2010-08-31
 09:29:39

Godmorgon!

Godmorgon!

Jag skrattar gott som jag sa! De enda som har kommenterat mitt inlägg om vem som läser min blogg är just de personer som jag trodde. Mamma och Elin. Men skit idet, för jag tycker att det är rätt så skönt att man kan skriva av sig här lite och om det bara är mamma och Elin som läser det, ja då får det vara så!

Jag gjorde ett nytt försök idag för att få tag på en läkartid. Och herrejissus, ibland har man några säkra kort i armen. Jag fick en tid nästa torsdag klockan två. Mamma ska hänga med mig, för även om jag är en hejjare på att prata danska, så är jag lite mindre bra på att förstå mitt modersmål.


Jag slog till med en köttfärslimpa igår, den var faktiskt riktigt mumsig. Synd bara att såsen blev så lös men skit i det. Jag ska i alla fall ta med mig rester till jobbet idag och värma det. Så gott var det faktiskt, så att jag ska ta med mig det till jobb :)

Har även hunnit diska upp lite kvarlämnad disk från gårdagen. Nu ska jag bara slappa lite innan det är dags att bege sig till jobb!
2010-08-30
 13:57:54

Såå!

Sååå!

Jag har faktiskt hunnit med vad jag sulle idag! Även lådorna är dammsugade och avtorkade. Känns bra, har även kastat lite redskap som man aldrig använder och sådant jag har dubbelt av. Känns riktigt bra faktiskt.
Pluggat har jag också hunnit med. Gjort så mycket jag har kunnat, nu ska jag bara fiska fram lite mer info på jobbet så jag kan göra klart skiten. Den andra uppgiften verkar lite saftigare så den måste jag börja suga på.

Har bestämt vad vi ska äta idag, och ska snart gå ner och handla till maten. AMen först ska jag slappa en stund!
2010-08-30
 11:32:55

Underbara vårdsamhälle!

Okej! SKIT!

10,35. (Varar i 17 minuter) Jag ringer till Hudkliniken på MAS, väntetid, 17 minuter. Ingen framgång.
10,58. (Varar i 6 minuter) Jag ringer min vårdcentral. Även där utan framgång. Jag får ett annat nummer att ringa.
11,05. (Varar i 1 minut) Jag får tag på en kvinna som kan boka in mig. Väntetid, till december!! Tack, men tror inte det.
11,09. (Varar i 16 minuter) Jag ringer vårdcentralen Granen. De tar bara emot listade patienter och ber mig vända mig till min egen vårdcentral.


HEJ SVERIGES BÄSTA VÅRDOMHÄNDERTAGANDE!!!
2010-08-30
 10:21:16

Ja men jag tackar!

Måndag förmiddag. Ledig. Har lite saker som ska fixas idag. Men jag har bestämt mig för att vara flitig.

[X] Ringa CSN, check
[X] Ringa Olssons, check
[  ] Ringa Hudläkaren, hrmm
[  ] Plugga
[  ] Städa kökslådorna


Samtalet till CSN gick bra, de sa att de har redan skickat ut min studieförsäkran och att detta skedde i slutet av maj, jag har då inte fått något utan de ska skicka ut det på nytt. Ja men jag tackar!

Ringde Olsson. Det gick väl också bra, ska bara ta med mig tröjan och kvittot nästa gång så ska de ta loss larmknappen åt mig. Ja men jag tackar!

Ringa hudläkaren? Jag måste finna mig ett nummer dit, var hittar man det mån tro?

Plugga, har ju lite att skriva angående praktiken, men det tänkte jag sätta igång med lite smått idag. Sen i veckan ska jag samla på mig massor med intressant information!

Städa kökslådorna, jag upptänkte härromdagen att det kröp ett litet djur i ena lådan, såg typ ut som en bananfluga, men den var svart och flög inte. Jag dödade aset, stängde lådan och låtsades som att det aldrig hände. Men Fredde upptäckte ett eget litet djur, likadant i en annan låda och ville genast städa lådorna. Han glömde dock bort det och nu ligger den trevliga lotten på mitt bord. Ja men jag tackar!
2010-08-29
 20:06:03

Sunday.

