2007-09-19
 19:22:28

This lyxiga onsdag!

Onsdag! Typ världens skönaste jobb. Har 6.5 timmars städning som jag klarar av på 4.5-5 timmar. Hur gott är inte det, och jag börjar jobba klockan sex så att jag kan sluta riktigt tidigt. Idag hade vi möte på jobb, som gjorde att jag var kvar där till klockan fyra. Annars hade jag varit hemma vid tolv.

Nu sitter jag i sängen, Freddo vid bordet och vi lyssnar på lite musik. Trevligt faktiskt. Fick sån typ magknip i magen när jag diskade så jag valde att lägga mig en stund när jag var klar med disken. Fredrik insisterar på att jag ska ringa vårdcentralen och kolla upp det. Själv tycker jag inte att det är någon idé. Känns inte så lönt att betala 300:- för något som inte kommer ge mig nåt. Jag tror nämligen bara att det är lite magknip som man kan få ibland när man äter starkt. Som chili tex. Men det är ju sött att han bryr sig :)

Idag när jag kom hem från jobb träffades vi nere på Caroli skulle handla middag, gick och kollade lite i affärer. Inne på Village har dom jätte fina saker till hemmet. Hittade en söt dörrmatta och lite annat gulligt. Typ fat, som ser ut som en tekanna som man lägger tepåsen på när man är klar. Det kan vara skoj när Nettan och Helena kommer hem och dricker te i vårt nya hem. Sen var vi på Lagerhaus och shoppade loss. Ett duschdraperi, en tvålpump och en nackkudde tillbadkaret. Det var nog allt, och sånna där ringar som man hänger draperiet i, självklart. Hittade lite annat fint också. Det ska bli så kul att pynta. Köpte gardiner i helgen till köket och sovrummet.

I veckan så var vi på Nilssons i Svedala och kollade möbler. Hittade ett köksbord och en soffa som vi ska dit och beställa i helgen. En benvit soffa med en shofräs som vi kallar det. Köksbord i Ek med beiga sitsar. Var även på EM i Staffanstorp där vi hittade ett soffbord och lite lampor och så. Det kommer bli hur fint som helst. Det roliga är att jag trodde att vi skulle bli världens ovänner under dessa förhållandena, men vi har tänkt ungefär lika hela tiden. Hur vi vill ha det, vad vi vill ha osv. :)

Har funderat på hur vi ska göra med lägenheten som vi har nu. Om Mikael ska ha den eller om vi ska säga upp den. Fredrik ringde Mikael innan och han ville hyra ut den i andra hand. Så vi skulle komma på någon som ville hyra och då tändes det en lampa i mitt huvud. Jag hade läst i Linas blogg att Mathildas bror behövde lägenhet, så jag ringde henne och hon skulle ta kontakt med honom om han vill komma på visning och så. Sen får vi komma överrens om vad som ska stanna kvar i lägenheten så han har något att bo med.

Nu är det snart helg igen och denna helgen hoppas jag blir lugnare än den förra. Förra helgen tog kål på en. Men det var trevligt att festa med Elin och det får vi göra om så småningom. 
En bild på mig hemma hos Elin då jag hade "förfest" i hennes iskalla lägenhet i morgonrock.

image12 
2007-09-15
 20:28:32

Lundavägen oh oh, Lundavägen oh oh!

I torsdags började jag sent. Vaknade redan halv nio och var spänd i hopp över att jag skulle få ett mail från mäklaren. Hade inga stora förväntningar, antog ju att vi skulle få ett dåligt besked. Fick inget mail innan jag gick iväg till jobb och tänkte inte mer på det sen. Pratade med Freddo senare på dagen och han sa att han hade kollat min mail och hon hade skickat mail. Hon ville ha anställningsbevis på oss eftersom inte årsinkomsten var tillräcklig. Jag trodde att det var kört. Freddo letade upp mitt bevis och skickade det till henne och på fredagen ringde hon till mig.

"Hej det är Emelie!"
"Hej! Det är NN på Heimstaden"
"Hej .. "
"Jag har fått ditt anställningsbevis och jag undrar om ni kan komma och skriva kontrakt i veckan?"
"Ja ... "
"Kan ni komma på måndag?"
"Ja ... efter elva ... "
"Ja bra, kom innan tolv då!"
"Vadå? Fick vi lägenheten?"
"Ja, jag ville ringa och berätta nu innan helgen så att ni kan fira"
"Åh!! Tack så jätte mycket!!"
"Då ses vi på måndag!"

