2009-06-30
 19:55:14

Shoppa shoppa shoppa!

Hade ju planerat att jag skulle sola och mysa lite nere på gården när jag kom hem från jobb, men då hade det blivit disigt ute och jag var inte säker på om solen sken eller inte, så det blev ingen solning här inte.

Istället blev det duschen och Sex and the City the movie. Jag tyckte inte att den var så himla fängslande bra som så många säger. Jag har iofs inte varit så förtjust i själva serien heller. Men det var en helt okej film.

När Fredrik kom hem från jobbet så gick vi in en runda på entré och satte sprätt på lite pengar. Det blev två par shorts och tre par t-shirtar till älsklingen. Det behövde han verkligen. Själv hittade jag en sommrig turkos klänning inne på MQ. 600:- kostade den och jag kände att det var lite väl mycket för min plånbok. Men vem vet, jag kanske ångrar mig. Den hade varit fin att ha på sig när vi är i Spanien :)
När vi hade shoppat klart gick vi bort till Salladsbaren som de har öppnat bredvid Svalan och köpte oss varsen sallad. Himla bra att de har öppnat en salladsbar så här lagom till sommaren :)

Nu ska jag göra mig klar för veckans höjdpunkt. Nämligen Allsång på Skansen! :)
2009-06-29
 18:39:29

Underbar helg.

Vilken underbar helg som har gått. Den kunde inte blivit bättre!

I fredags när Fredrik kom hem från jobbet så gjorde vi oss iordning för att gå och se Sverige-England nere på O´Learys. De har öppnat någon typ av uteservering nere på Entré-torget. Där mötte vi upp Johan, Jimmy och Elin. Tog några öl och käkade en hamburgartallrik. Inte så långt in på matchen så tog England ledningen och Fredrik, Johan, Jimmy och Elin tappade intresset för matchen helt. Men jag var fast besluten att de inte skulle deppa ihop, det var ju faktiskt många minuter kvar på matchen. Och tro det eller ej, Sverige tog ju faktisk igen. Tråkigt bara att de loosade i straffarna. En stund innan matchen var slut så kom Nadja och hennes kompis Veronica och sedan gick vi vidare till Big Bowl, där vi mötte upp Larsen och Helen för ett par runder i bowling. Vid tolv tiden gick vi hem igen. En helt otroligt lyckad och skön fredag.

Lördagen vaknade man upp vid tiotiden. Tittar ut och ser att det är molnigt på himeln. Tråkigt tycker jag men asar mig ändå upp ur sängen. Gjorde iordning lite frukost och plockade undan här hemma. Fredrik kom upp och vi åt varma bullar med ost och ett glas oboy på det :) Sen tog jag fram dammsugaren för en gångskull, det behövdes verkligen. När vi var klara med syslorna här hemma gjorde vi oss klara för att bege oss till Östran. Vi tog våra cyklar och cyklade dig. Fredrik med flera spelade fotboll medans jag låg och mös med en bok i solen. Sen kom Elin och lite senare så slöt Nadja upp.
Efter ett par timmar på Östran tyckte jag att det var dax att cykla hem. Var trött och varm och uttråkad. Jag och Elin gick in på hemköp när vi kom hem. På kvällen skulle det bli grillat med Johan och Elin som gäster. Vi gjorde det mysigt och satt nere på gården och åt. Första gången och det var hur mysigt som helst :)

            

Efter att maten var uppäten och smällt så gick vi iväg och hyrde tre filmer var av vi såg en utan dem. Benjamin Button. Det var en jättebra film. Nästan lite läskig. Inte läskig som en skräck film utan läskig på ett annat sätt. Jag rekomenderar den verkligen till dem som inte har sett den :) När filmen var slut så gick Johan och Elin hem och jag och Fredrik somnade som stockar. :)

Återigen på söndagen så kom Elin hit. Vi gjorde oss i ordning och gav oss ut på en biltur. Vi hamnade i Bjärred och åt glass. Där var skitmycket folk i kiosken så mjukglassen var helt missbildad. Precis som att maskinen inte hann stelna till glassen mellan alla runderna. Åt i alla fall bara lite på toppen. Det med strössel på :)

    

När vi kom hem från vår biltur så blev det grillat igen. Vi gjorde egna grillspätt. När Elin stod i köket och trädde dem på pinnar, så frågar hon mig om hon ska göra allt. Ja det är lika bra tycker jag, blir det över så kan vi ta med oss på jobb dagen efter. Och när hon hade gjort alla spätt så såg det ut att vara mat till 5-6 personer. 13 grillspätt blev det. Och när vi hade ätit klart så var där bara ett spätt kvar :) Dom var himla goda!

Innan själva grillningen satte igång så passade jag och Elin på att njuta lite i solen nere på gården.

           

Efter denhär måltiden blev det ännu en film. Changelin med Angelina Jolie. Den var också rikgit bra och jag rekomenderar den. En verklighetsbaseradfilm som är helt sjuk.

Snart inne på andra dagen utav denna veckan och det kan ju inte bli bättre. Semestern närmar sig med stormsteg och när den kommer så ska jag välkommna den med öppna armar.   JAG LOVAR!!! :)
2009-06-26
 16:08:50

Ja, jag bara undrar.

Fredag eftermiddag och hoppas helt underbart! En vecka närmre semestern och man kan ju bara hoppas att detta vädret håller i sig!