Trött idag igen. Men känner att jag nog ändå kan hålla mig vaken ett tag till :)

Efter jobb idag, ja jag säger jobb i stället för praktik det bara blir så. Men i alla fall, idag efter jobb så åkte jag hem till Elin och åt middag. Sen körde jag hem. Hon bjöd på god kycklinggryta med kardemumma. Den var väldigt mummig. Hi hi hi.

Jag har sorterat lite bland mina favoriter här i datorn. Tagit bort tråkiga bloggar som jag aldrig läser, gjort en ny mapp till recept osv. Jag vill gärna ha fler bloggar att läsa. Roliga bloggar, inte Kissie och liknande. Jag vill ha serriösa bloggar som speglar det verkliga livet. Inget som bara handlar om sillikon, botox och en massa överbetalda prylar. Jag blir så jädrans irriterad när man skryter om vad saker och ting kostar som man köpt.

Finns det några roliga bloggar där ute?

I morgon ska jag ta tag i lite plugg. Men jag får inte glömma ringa mina samtal. CSN, Olsson i Jönköping och Hudkliniken är de stolta personer som kommer få tala med mig i morgon :)


Förresten, ibland undrar jag vem jag skriver till. Är det bara till mamma och Elin?

Vem läser min blogg egentligen?
(Skriv gärna ner det i kommentatorfältet, samt om ni har någon egen blogg)

Hahaha jag kommer skratta röven av mig när jag ser vem som har kommenterat! 2 stycken och det är säkerligen mamma och Elin :)

2010-08-29
 09:17:01

Morrn!

Godmorgon Godmorgon!

Här sitter jag, redo för ännu en dag på praktiken. Det har faktiskt inte varit så jättejobbigt att vara där på helgen med tanke på att jag var ledig i torsdags och jag är ledig i morgon. I morgon så ska jag skriva lite på arbetet som ska lämnas in och sedan ska jag tinga lite samtal. Först och främst till lågpriskedjan Olssons i Jönköping! Jag ska vara lite ilsken på dom!

Efter jobb bjöd jag hem mig själv till Elin på middag, det ska bli trevligt.


Middagen igår var också trevlig, mer om den kan jag berätta senare!

2010-08-28
 06:17:58

Godmorgon! Vaknar och har redan planerat a...

img_0140 (MMS)

Godmorgon! Vaknar och har redan planerat att jag ska ha min guldklänning idag. Men efter att ha gått upp och sett att termometern står på 13 grader cirkus så ångrar jag mig snabbt! Smyger in i sovrummet och tar fram en nyinköpt tröja från ett lågprisvaruhus i småland. Gött!! Tänker jag, skönt med lite stickat! MEN VA FAN???!!!! Hade inte Fredde nannat så gott så hade galt som en gris! Vad fan gör jag nu??? Gå in på H&M med kvitto och be dom ta bort larmskitknappen? Jag vill gråta en skvätt! Min fina tröja! Men jag tar mitt förnuft under armen och går till jobb!

2010-08-27
 20:12:50

Tröttis.

Trött?
Förnamnet!

Jag är jättetrött idag tror jag. Kanske inte jättetrött men jag har svid i ögonen och hade absolut inte orkat med något ansträngande ikväll. Har varit 6 timmar på jobb, men det tar på krafterna trots att man inte gör så mycket. Men idag har jag varit ute och vandrat! Från Sorgenfri till stortorget, genom hela festivalen och tillbaks till Sorgenfri. För mig är det en jäääävligt lång promenix. Och det var ju inte slut där, för efter jobb mötte jag upp mamma och sedan tog vi oss en runda på festivalen! Nu är mina ögon i svid och jag tror nog att jag ska mysa ner mig i soffan och kolla på Dobidoo.

Men först ska jag kolla upp hur bussen går i morgonbitti. Ska vara på jobb klockan sju till tre.

