2007-10-29
 19:18:20

44:- som blev 16,50 som blev 11,50:-

Regn, regn och mera regnregn!
Det har ju för sjutton regnat hela dagen. Det har faktiskt varit en skön dag på en måndagsmorgon. Började inte förren 7.15. Skulle träffa Mary på Sydsvenskan för att packa bilen och åka till Skanör för att städa ett hus. När vi var klara där efter 4 timmar så åkte vi vidare till Ljunghusen för att göra ett flyttstäd i värsta lyxvillan. Ett helt underbart hus. Med massa stora fönster och härliga badrum. När jag kom in bara stod jag och tittade och undrade när jag skulle få bo sådär. Det ska bli roligt att komma dit och städa när dom har fått i ordning med sina möbler och så, att se hela helheten.

När jag var klar med mitt jobb åkte jag och satte bilen på Sydsvenskan och sedan tog jag bussen hem. Den körde inte där den brukar så jag frågade busschaufören var den stannade och tydligen så stanna den inte på Länsstyrelsen som den brukar utan jag fick gå från Föreningsgatan och genom hela skiten och var helt genomblöt när jag kom hem. Var kall och hoppade in i duschen såfort jag kom hem. Där var det varmt och skönt.
Freddo lagade god mat idag. Köttbullar och macaroner. Vi delade på 9 köttbullar. Det är en knaper månad som kommer nu. Vi har inte råd att slösa med några pengar alls. Och vi har verkligen inte råd att festa eller äta dyra måltider. I alla fall. När maten var uppäten och disken var diskad började Freddo plugga inför sin tenta på söndag och jag tog tag i att rota lite i skrubben. Packade ihop en låda och en blå IKEA-kass. Finns fortfarande mer kvar i skrubben men jag orkade inte mer idag. Samlade ihop alla pantflaskor som vi har samlat på oss, vi tog med oss dom ner och pantade dom och handlade bröd.

När vi stod vid pantautomaten och stoppade i flaska efter flaska säger jag till Freddo;
-Det blir ju rätt mycket pengar ändå..
-Ja, har vi tur har vi råd att handla mjölk också.
Så säger jag som vanligt.
-Amen Freeeedrik.
Så skrattade vi lite tillsammans.

Egentligen hade vi haft råd med falukorv också men vi orkade inte gå och hämta den.
När vi kommer fram till kassan så ger vi kassörskan vårt pantkvitto på 44 kronor och vi får 16,50 tillbaka.
Bara det att jag glömmer ta 5 kronan i den där jävla skålen som pengarna hamnar i, så vi gick miste om 5 kronor.
Förjävligt. Nu blir det ingen falukorv i morgon. Nu får vi nöja oss med spaghetti.

Ringde ju till Annika på Heimstaden idag också för att förhöra mig om vem som skulle stå för färgen till storarummet och vi kom fram till att det berodde på vad som sägs på besiktningen. Hoppas att dom tycker att det behövs målas så slipper vi betala färgen själv. Golv i köket fick vi lägga men det fick vi dock stå för själva. Vilket är helt okej. Bara vi slipper leva med det där otroligt gräsliga golvet. Nycklen till lägenheten hade de inte fått in än så det är bara att vänta. Ska ringa igen om en vecka eller enochenhalv och förhöra mig igen ;)
2007-10-25
 19:47:25

Ont, ont.

Herregud, det är inte klokt vad snabbt veckorna går. Det är redan fredag i morgon och det ska bli rkönt med helg.
Har jobbat med Mona idag eftersom Mary skulle på möte i Helsingborg.
Pratade lite med Mona om at det hade varit roligt att starta något eget, typ ett litet fik av något slag. Där man bakar sina egna grejjer osv. Kom fram till att det nog är ganska så dyrt och det känns rätt så avlägset men det hade varit roligt.  Aja, man får se vad som händer med tiden.

Jag har så fruktansvärt ont i mina händer. Min vänstra handled har börjat cp;a sig nu. Kommer inte ihåg om det inte var höger innan men om jag inte mins helt fel så var det vänster då också. I vilket fall så gör det himla ont. Emellanåt så får jag ont när jag böjer på mina fingrar osv. Igår märkte jag även av hur ont jag fick i ryggen när jag bar på säckarna osv. Det är kanske dax att byta jobb ...

