2009-12-31
 08:58:34

Snabbresumé.

Här sitter jag, Nyårsaftonsmorgon! Sopgubbarna jobbar på och väsnas som vanligt! Galet! Kunde de inte sett till att tömma allt igår så de kunde varit lediga idag! En tanke bara!

Då var vi inne på sluttampen av 2009. Sjukt att det är ett nytt år om ca 15 timmar ... detta året har gått så himla snabbt men det har också varit ett bra år ... jo det har nog varit ett bra år! Vad som har hänt kommer jag inte riktigt ihåg men vi kanske kan summera det i korthet!

Vi kan ju börja med April för det är i stort sett det jag kan komma på. Efter mycket tjat och gnat på min älskling så satte vi äntligen ringar på våra fingrar. Jag trodde att jag skulle trilla av det jag satt på när han äntligen sa ja. Det var så himla fint allting och det är lätt den bästa dagen i mitt liv. Hitentills. Om man bortser från en del saker som när jag lurade döden tillexempel. Det är ju inte mycket som klår den rackaren!

I maj åkte jag och Elin på en liten Weekend till Stockholm. Vi bodde på hotell mitt på Stureplan och unnade oss inte alls för mycket. En heldag på TGI Fridays på kungsträdgården och lite goda middagar det var nog allt. Elins arbetskamrater tog med oss på en krogrunda som hette duga. Men det var trevligt. Det var en trevlig weekend tillsammans med Elin. Helt underbart!

I Juni fyllde Fredrik 25! Vi anordnade en överraskningsfest till honom, och den kan man ju verkligen kalla överraskning! Hela hans släkt var där, i stort sett. Det var jättetrevligt och han blev glad, och överraskad. Och det var ju det som var själva grejen!

I Juli gjorde jag och Elin debut i campingvärlden. Vi packade in lite sovsäckar, liggunderlag och tält i bilen och begav oss iväg på en campingtur. Det var något som vi aldrig hade gjort innan men det visade sig bli en resa att minnas. Vårt första ordentliga stopp blev i Mullsjö. Där mormor och morfar tidigare hade haft sin husvagn. Det var kul att komma tillbaka efter så många år och se allting igen. Tältet satte vi upp utan problem. Det enda tråkiga som hände den semestern, men även en sådan sak som hör till antar jag är att när vi stannade på ställe 2 så började tältet regna in i massor. Vi fick köpa ett nytt tält helt enkelt.

I augusti började jag att plugga. Hör och häpna! Sen åkte hela familjen på semester till Spanien. Ja, det blev ju en resa att minnas i både ris och ros. Men i det stora hela så var det en mysig semester med massor av sol och bad. En festkväll som vi heller aldrig kommer att glömma. Det finns säkert vissa av oss som kommer ha bestående men utav den resan. Som ett problemknä eller en problemarmbåge. Men vissa saker får man bjuda på när man är på semester.

Sen höst och vintermånaderna! Inte mycket speciellt hände där! Allt har flutit på som vanligt. Det är grått, det är kallt. Det har tack och lov inte regnat så mycket! Nu ser jag fram emot ett nytt år med många roligheter!!!


Ps. Det kommer vara jääättekallt ikväll när man ska gå ut vid tolvslaget!!!
2009-12-30
 18:46:11

Intenzo.

Nu sitter jag här igen. Mätt i magen blev jag i slutändan! Varför är det så jäkla jobbigt och svårt att hitta på middagar! Blev i alla fall torrfärs med spagetthi, ett säkert kort om man har mattorka.

Väntar på kaffe nu! Fredrik ska snart ge sig ut i köket och göra en kanna i vår nya kaffekokare!
Mamma var ju här på besök igår, givetvis klagade hon på kaffet. Det har hänt en gång innan när Fredriks mamma var här och drack kaffe. Då var det heller inte gott och nu har jag varit sugen på kaffe i flera dagar så vi köpte oss en ny idag.