Sen i morgonkväll kommer Elin och Helena hit, käka lite middag och jag röstar även på kräftor!
2010-08-27
 10:12:39

Lisa Nilsson.

Det blev en trevlig kväll på festivalen igår. Trodde att det skulle komma fler men det blev bara jag, Lisa, Madde och Maddes mamma. Lite ångest att mamma inte följde med. Men jag trodde att det skulle komma fler. Ajaj, ska i alla fall upp med mamma och Fredrik en runda idag. Planen var ju att vi skulle lyssna på Erik Linnros. På stora scenen. Lisa ringer mig på dagen och berättar att han inte alls spelar på stora scenen. Senare under kvällen när vi sitter där berättar dom även för mig att han inte alls heter Erik Linnros, utan Oscar Linnros. Jag var nog helt bakom flötet. Men det slutade i alla fall med att vi satt på rampen som planerat vid stora scenen och lyssnade på Lisa Nilsson. Jag drog en slutsats, visst, vissa låtar är faktiskt otroligt bra, som tex långsamt farväl. Men hon är en rätt sorgsen människa ändå. Under alla år som jag levt och uppfattat saker som sker runtomkring så har hon sett EXAKT lika dan ut! Samma frisyr och alltid en svart långklänning. Kan man inte förändra sin klädstil lite? Och det som var mest tragiskt, det var att hon inte sjöng långsamt farväl. Jag blev besviken. Annat var det förra året när Orup och Lena PH var där. Då far det fan fest!!!


Ska vara på LIAn om 2 timmar. Ska gå och fixa mig 2 mackor nu som jag kan äta framför våra bästa år!
2010-08-26
 17:30:14

Sorgsen jävel! Har suttit ensam på Birger ...

img_0139 (MMS)

Sorgsen jävel! Har suttit ensam på Birger king och har ätit. Trotts att det är festival. Men jag tänker fan inte gå runt på Gustav själv och leta efter något att äta. Och dessutom stå själv i ett hörn och kasta i mig maten! Det är hemskt nog att gå på BK själv.

2010-08-26
 15:31:09

Fortsättning.

Den här dagen har jag bara slappat bort. Jag har inte gjort ett skit! Jag vaknade halv tio med lite ångest. Tänkte att nu måste jag fan upp snabbt! Jag går direkt ur sängen bort till garderoben för att ta fram mina mysbyxor. Då ringer telefonen, det är mamma. Jag är inte sen med att lägga mig ner igen och prata med mamma en stund. Men när vi lagt på gick jag faktiskt upp på riktigt. Man kan säga att jag gick direkt och la mig i soffan. Ja, jag gjorde mig en skål gröt först som jag åt. Men sen har jag i stort sett legat i soffan hela dagen. Kollat på Våra bästa år, hem till gården, sen kollade jag en film. Another cinderella story. Var får de allt ifrån undar jag?


Jag träffade vaktis i trappan också, frågade honom om de hade fått felanmälan på porttelefonen. Jag förklarade för honom att den bara funkar ibland, precis när den själv vill. Svaret jag fick av honom var det sjukaste någonsin.

- Om den bara slutar funka emellanåt kan vi inte göra något åt det. Den måste vara helt ur funktion för att det ska kunna åtgärdas.

Men hallåååå? Det är ju troligtvis någon sorts kortslutning i skiten, fixa till kablarna där inne innan någon sparkar in dörren. Inte såå himla skoj att stå där ute och inte komma in.


Jag fortsatte även på min rengöring av mig själv. Tappade upp ett bad och la mig där en stund. Rakade benen och armhålorna. Jag skrubbade ansiktet med facescrubb och sen topsade jag öronen också. Nu känner jag mig himla fräsch. Tror nog att jag ska ta min guldklänning idag när jag ska upp till stan och träffa jobbet. Det ska bli skoj!


Skulle göra mig något att äta nyss, tänkte koka lite nudlar. Men till min förvåning fanns där inga nudlar. Jag får se om jag kan kasta i mig något när jag kommer upp i stan.