Tänkte ta mod till min i morgon kanske och ringa till Heimstaden och höra när vi kan börja flytta. Tjejen som ska ta över vår nuvarande lägenhet var här innan idag och kollade på den och hon kan tydligen flytta in när som helst så det gör ju inget om vi får lägenheten tidare. Det är bara bra egentligen eftersom vi vill ha målat och så innan soffan och köksbordet kommer. Vi får se hur jag gör i morgon.

Nu ska jag i alla fall vila lite innan det är dax att sova.
2007-10-19
 18:57:56

Strax.

Nu känns det verkligen att flytten börjar närma sig.
Lägenheten står tom, tror vi i alla fall, hon som bodde där innan har i alla fall tagit bort insynsskyddet i sovrummet och lampan i köket är också borta, det som innan har varit mitt tecken på att hon har bott kvar.
Nu är hon kanske helt enkelt borta och lyan är vår om bara lite mer än en månad. :D
En annan grej som gör att man känner att det närmar sig är min baby som är så otroligt duktig. Han har gjort grejjer som jag trodde var kvinnogöra, sånt som kanske får mig att undra om jag är kvinna egentligen. Han har ringt och fixat med flytten av telefon, tv/bredband och el. Helt underbar grabb är han ju som fixar sådanna saker som jag inte ens orkar tänka på och orkar genomföra. Men jag är väldigt bra på att tjata på honom om det.
Men och andra sidan så tycker jag att det är upp till honom att fixa det eftersom det är han som står för grejerna. Ha!
Det enda som behövs fixas nu är adressändring, sen tror vi att allt är taget hand om och fixat.
Färg ska köpas och grejjer att kleta på färgen med och sen är det bara att invänta soffan och köksbordet som kommer i början av december. Hoppas verkligen att vi får tillgång till lägenheten innan så att vi hinner måla och så innan soffan kommer. :)


Snart är det jul också och jag känner hur julkänslorna blir starkare och starkare i kroppen. Jag längtar tills vi ska klä granen och lägga julklappar under granen. Vi ska sätta stakar och hänga stjärnor i fönstret och ha en massa tända ljus hela tiden. Och inte nog med allt detta mys. Vi ska också ha julafton hemma hos oss. Ett litet knytekalas där man tar med sig lite var och sedan sitter och myser på det tillsammans hemma hos oss i vår nya lya. :)
2007-10-10
 18:04:35

Snö.

Herregud! Snön är tydligen redanpåväg, och jag har inte ens införskaffat vinterjacka eller vinterskor!
Men troligen så kommer ju inte snön till Malmö på ett bra tag men man känner ju hur kallt det börjar bli.
Det biter nästan lite i kinderna när man går ut, men på ett sätt är det skönt ändå.
Man kan liksom kura ihop sig hemma i sängen i pyjamas, som jag alltid gör annars.
Men man kan också införskaffa en halsduk, ett par vantar och en fin basker. Det ska jag nog göra så småningom.
Fredrik vill ha massor mer snö, det vill jag också egentligen men här i Malmö så stannar den inte kvar, det blir bara slask och äckligt. Det var mycket mysigare i Hemavan. Där snön låg länge, och man märkte aldrig av någon slask.
2007-10-09
 13:10:57

Laschule.

Idag så är jag hemma från jobb eftersom min mage inte pallar trycket med all press, omedveten press som jag känner på jobbet. Det är jobbigt som fan när man känner hur magen liksom knyter sig, skaver och äcklar sig och trycker upp allt innehåll som man har i magsäcken tills det kommer ut ur munnen. Och det finns liksom iget man kan göra åt saken. Bara att vila, käka bra och hoppas att det går över så snabbt som möjligt. Jag kurerar mig i sängen, lite med datorn, lite tv-tittande, lite boog-spelande och lite proviva. Känner mig lite bättre idag. I vilket fall så ska jag gå och jobba i morgon eftersom vi behöver alla pengar som vi kan få tag på. Till flytten då.
Allt kostar ju pengar. Adressändringar, eländringar, telefon/internet/tv ändringar. Massa oväntande kostnader.
Men det kommer bli skönt när allt väl är klart och vi har kommit tillrätta på Lundavägen.