Helt jävla galet är det! Jag kan knappt förstå det ännu. Jag gick som på moln hela fredagseftermiddagen på jobb.
Det var den första lägenheten som vi sökte genom Heimstaden och vi fick den!
På kvällen skulle vi hem till Johan och festa till det lite och tillsammans berättade vi för Johan, Jimmy och Elin.
Dom blev skitglada och sedan festade vi och dansade hela natten lång på Slagt.
Vid tjugo i tre när vi gick därifrån bestämde vi oss för efterfest hemma hos mig och Freddo. In på Statoil och handlade något att blanda med, Elin skulle ha ägg för hon skulle göra äggröra. Klockan 03.03 så stod Elin i vårt kök och gjorde äggröra. Sedan satte vi oss i soffan. Det blev varken Jäger Redbull eller Vodka, det blev LOKA lite äggröra och sedan la vi oss i soffan och skulle kolla på The Ring. Vaknade någon timme senare och alla sov. Jag väckte Elin och Johan och frågade om dom inte skulle gå hem och sova i stället och dom fick intrycket av att jag kastade ut dom vilket alls inte var menat så! Verkligen inte! Herregud!!!
Nästa gång vi festar sa jag att dom får sova i vår soffa hela helgen!!!

På måndags skrivs kontraktet på och sedan är det bara att sätta igång och fixa lite!
2007-09-12
 19:18:23

Lägenhetsvisning!

Dagen kom som jag typ aldrig trodde skulle komma. I alla fall inte inom en så snar framtid. Jag la in en ansökan om en lägenhet på Lundavägen för ett tag sedan, jag kommer faktiskt inte ihåg när det var men i alla fall, i måndags när jag kollade min mejl så såg jag ett mejl, haha. I den här ämnesraden så står det "Erbjudande".
Jag kollade vem det var ifrån och bestämde mig för att läsa mejlet och det var ju tur. Egentligen brukar jag bara ta bort såna mejl som är så "Erbjudande" men denna gången så var det ju på riktigt.
I alla fall så hade vi tid till visningen idag klockan tre och jag och Fredrik var på plats först av alla, det kom ett par till och frågade om det var vi som skulle slåss om lägenheten och ja, det kommer vi tyvärr göra och förhoppningsvis vinner vi men jag vågar inte hoppas på för mycket. Man blir ju endå besviken till slut. Lägenheten hade badkar!!! En spis med ugn!!! och en frys!!! och ett seperat sovrum!!! Helg galet! Det var typ så här svart/bruna lister runt dörrar och nere i golvet men det blir säkert bra. Vi gillar ju svart/brun. När vi kom hem från visningen skickade vi mejl direkt om att vi var intresserade av lägenheten och nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa!

I helgen var det ju party hemma hos Helena som fyllde 18 och sedan blev det slagt för vår del. På lördagen sov jag mest och sedan åkte vi hem till Johan och åt och kollade fotbollen. Det var trevligt. Denna helgen blir lugn. Vi har inga planer alls faktiskt. Fredagen är öppen och på lördagen ska Freddo iväg så då är jag ensam hemma :)

Håll tummarna för lägenheten!
Tjipp!
2007-09-08
 16:24:38

En galen tvådagarsrusch.

Det har varit två galna dagar nu. I torsdags började det med att jag tog bussen till jobb. Lite smått nervös eftersom jag typ aldrig åker de gula bussana. Jag vet liksom inte om man säger barn, vuxen, hel eller halv. Jag gick i alla fall på bussen med mina 20 kronor i mynt och säger snäkkt til busschaffisen, "En till sydsvenskan" "Ja" säger han och knappar in på den här maskinen och det kommer upp en summa på 15 kronor på rutan och jag lägger upp 15 kronor och då säger han. "Det blir 8 kronor" Tack säger jag och går och sätter mig. Herregud, en vuxen kvinna i sina bästa år åker bussen till jobb men blir tagen för att vara ett barn. Kanske för att jag hade en skolväska med min mat. Men det var i alla fall bra för då kunde jag skänka dom där slantarna till Freddo sen när jag kom hem igen. I alla fall, när jag kom fram till jobb så fick jag nycklarna till alla ställen som jag ska städa på och jag fick också bilnycklarna till den splajsnyabilen! Så söt och röd är den, skön att köra men det som pajjar hela är den stora strajpningen som är på hela bilen! "Support Syd, Städ och internservice" Det kunde jag ha varit utan tack.
I alla fall så började jobb dagen och slutade inte förren 18.40 på kvällen. Så kommer mina torsdagar sluta hädanefter. Mindre skoj iaf! 

Fredagen började jag redan klockan 6. Vaknade klockan 4 och var hyffsat pigg, men ville inte gå upp sådär tidigt, så jag låg ju till klockan 5 som planerat, då ville jag absolut inte gå upp och funderade på om jag skulle ställa om klockan till 6 istället.  Jag ställde om klockan men ångrade mig sedan igen för jag hade ingen lust att sluta sent eftersom vi skulle på18årsfest på kvällen. I alla fall så avslutades jobbdagen med en hemstäd som hette duga!! Herre min gud hur det kan se ut hos folk!