Börjar inte förrens tolv i morgon så det är skönt.
2010-08-26
 12:05:29

Rengöring.

Tog ett tag på mig själv nyss. Drog av några ögonbrynshårstrån med pincetten. Det var ett tag sedan ska jag säga. Jag gjorde alltid det på en salong innan. Men sen klippte jag lugg och ögonbrynen syntes inte längre. Nu ligger luggen på sidan och helt plötsligt inser man hur ögonbrynen ser ut. Som ett troll. Vissa dagar har jag tänkt att nu fan ska jag ta tag i skiten. Så tittar man sig i spegeln... hmm.. det ser ändå helt okej ut. I morse staplade jag in på toan innan Fredrik gick, trotts suddiga sömniga ögon kunde jag inte undvika hårträsket som mötte mig i spegeln. Idag var det dax! Jag har dragit av lite och nu ser det helt okej ut tror jag. Det enda som behövs nu är en ordentlig dusch med extra avfettning i håret. Men det tar vi lite senare.

2010-08-25
 15:19:55

Trevligt.

Jag har så himla ont i huvudet. La mig i soffan och hoppades på att jag skulle somna så att jag kunde sova bort den  här förbaskade huvudvärken. Men icke! Låg och kollade på Patrik 1,5 på canal+. Tänkte att det är en svensk film så den somnar jag säkert till. Men jag höll mig faktiskt vaken hela filmen. Nu har jag tagit två panodil så det är bara att hoppas att skiten går över.


Idag var min första dag på LIAn. Jag var nervös när jag gick hemifrån men det gick jättebra när jag väl var där. Jättetrevlig personal och trevliga "patienter" eller vad man ska säga. Idag gjorde vi inte så mycket, var nere i tvättstugan och tvättade lite sen gick vi en runda. Drack lite kaffe och sen fick jag gå hem. I morgon är jag ledig och sen "jobbar" jag hela helgen. Men det ska bli roligt.


Helgen har varit trevlig trotts tråkiga omständigheter.


Ikväll ska vi upp till festivalen och kolla på Rasmus Seebach. Det ska bli trevligt :)
2010-08-20
 10:04:38

Ujauja uja.

Idag blir det ännu en tripp upp till smålands skogar. Det ska bli trevligt trotts mindre trevliga omständigheter.
På måndag ska vi ta ett sista farväl av trollmormor som Elin så sött har döpt henne till. Det kommer inte att vara lätt. Trotts allt så har hon varit en snäll mormor för mig och Elin. Det kommer att vara tufft. Speciellt att se mamma i total kollapps. För det är det som kommer att ske. Jag har aldrig sett min mamma totalförstörd så jag fasar lite för det. Men jag ska ta hand om henne, ta hand om henne så gott det går. Min lilla mamma.... underbara mamma....

     

Men man får inte vara självisk i lägen som dessa. Trotts att man är ledsen över att ha misst mormor, som man inte träffade allt för ofta, men hon är ju ändå min mormor. Men trotts att man är ledsen så får man se det från hennes håll. Hon har fått som hon har velat, hon är nöjd nu och hon har inte ont mer. Hon sover gott om nätterna. Är ute i skogen på dagarna och plockar svamp och bär. Men det bästa av allt är att hon återigen får vara med morfar. Jag tror att dom har bosatt sig i en husvagn. Eller jag vet att dom bor i en husvagn. Och om dagarna sitter dom i sina badenbaden utanför förtältet och äter skorpor och dricker saft. Som mormor har gjort själv. Ibland för att festa till det tar morfar extra mycket smör på sina skorpor.  Och ost. Anis-ost. Mormor låter honom göra det. Hon bara tittar på morfar och skrattar lite åt honom när han brer på med sitt smör. Sen spelar dom lite kort.
I tisdags var vi på en annan begravning. För vår fasters man. Vi var och hämtade hem Fredrik från jobb innan vi skulle iväg. I handen hade Elin tre rosor. Handbuketter som vi skulle lägga på kistan. Idag berättade hon en hemsk tanke för mig.