Var ju uppe och lunchade med Elin och Johan idag. Världens besvikelse blev det men va fan. Det gick ju ner, men det är ju inget ställe som jag äter på igen. Fy bövelen. Efter vi hade lunchat med dem så gick jag och Fredrik upp till triangeln. Kommer inte ihåg när jag var där senast måste vara ett antal år sedan. Men vi gick i alla fall in på Clas Olsson och köpte kaffekokaren. Sedan gick vi längst gågatan ner till Gustav och där tog vi bussen hem. Det var ut och in i alla manliga affärer vi kunde hitta! Letade efter en helsvart slips till Fredrik som han ska ha på sig i morgon, han kommer att bli så grann! När vi kom hem gick vi in en runda på Coop, handlade smör och kaffe såklart! Sedan blev det en runda på Entré för att hitta en liten tröja till mig och sedan systemet!

Nu sitter jag här i soffan, ser inte ut som att Fredrik är på väg ut i köket så jag får väl koka kaffe själv!!!



Zoegas Intenzo, här kommer jag!!!!!!
2009-12-30
 10:39:48

Lunchdejt.

Här sitter jag en onsdagsförmiddag! Känner mig tung i huvudet, som en huvudvärk som inte vill släppa. Slår väl vad om att det beror på att jag har sovit för mycket de här dagarna som har gått. Men jag vägrar att erkänna det. JAG VÄGRAR ATT ERKÄNNA DET!!!

Jag sitter och kollar på Våra bästa år och försöker läsa lite samtidigt.
Fredrik ligger i badet och myser. Jag hör hur han plaskar och har sig. Skönt för honom, han behöver bli lite ren :)


Idag klockan ett så ska vi upp i stan. Eller stan och stan, vi ska upp för att ha en lunchdejt med Elin och Johan. Det ska bli trevlig, och gott. De ska ta oss till ett hamburgerhak som ligger aldeles i närheten av deras jobb.

Sen blir det en runda till systemet för att fylla kassarna med något gott som man kan mumsa på under Nyårskvällen!!
2009-12-29
 12:04:16

Mamma på fika.

Jaha, då var det tisdag idag! Igår njöt jag av ledigheten i fulla muggar!!! Men jag var uppe med tuppen det var jag!

- Du går ju upp när det är mörkt ...

sa en sömnig Fredrik innan han drog täcket om sig och vände sig och somnade om! Lite senare på förmiddagen när han hade vaknat så käkade vi frukost och sedan kom Göran och hämtade oss. Vi åkte hem till mamma och Göran, hämtade våra julklappar samt bilen och sedan åkte vi till Väla i Helsingborg. Där var inte så mysigt och trevligt som jag hade trott. Fy för vad där var mycket folk och det var inte mysigt alls att gå där. Och inte hittade vi något att shoppa heller. Eller jo, en BH. Men det var en jävla väg för en jävla BH.

Idag har mamma bjudit hit sig själv på fika. Jag har varit nere och handlat fika bröd och bakelser :) Hoppas att hon blir glad när hon kommer.

Ikväll blir det även lite bowling på O'learys. Det ska bli trevligt! Tror nog att det kan slinka ner en öl eller en cider i min lilla kropp!


Men nu ska jag i alla fall bege mig ut i köket och koka lite kaffe tills tanten kommer :)

2009-12-28
 10:28:38

Juldagarna, dag för dag.

Vilken ledighet det har varit än så länge!!