15.15 var jag hemma och jag hade tänkt sova så att jag skulle vara pigg under kvällen. Men det han jag ju inte, och 17.30 åkte vi till Mobilia för jag skulle handla skor,(Vi skulle vara på Strandhem lite efter 18)  men på vägen dit kommer jag på att jag har glömt mitt presentkort så det blir inga skor, och Freddo skulle handla byxor men dom hade inte Jack&Jones där så vi fick åka till obs. På obs gick vi skilla vägar eftersom jag var tvungen att hitta något att ha på mig på kvällen. Jag blev irriterad eftersom jag inte hittade något och jag skrattade där jag gick för mig själv eftersom det är typiskt mig och Freddo att vara ute i exakt sista sekund. Tillslut hittade vi vad vi skulle och vi åkte för att hämta upp Johan. Körde runt på hela Riseberga i kanske 10 minuter utan att hitta rätt. Tillslut lyckades vi och det var bara att trampa på gasen och åka till Strandhem. När vi kommer dit hälsade jag på lite släktingar och sedan käkade vi. Vi var ju ashungriga. Senare på kvällen kom Helenas kompisar, och på kanske bara 10 minuter kändes det som att jag blev 10år äldre. Jag kände mig ruskigt gammal när man hörde på deras snack och när man såg vad det var för folk som trillade in. Såsyskon till dom jag umgicks med tidigare som är ett år äldre än mig. Ja, det var helgalet! :) På vägen in till stan så kom det på folk från festen, lagom fulla var dom och spydde och hade sig i bussen. Där satt vi, längst bak, jag, Fredrik och Johan. Hur gamla som helst. :)

Åkte till Slagt, tog vars två Shots, och sedan minglade vi lite med varandra och dansade lite, men bara lite och sedan avslutades kvällen ca 3.30. Då hade ju jag nästan varit igång i 24 timmar. Och det roliga var att jag inte var astrött. I alla fall inte innan jag kom upp i hemmet.

Idag är det fotboll och lugnt mingel hemma hos Johan. Antagligen med lite mat. En lugn lördag helt enkelt :)

image11

2007-09-05
 12:36:42

Mitt och Freddos hem.

Dags för uppdatering säger Elin. Ett jobbigt projekt för mig. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.
Har haft tre dagars semester, eller två egentligen, jobbade igår för Magnus i Skanör på ett hotell. Jävla skitjobb egentligen, städade toaletter i 7 1/2 timme. Och då menar jag verkligen att jag gjorde det i 7 1/2 timme. Jag varken bäddade någon säng eller dammade, jag städade toaletter!!!
Mina ledia dagar känns rätt onödiga, men dom har varit sköna. Anledningen till att jag skulle vara ledig var ju för att Pappan och Anna, Anton och Karin skulle komma ner till Malmö nu, måndag, tisdag och onsdag. Men då blev det inte. Dom kommer inte förren nästa vecka och då kan jag omöjligt vara ledig. Men, det får vara som det är. Inget att göra åt det. Det har varit skönt att vara ledig faktiskt, man ska inte klaga.

Vad har egentligen hänt på sista tiden. Det blev inga fiskar tack och lov. Jag har aldrig haft lust och ork att städa till de små satarna. Dom mår helt enkelt bättre i djuraffärens fina och rena akvarium. Istället smällde vi pengarna på lite annat smått och gott. En spegel, den var verkligen behövd, och efterlängtad. Efter att endast ha haft speglen på badrumsskopet är det skönt med en helkroppsspegel. Den är fin. Vi shoppade oss en tavla, väldigt fin om jag får säga det själv, även en matta. Den var sååå assnygg på IKEA, men när den kom på golvet här hemma så var den inte längre så snygg. Den beiga färgen var annorlunda än den som finns i soffan, men man har vant sig nu och den är fin igen, inte asfin, utan bara fin. En ny tvbänk handlade vi också. Mikael ville ha sin. En svartbrun, fin med lådor så man kan gömma alla DVD-filmer så dom slipper vara helt synliga. Det gör faktiskt mycket, det ser mycket mer städat ut. Och det viktigaste utav allt är ju endå vår TV. En Platt-TV. Svart och fin och den blänker. Den är bara så grann! Jag är verkligen nöjd med vårat inköp. Och det känns så bra att det är vår gemensamma tv. Det är inte Fredriks, och det är inte min utan det är vår! VÅR VÅR VÅR!!!
Vårt hem är verkligen fint! :)

Under mina två veckors semester slet vi mest här hemma egentligen. Packade ner Mikaels saker och körde dom till Shurgard. Och det var tungt, de må jag lova. Hans jävla TV!! 50 ton minst och den skulle jag och Fredrik bära ner från trapporna!!! Det tog en timme bara att få ner den till våningen med hissen! En timme! Den var så tung att jag ville börja lipa! Och när vi väl fick ner den där, så går fanskapet inte in i hissen. Ja jag trodde jag skulle dö. Mitt liv höll på att rasa samman när jag bara tänkte tanken på att jag skulle behöva bära den 5 våningar ner!
Danne kom och hjälpte Freddo med TVn ner. Vilken ängel egeneligen ;P
Aja ialla fall. Här är tjusigt hemma nu! Hemma hos mig och Freddo. :)

Nu väntar Våra bästa år. Sen får man gå ner och handla mat som man kan laga när min man och vårat barn (min storasyster) kommer hem från skola och jobb :P