Tänk om vi skulle krocka och alla tre dog. När dom hittar oss, så ligger jag där med tre begravningsbuketter i handen. Tre röda rosor. Det hade varit läskigt.

No shit! Tro fan att det hade varit läskigt!! Men nu behövde det aldrig hända som tur är!


Fredrik - jag tror aldrig att han har varit på begravning. Men han vet då hur man ska vara klädd. Han är så jävla underbar min Fredrik.

Elin - Hon ser så mjuk och go ut. Jag vill bara knipa hennes underbara kinder och gosa in mig i henne. Hon är så jävla underbar min Elin.

Mamma - Hon är också en underbar människa. Hon är så stark. Men kanske behöver hon bara få gråta och släppa ut en massa som hon har inom sig. Men hon är alltid lycklig utåt. Gråt lite underbara mamma! För hon är jävligt underbar min mamma.

Göran - Han är av en speciell sort. En mycket god sort. Ibland är han sur och ibland är han glad. Jag älskar att komma hem till honom och han kommer och möter mig och kramar mig och säger "Hej tjockis". Han är jävligt underbar min Göran.

Pappa - Pappa är min pappa. När han har sina bra dagar så är han jävligt underbar han också, min pappa.

Nej om man skulle göra lite nytta här hemma .... Men jag tror inte det idag :)

2010-08-18
 20:17:08

Stolt!

Jag ska vara jävligt försiktig med att sitta här och lova för mycket. Men jag kan i alla fall säga att jag är jävligt stolt över mig själv och dagens gymbesök.

I måndags var jag där, jag spenderade inte många minuter i de välutrustade lokalerna. Max 20 närmare bestämt. Jag gick femton minuter på gåbandet och sen trodde jag att jag skulle avlida. Men med lite pepp från människor runt omkring, Trelleborgs-Madde på jobb närmare bestämt så kände jag att fan, idag ska jag ge järnet. Och det har jag gjort också. 15 minuter på bandet. Varav 7 (!) Sprang jag! Ja ni hörde mig jag SPRANG i SJU minuter. I morgon ska jag försöka höja mig till tio. Jag tränade även ryggen eftersom jag har fått väldigt ont i ryggen på sistone! Så efter lite ryggtränande så hoppas jag att det ska kännas bättre så småningom.


I morgonbitti så ska jag tvätta, sticka en runda till gymmet och sen ska jag packa lite. Vi åker till Småland på fredag till måndag. Så lite saker behöver man ju ha med sig.

Men nu ska jag slappa till det lite i soffan!
2010-08-18
 11:26:12

I måndags bestod lunchen av en god omelett...

img_0137 (MMS)

I måndags bestod lunchen av en god omelett. Undra vad den består av idag?

2010-08-16
 15:49:48

What to do?

Okej, man kan väl i stort sätt säga att första "hemma-dagen" är avklarad. Men min fråga är, hur sjuttsingen ska jag klara av det?? Iofs börjar praktiken nästa vecka.

Min mobil ringde från dolt nummer. Det var min kontaktperson. Han berättade att det hade hänt en massa under tiden han var på semester, och eftersom jag ringde samma dag som han kom tillbaka så hade han inte fått all information. Han sa iaf att jag hade rätt och att jag hade min praktikplats. Jag fick ett nytt nummer, direkt till avdelningen jag ska vara på. Vi kom överrens om att jag ska vara där klockan åtta den 25. Det ska bli riktigt härligt, och jag längtar faktiskt tills praktiken börjar.


Men åter till att vara hemma, vad gör man?

- Jag vaknade.
- Diskade.
- Ringde praktiken.
- Mailade läraren.
- Gick till gymmet.
- Kom hem och åt frukost.
- ......
- Åt lunch.
- Bredbanskillarna kom.
- ......
- ......

Men snart kommer Fredde och då är det middag!
2010-08-16
 11:00:27

Lördagen blev lyckad.