I onsdags gav man sig hem från jobbet så snabbt man bara kunde! Hem och rätt in i duschen! Fredrik kom och hämtade mig, vi åkte och hämtade pappa, sedan Elin och sen åkte vi hem till farmor och farfar för ett firande i vanlig anda. Mer än så säger jag inte. Det blev en rätt så hyffsat tidig kväll, vi var alla slitna och ville hem. Hemma kröp vi ner i soffan och somnade innan vi ens hade hunnit lägga oss ner kändes det som! :)

Julaftonsmorgon! Jag bakade ... de fulaste cupcakes ni någonsin kan tänka er. Men de var hyffsat goda ialla fall. Men granna? Det var de fantamig inte! Vi begav oss sedan för att hämta Elin och sedan mamma och Göran och vi begav oss vidare till Strandhem där julfirandet skulle firas med Fredriks familj. Det var en lugn och mysig jul med Kalle och julmat. Kvällen avslutades ganska tidigt vilket var skönt för jag var fortfarande så fruktansvärt trött!!!

Juldagen spenderade vi hemma hos mamma och Göran, vi käkade stek, delade ut julklappar och spelade julklappsspelet med Magnus, Lotta, Moa och Milla. Det var trevligt även där, åt så att vi storknade. Senare den kvällen åkte vi hem till Linkan och sedan begav vi oss till Etage. Det var inte sådär jätteskoj i fredags. Det var mycket folk som var ute så det var inte sådär jättegivande överhuvudtaget.

Annandagen, spenderade jag helt och hållet i soffan. Det var inte många knop som gjordes den dagen. Jag var så himla sliten och utslagen så jag finner inga ord för det. Tror jag var vaken 4 timmar samanlagt den dagen!

Söndagen, vaknade jag givetvis klockan 07.00 pigg som en lärka efter att ha sovit bort en hel lördag! Elin kom hit någon gång på förmiddagen. Vi tog en runda inne på entre för att hitta skjorta till Fredrik som han kan ha på sig på nyår, givetvis hittade vi ingen, men jag däremot hittade en fin klänning som jag ska ha på mig! Vi gick och tog en fika och sedan gick vi hem igen. Elin och jag samlade ihop lite tv-spel som vi gick ner och bytade och köpte oss det nya Super Mario! Det var sååå himla roligt spel! Fredde och jag ska spela det lite senare idag!!!! Vi var även och bowlade en runda igår. Det känns som att jag har hunnit med så sjukt mycket på de här juldagarna!!

Nu är jag ledig ytterligare en vecka till!!! Idag ska vi åka till Väla i Helsingborg en runda och se om de har något trevligt att erbjuda Fredrik i skjortväg! :)
2009-12-27
 10:25:41

Tror du på änglar?

Medans jag står och gör i ordning frukosten i morse:

- Eme, tror du på änglar?
- ..ja, det gör jag väl ...
- Det är bra, man ska tro på sig själv. Det är därför jag tror på gud, mamma har sagt att man ska tro på sig själv.



Ibland undrar jag vad han får allt ifrån min sötnosälskling!

2009-12-24
 11:40:21

Så här...

48fdd90f286354a9d2bc64510591507d.png

Så här blev resultatet :) en skrämmande maskin!!

2009-12-24
 11:31:21

GOD JUL!...

0-6aac249120e4d12885df8574b370b2e4.png

GOD JUL! :) Fredrik fick blandannat lego i julklapp! Han blev glad och började bygga direkt efter frukosten! Nu bakas det och sedan ska vi iväg :)

2009-12-20
 11:08:19

När klockan...

0-6bfb791d388942d6425c44de5ce49956.png

När klockan stod på halv sex i morse kände Fredrik för att göra en snöängel. Kall som tusan blev han, men nu sover han sött iaf. Själv börjar jag bli rastlös. Vill då ur något ur denna underbara söndag!!

2009-12-19
 20:31:24

Elin ville...

0-1604f990a2c48cb2fde58990ef132c83.png

Elin ville flyga på mina fötter. Så som man gjorde när man är liten. Men hon glömde att hon måste spänna magen. Hon fick väldigt ont!

2009-12-17
 05:36:53

Jag älskar...