Igår eftermiddag så small det till i brevinkastet. Jag gick dit och kollade och det var ett brev adreserat till mig.
Eslövs komun stod det på det. Jag slet upp det och läste att jag kom in som reserv. Det är ju alltid något.
Reservintagningarna skulle pågå två veckor in på utbildningen. Så det är ju inte säkert att man får veta om man ska börja utbildningen förren några dagar innan. Hur gör man då med uppsägningen av jobbet? Man har ju en månads uppsägningstid ... Ja jag bara undrar!
2009-06-24
 19:29:46

Ett vanligt samtal.

Emelie - tre veckor till semester!
Elin - Ja, skönt, har du tagit ledigt på fredagen?
Emelie - Nej, ska prata med Drena. Vad ska vi göra första dagen? Sova tills vi vaknar.
Elin - ska köpa en bib.
Emelie - Jag tror jag ska köra på flaskor. Med skruvkruk. 
2009-06-23
 15:46:33

Vad hände?

Midsommar i Stockholm var himla trevligt och mysigt på alla sätt och vis. Men....

Onsdagskväll när vi står på bryggan och väntar på pappa Ricky som ska hämta oss med båten så ringer telefonen.
Det var mamma. Eddie är död. Vad hände med Eddie?
Det är svårt att fatta att han är borta. Det var inte försen igår jag förstod att det verkligen var sant. När jag såg småfilmer på Youtube. Han sköna skratt som alltid gjorde en glad.

Vad hände med Eddie?
2009-06-16
 19:03:40

Stockholm.

Sitter hemma hos Elin och har precis målat tånaglarna. Väntar på att Fredrik ska ringa för att vilja bli hämtad. Han är och kollar fotboll med Johan och Jimmy. Sen är det bara att ta sig hem och ta tag i disken och packningen.

I morgon bär det av till Stockholm. Klockan åtta har vi bestämt att vi ska lämna Malmö för en bilresa med ett antal timmar framför sig. Jag vill knappt tänka på hur lång tid som det kommer att ta. Men det ska bli trevligt. Det är ju inte så himla ofta som man gör sånahär bilutflykter. Midsommar ska som vanligt firas i Stockholms skärgård. Det är så himla mysigt där ute och det finns inga bekymmer över huvudtaget. Tanken var först att vi skulle tälta eftersom det inte fanns så mycket tillgängliga sängplatser. Men igår ringe Anna och sa att vi inte behövde tälta eftersom det tydligen inte fanns några tältplatser heller. Så vi ska sova uppe i restauranden. Skönt! :)

Ska bli en underbar början på sommaren med en visit i skärgården och jag ska minsann ta en massa foto! :)
2009-06-08
 19:07:59

Med Vikingarna på högsta volym.

Efter en måttligt pissig dag på jobbet så kommer jag hem, tar ett varmt underbart bad och bara myser med Vikingarna på högsta volym. Efter badet gjorde jag lite nytta här hemma och plockade undan rejält. Det behövdes verkligen. Med Vikingarna på högsta volym. Efter att jag hade gjord det, så satte jag igång med maten. Skulle överraska Fredrik med att ha maten klar tills han kom hem. Med Vikingarna på högsta volym. Och sen hör jag en nyckel i dörren och att den stängs. Jag går ut i hallen och Fredrik kommer springandes mot mig:

- Miiiiitt plommon!

Och jag får en underbar puss och allt blir bra igen. Han lyfte upp mig där, det gör han alltid. Han är så go.

Efter ett par veckor med tisslande och tasslande och en massa vita lögner så kom dagen till Fredriks överraskningsfest.
Det var så kul att komma in till Nettan och Tompa och alla börjar sjunga för Fredrik och han fattar ingenting. Men han blev lycklig och glad i alla fall. Vi grillade och åt god mat och drack gott och bara mös tillsammans allihopa. Det var kul att se hans förvånade min tillslut :) Han fick två paketer som han verkligen önskade sig. En PS3a och en Manchester United tröja. Och hans ögon lös verkligen som när en 3 åring får en brandbil. :)
På söndagen gick han upp före mig. Jag tänkte ligga och dra mig lite i sängen men jag hör att han håller på och bökar med något i stora rummet så jag går upp för att kolla läget. Och där sitter han i soffan min älskling. Tröjan har han tagit på sig och han packar upp sitt spel. Han bodde i den tröjan igår. Det var kul att han fick saker som han verkligen uppskattar. :)

2009-06-04
 18:34:44

Det löser sig.

Det känns som om de senaste veckorna ... ja har varit fulla till max. Och det känns även som att de kommande veckorna är proppfulla. Det känns jobbigt i själen liksom. Nästan som att det är fullt där inne och det finns ingen plats för mig. Man vill bara röra sig, snurra ett varv men det finns ingen plats. Det är väldigt jobbigt när man tänker på det.
Hela denna veckan har jag varit på Sydsvenskan och jobbat. Kim har varit hemma med sjukt barn så jag har fått ta hennes plats. Men jag mår nästan dåligt och illamående av vetandet att jag ska tillbaka till Patrullbilen antagligen på tisdag förmiddag. Och jag vill det verkligen inte. Men det finns inte en chans att överhuvudena på jobbet skulle flytta mig från Patrullbilen till Sydsvenskan. Över min döda kropp. Eller deras får man kanske säga.

Jag hoppas av hela min själ och hela mitt hjärta att jag får positivt besked om min ansökan till KY utbildningen. Jag vill verkligen börja plugga igen. Även om det betyder att det kommer bli tufft för mig och Fredrik pengamässigt igen. Jag har inte tänkt på det rikgit försen nu. Och nu ger även det mig en liten panikkänska i magen. Illamående och ångest.
Men det löser sig väl. Hoppas jag....