Lördagen blev hellyckad! Jag och Elin bestämde oss för att åka och hämta Lisa eftersom regnet bara öste ner. Man skulle kunna tro att någon stod med en vattenslang och bara sprutade utan att det fanns något slut. Madde dök upp lite innan sex. Vi snackade och hade jättetrevligt, sen var det dax att äta god mat. Maten var en succé. Vilket jag inte trodde när jag först läste igenom receptet. Hemagjord chokladcheesecake till efterrätt som jag och Fredrik bakade på lördagförmiddag! Klockan var 02 när Madde gick och Lisa och Elin begav sig inte hem förrens klockan var 03. Jag slocknade som en stock i sängen kan jag berätta och sov ända tills klockan var 10,30 dagen efter.


Idag har jag äntligen lyckats få tag på min praktikplats. Min kontaktperson hade nyss kommit tillbaka från semestern och hade ingen aning om att jag ska vara där på praktik. Det stället jag ska vara på tar bara in praktikanter som går vårdlinjen på gymnasiet i Malmö, vilket jag inte direkt tillhör. Försöker få tag på min lärare nu så allt kan lösa sig. Löser det inte sig vet jag inte vad som händer. Men en praktikplats borde jag väl få på ett eller annat sätt.


Har även hunnit med att träna idag. Men jag orkade bara 15 minuter... det märks att man inte har tränat på ett tag och i morgon ska jag äta lite innan jag går dit. Kanske man orkar mer då!
2010-08-15
 12:41:10

De fina blommorna som jag fick av Fredde i...

img_0135 (MMS)

De fina blommorna som jag fick av Fredde i fredags när han kom hem :)

2010-08-14
 12:51:49

Mysiskväll!

Igår tog jag och Freddo igen lite "förlorad" tid tillsammans med råge! När han kom hem från jobb så skulle han köpa vin med sig hem till maten. Han kom även hem med en bukett blommor till mig. Jag blev jätteglad!

Vi gick ner och handlade mat som vi lagade tillsammans. (Eller Freddo stog i stort sätt för matlagningen) Det blev stekt fläskfile med kantarellsmörja och ris. Jättegott och lätt att laga! Smakade underbart. Satt i köket hela kvällen och njöt av maten och fruktsallad till efterrätt. Fredde slog mig i både 500 och skitgubbe. Det var inte alls kul! Sen somnade vi gott i soffan till musiken som spelades på stereon.

Vi har bestämt oss att vi en gång i veckan ska ha en dag där det bara är vi två. Då man kan dricka ett glas vin och bara koppla av tillsammans. Laga något gott och bara vara vi. Tror det behövs.


Idag kommer Madde, Lisa och Elin hit. Blir lite mat och god dricka och förhoppningsvis massor med skratt!
2010-08-13
 16:12:24

Mys.

Idag ska jag och Fredrik ha en härlig mys och hemmakväll tillsammans. Ta igen förlorad tid och bara rå om varandra. Det kan behövas ibland! Det blir god mat och lite vin!


2010-08-13
 14:16:16

De här håliga och otroligt tunna utslitna ...

img_0134 (MMS)

De här håliga och otroligt tunna utslitna jeans åker i sopen idag. Även dessa skor. En hård plastbit har ätit sig ut ut innertyget och skavt på min fot. Det är hål på båda skorna på båda sidor framme vid tårna. Det finns ingen sula kvar, praktiskt taget går man på marken. Plus så luktar dom jävligt illa och är smutsiga. Men om någon är sugen på att ärva dom är det bara att säga till!  Nu är det slut på jobb och plugg som gäller ett tag framöver!

2010-08-11
 14:06:47

Prestera Eme.