image14


På sistonner har Freddo haft lite jobbigt med att kunna koncentrera sig på skolan och på sitt pluggande. Han hittar jämt en massa grejjer som är roligare än att göra. Idag för en stund sen försvann han in på toaletten. Inte så konstigt kanske, a mans gotta do what a mans gotta do. Tyckte det var lite konstigt så jag frågade om han satt där inne och läste och det gjorde han. Så söt. Sen kom han ut, tog sitt täcke och två kuddar, så nu ligger han i vår pytte hall mellan skrubben och toaletten, med fötterna på dörrkarmen och läser. Han är så underbart söt.
2007-10-05
 17:01:00

Dator vs Hund

I morse så ville jag inte alls gå upp ur sängen. Jag var trött som sjutton och sängen var varm och allt var skönt.
Allt förutom att jag hade en sista jobbdag kvar innan helgen. Hade hemstäd idag, som vi fått lite klagomål över, eller kanske inte klagomål men påpekningar. Idag när vi åkte dit var jag laddad till tusen. Hon skulle inte få något att klaga på denna gången. Jag dammade och dammade som om jag inte hade gjort något annat i hela mitt liv.
Det tog oss fyra timmar där men när vi var klara så kände jag mig verkligen färdig. Och lite senare så hade den här kvinnan som vi städade hos hört av sig till Mary och hon var jätte nöjd. Och jag med för den delen!
Man blir sjukt laddad när man får possitiv respons på ett hemstäd. Visst det är kul när man får det på kontor också men det är något mer speciellt med hemstäd. Det blir liksom mer personligt,


Idag är det bandytajm i Höllviken. Halv nio börjar matchen. Rätt sent om jag säger så, men det är ju sovmorgon i morgon! Sååå härligt! Ska sova satan. Mamma vill ut en runda i skogen i morgon och det ska vi väl kunna fixa. Ska se om jag får rätt på min kamera så att jag kan ta en massa fina bilder som vi kan ha sen när vi flyttar.
Fredrik vill köpa en ny dator när vi flyttar. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det. Jag vill egentligen inte ha den i storarummet men jag vill verkligen inte ha den i sovrummet så det får bli i storarummet. Jag kan liksom inte säga att han inte får det, det är klart han får det :)  Och sen vill vi ha en hund. Nu vill vi ha en Golden.
Eftersom det antagligen blir en stor hund och den kommer fälla, så har Freddo sagt att han ska dammsuga.
Helt underbart! En hund + jag slipper suga damm! Så det får bli en deal denna gången med, som med tvn.

Freddo får tv - Jag får en soda stream.
Freddo får en dator -  Jag får en hund.


Nej, nu ska jag göra mig klar för bandy!
2007-10-03
 17:23:07

En ny lägenhet och en hund.

I morse när jag var ute så var det en sån skön kyla. Det liksom var inte jättekallt, men det var inte varmt.
Det rök lite lagom ur munnen, och på något sätt så kändes det bra att höst och vinter är påväg.

Idag är det exakt två månader tills vi flyttar från Caroli. Vi längtar som sjutton bägge två. Det är typ det ända vi tänker på under dagarna. Tänker på hur fint det kommer bli i storarummet och i köket. Med våra fina möbler och när vi har målat och så. Köpt en fin och dyr matta har vi också gjort.  Nu vill jag gärna ha en hund också.
Fredrik vill inte ha en liten hund, och jag vill  inte ha någon stor hund. Helst vill jag inte ha någon hund som fäller. Jag vill inte behöva dammsuga flera gånger i veckan, eller ha hundhår över allt. Det känns som ett dilemma det där. Jag vet att han antagligen vill ha en hund som Madicken. Ja, kanske en golden, eller en labrador.
Jag vill ha en toypudel eller en bologneise.Kan också tänka mig en Berner sennenhund eller en australian shepherd. Det är stora hundar. Det blir väl jag som får ge min till slut ändå. Fredrik är ju ganska så bestämd som vi vet. Men det är nog inte rätt tillfälle med en hund nu som Fredrik sa. Han kanske har rätt i det, men det är ju inget som jag behöver erkänna för honom. ;)

Ni sitter jag och väntar hem Fredrik och Elin för nu är jag ashungrig!!!

image13