-315ca43903fa686bfcbbe8f3896cdbd.png

Jag älskar när snön ligger packad på gatorna. Men fan vad det är kallt :( Och jag älskar Elin. Och Fredrik. Och mamma. Och Göran. Och pappa :)

2009-12-15
 15:59:34

Denna känns mer kramig.

Jaha ... här sitter jag.
Vrålhungrig och otroligt gasig i magen! Väntar på att Fredrik ska komma hem så att vi kan äta middag. Idag blir det något busenkelt som rösti och stekt bacon. Jag älskar bacon! Två paket bacon ska det bli idag! Sen ska jag äta upp all min rösti och spara baconen till sist. Så ska jag suga av fettet och känna saltsmaken innan jag stoppar in de knapriga skivorna i munnen och bara njuter av fettet som rinner i mungiporna. Det ska jag göra idag, det ska bli gott.

Sen ska jag plugga! PLUGGA, PLUGGA OCH PLUGGA!!!!!!!


Är det bara jag som tycker att SOVAS reklam är fruktansvärt B! Speciellt tjejen och killen som ligger där,

- Jo, men denna känns bättre. Den känns mer ... kramig! Vad tycker du?

OH MY GOD!!!
2009-12-15
 05:38:54

Jag fick...

0-177f1b456000090c797c905707aedaf9.png

Jag fick en present igår i min julstrumpa :) Andra filmen i triologin, bara en kvar :) Han är fin min älskling!

2009-12-11
 16:02:35

08:orna.

Idag kommer 08:orna och det är dax för lite kalas.
Det ska bli trevligt!
2009-12-11
 09:49:52

Brunch? Jag...

7aeb9ef9ccdc213aeb7bffb65bf73453.png

Brunch? Jag skulle säga frukost :) Gott!

2009-12-08
 16:51:52

Ibland tar...

0-5e0672313935e7ea93594f6c99ed2a42.png

Ibland tar det lång tid innan man inser att man måste köpa nya strumpor...

2009-12-05
 18:49:35

Elin.

Stackars rara söta Elin! Beställde som sagt en ny soffa och idag var det äntligen dax att åka och hämta den! Fredrik, Johan och jag åkte och hämtade bilen hon hade bokat på macken. Sen åkte vi hem till henne och hämtade hennes gamla soffa och fåtölj. Detta körde vi till sopstationen och sedan vidare till Lund och hämtade hennes soffa på bolaget. Det var en riktigt fin soffa och den är lagom stor till hennes lilla lägenhet men när vi väl kom hem så stötte vi på en del problem.

1. Trät var jättehårt och det gick knappt att skruva i.
2. Skruvarna var mycket längre än vad hålen var.
3. När man hade ca 1 cm kvar att skruva i av skruven så gick den sönder.

Elin blev riktigt irriterad och ringde och skällde på de som jobbar på bolaget. Jag tyckte det var bra och det är kul när Elin skäller på folk.

Nu sitter jar här hemma och vill göra klart min hemtenta så att jag kan skicka in den ikväll så att jag och Elin kan roa oss i morgon! :)



PS. Klockan är 18,50 och Fredrik sover i soffan. Han är otroligt go. DS
2009-12-05
 11:23:59

En lyckans ost.

Ibland är jag en lyckans ost! Igår plockade jag fram min vinterjacka, kastade den om mig, gick ut och låste dörren. Sedan när jag stoppade ner handen min i fickan för att lägga ner mina nycklar finner jag något otroligt. Papper? Nej, nej nej. 200 svenska kronor!! Detta gjorde min kväll otroligt mycket bättre. Man blir så himla jätteglad när man finner pengar som man inte trodde att man hade. Och två hundra dessutom. Men det är ju trotts allt inte bättre än när jag fann ca 400 kronor i en jacka som jag lånade av Elin när jag var typ 12 eller 15. Det var lycka in i den mildaste grad! Jag berättade aldrig för Elin att jag hade hittat de där pengarna. Inte just då i alla fall. Det har jag berättat för henne nu i efterhand. När hon har börjat älska mig mest på hela jorden. Snällt att hon bjöd på de där 400 kronorna i alla fall :) Puss på dig Elin!

