvis sidan om tvättkorgen. Jag får gå in i skrubben och leta.
2007-03-08
 20:16:20

Matteprov.

Jaha, då sitter man här ännu en gång, och för dom som inte har lagt märke till det (just nu känns det som om jag pratar direkt till min syster då det känns, och jag tror att hon är den enda som läser, men om det finns fler så skriv en kommentar) så är det mest på tisdagar och torsdagar som jag klottrar något här inne över huvudtaget. Det är nämligen då som jag har en liten chans att komma till datorn :P

Hade matteprov idag, som jag (kryss i taket) hade pluggat till, tycker jag  i alla fall, men det känns ändå inte som att det gick speciellt bra. Kom hem och frågade Freddo om lite lösningar och det vsade sig att jag hade gjort fel på uppgifterna, i alla fall två som jag vet om, men jag antar att det var fler. Men men, det är bara att hoppas att det gick bra så får jag fösöka bli bättre.

Nu ska jag sova, det blir en tidig dag i morgon, uuuuh!

Godnatt!
2007-03-06
 21:24:44

Bla bla bla.

Det känns som att jag jobbar ihjäl mig nu förtiden. Att jag inte har en enda liten stund över till mitt eget liv.
Jag vaknar på morgonen, söt ligger och sover, jag går och jobbar och är hemma ganska sent på kvällen, just nu i alla fall, vi kramas och pussas och äter middag, sedan somnar jag eller också ska jag iväg till skolan. Och när jag kommer hem från skolan så typ ses vi i dörren, bytar nycklar med varandra och sedan är det dax för honom att ge sig iväg. Det är verkligen helgerna som man lever för nu förtiden. Men man uppskattar dom på ett helt annat sätt men jag skulle ändå vilja ha lite tid över till min baby.

Prov i skolan på torsdag, det blir till att plugga hela kvällen i morgon, hur jag nu ska orka med det vet jag egentligen inte men jag får försöka. 1kg kaffe så kanske allt ordnar sig till slut.

Nu ska jag i alla fall inta sängen och vänta på söt. Kanske vill han kramas lite med mig innan jag somnar för natten.
2007-03-04
 19:17:26

Party all the time.


Det var fest i helgen, 21 års fest hemma hos Emma och Jolle. Mycket trevligt var det, tittade på melodifestivalen och drack gott och skrattade en del. Det blev utgång på Mazarin senare, det var mindre roligt. Första gången jag besökte det stället och det är inte ett ställe som jag gärna besöker igen. Det blev en rätt så tidig kväll för mig och Fredrik, vi fick en skön promenad hem trotts att jag började få skoskav.
Dagen efter, dvs idag vaknade jag med huvudvärk men det försvann ganska snabbt efter att man fått i sig en god frukost. Och det fina vädret som vi hade gjorde det ju inte sämre precis. Nu sitter jag här igen och väntar på min lilla baby som har begett sig iväg och spelar lite bandy.



Party all the time.
2007-03-01
 18:54:21

Jobb, jobb, jobb.

Typ nyss hemkommen från jobb. Det blev en längre dag än vad jag hade tänkt mig, och ändå hann vi inte klart med allt som vi egentligen hade på schemat för dagen. Men det är sånt man får räkna med. Det är skoj när man får nya ställen som man ska ta tag i. Nu gäller det bara att få upp det här nya stället som är kört i botten. Men det ska vi väl fixa. Men i morgon ska det i alla fall inte bli en lika lång dag.

Nu sitter jag här ensam,  Fredrik är på bandy och jag samlar krafter för att orka ta mig in i duschen. Ska bara bädda först så att jag kan krypa ner när jag är klar :)