Min magkatarr börjar komma tillbaka, sakta men säkert. Den är inte sådär väldigt välkommen ska jag säga. Det har varit stressigt nu den sista tiden. Mycket ansvar som man har på sig, mycket som ska fixas, folk som är sjuka m.m. Jag vill bara vila mig lite. Sova ett par dagar och inte känna att man har en massa att stå i.


Nej  nu är det väl dax att börja göra klart tentan som ska vara inne i morgonatt! Sen ska vi hjälpa Elin med soffan också! Om hon nu hade tänkt höra av sig någongång!
2009-12-04
 14:39:15

Sup och...

4d728aa5bad639d9cb72247d532f1b69.png

Sup och svälj, trevlig helg!

2009-12-02
 15:59:18

En arg Eme.

Idag har det varit en riktigt pissig dag! Jag har slitet som ett djur, jag har försökt att klona mig men det går bara inte. Det spelar ingen roll hur mycket jag vill, hur mycket jag försöker, jag kan inte klara av att göra allt. Att fixa allt. Nu är det bara en del andra personer som ska förstå detta. Men hur man ska få dem att förstå det har jag ingen aning om. I själva verket får det mig att vilja kräka. Man kan ju bara vända på situationen och se det från ens egen synvinkel. Klarar du alltid av allt? Har du alltid tid med allt som ligger på kö? Klarar du av att jobba för 2? Nej. Skulle inte tro det heller. Förvänta dig då inte att jag ska klara av det heller. Jag är också en människa som har gränser och tillslut når man sprickningsgränsen. Min är väldigt nära nu, för jag orkar snart inte mer. Jag orkar inte vara den som alla kan lita på, jag orkar inte vara den som alltid ställer upp och fixar allt. Jag orkar bara inte det. Och är det det som förväntas av mig? Ja då kan de tänka om. Jag kan fixa saker till en viss del. Men jag är inte en robot som man kan trycka på on när klockan 05.30 och off när klockan är 19.00. Det funkar inte så. Jag är trött på att bli lämnad i sticket, jag är trött på att folk klagar på mig. Jag är trött. Trött. Trött. Trött. Jag har ett eget liv också. Och förtillfället känns det som att det börjar falla i bitar. När ska jag hinna med mitt liv? När allt bara handlar om planering, planering, planering. Ska jag göra upp ett schema för allt jag ska göra på en dag?
Jag njöt av fulla muggar när jag äntligen hade tid att sätta mig ner och kissa när klockan var 15.00. Första kisset som har kommit ut sen klockan var 05.30. Det kan inte vara meningen med livet att det ska vara så här. Nu är jag äntligen hemma. Jag har en hel bunt med plugg som ska fixas. När ska jag göra det? Det känns ju inte som att denna dagen är till för att pluggas på. Hur ska jag orka det när jag har slitet som ett djur idag? Jag får skjuta upp det till i morgon, eller fredag, eller lördag, eller söndag. Ge mig mer tid!!!!

- Ska du till tandläkaren nu mitt i allt?

Ja, det ska jag faktisk. En tid som har varit inplanerad hur länge som helst. Ge mig min lunch och jag kan gå till tandläkaren. Kom inte och klaga på mig när jag går till tandläkaren!!!

Klagomål, klagomål, klagomål. Gnäll, gnäll, gnäll.
Vill ni ha en bitch? Då ska ni få en bitch. Vill ni inte ha en bitch? Behandla mig med respekt och gör det ni ska, sköt det ni ska, så ska vi nog kunna få det lite lugnt i huset.

 

Och jävla tandläkare ...

- Du dricker för mycket läsk.


JAG DRICKER HUR JÄVLA MYCKET LÄSK JAG VILL!!!