Jag känner för att göra något vettigt. Prestera något. Träna, läsa en bok, måla en tavla. Okej, jag överdrev när jag sa att jag ville måla en tavla. Men att träna och läsa en bok ska jag nog klara av. Inte samtidigt dock. Två dagar kvar. Sen är jag ledig en vecka och sen börjar praktiken. Tänkte mig att jag på måndag ska ta tag i mina matvanor. Komma in i en äta-fem-gånger-om-dagen-matvana. Jag tänkte att man kanske käkar en skål med gröt på morgonkvisten, sen sticker man och tränar en stund. När man kommer hem kanske man kastar i sig lite Avokado och en knäckemacka. Vid lunch, ja då äter man något lätt som stekta grönsaker med kokt fisk... (?). Mellis, ja kankse en knäcke med avokado på. När Freddo kommer hem kör vi middag på det. Helst inget vitt. Potatis, ris, pasta osv. Mohahahahaha. Vi får se hur det går, men drömma kan man ju alltid. Kanske har jag tid att läsa en bok också.


Fick tag på någon på min praktik idag, min kontaktperson har tydligen semester. Och jag som har ringt som en idiot, OCH talat in på hans telefonsvarare. Pinsamt. Han är tillbaks igen på måndag, så tills dess kommer jag inte ringa igen!


Nu ska jag gå ut och kolla till grytan jag har kokat ihop. Storkok. Det är den nya grejen. Storkok is the shit!
2010-08-10
 18:53:25

Mormor.

Nu har mormor somnat. Jag hoppas att hon får sova gott och att morfar har tagit emot henne med öppna armar. Nu får dom äntligen vara tillsammans igen.

I helgen när vi var där var det inte mycket med henne. Hon frös, var kall och var så liten. Men hennes hår var lika svart som vanligt, och hon var lika envis som alltid. Jag tror att hon väntade på att mamma, jag och Elin skulle komma dit. Så att vi kunde säga hejdå så att hon kunde somna i lugn och ro. Hon gjorde det fina mormor.


Sov gott mormor och hälsa morfar!
2010-08-05
 19:34:38

Blåbär och hallonmuffins blev det! Mums!

img_0126 (MMS)

Blåbär och hallonmuffins blev det! Mums!

2010-08-05
 11:24:08

Vi hittade massor med blåbär, men vi plock...

img_0124 (MMS)

Vi hittade massor med blåbär, men vi plockade inte så många. Men vi ska tillbaka senare och plocka många fler!

2010-08-05
 09:30:04

Har nyss intagit en god frukost hos världe...

img_0122 (MMS)

Har nyss intagit en god frukost hos världens bästa moster och morbror! Nyduschad och ren. Idag blir det en runda till skogen ihopp om att finna blåbär och svamp innan vi ska till mormor.

2010-08-04
 16:11:56

Fosilen köpte sig en regnrock för 99,50. H...

img_0120 (MMS)

Fosilen köpte sig en regnrock för 99,50. Hon är söt!

2010-08-04
 11:10:28

Framme! Elin var trött och sov största del...

img_0119 (MMS)

Framme! Elin var trött och sov största delen av resan! Jättetrevlig resekamrat!

2010-08-04
 07:47:14

Godmorgon! Nu styr vi ferrarin mot småland...

Godmorgon! Nu styr vi ferrarin mot småland och mot mormor!

2010-08-03
 07:37:00

Frukostdax! Frukosten är alltid godast att...

img_0118 (MMS)

Frukostdax! Frukosten är alltid godast att äta i bilen! Eller? Inte?

2010-08-02
 15:27:05

Snabbresumé av semestern.

Nedan följer det långa, saftiga och välbehövda inlägget!

Vi  valde att glassa till det ordentligt så vi tog oss lediga även på fredagen. Dagen som skulle varit vår sista arbetsdag innan semestern. Det var gott att sova ut den dagen! Men vi sov inte så länge som vi trodde, man var exalterad över semestern. När vi slagit upp våra ögon gjorde vi oss klara, handlade bullar och gick hem till Elin. Där intog vi en god semesterfrukost och sedan gick vi ut på stan. Vi gick länge, i massor med affärer och handlade nödvändigheter. Det var ingen som gnällde över vilka affärer vi gick in i, vi bara gick. Lunchade på stan gjorde vi också, och drack öl. På Mando. När vi var klara på stan så gick vi hem till Elin, lämnade av det hon inhandlade, tog vars en cider och gick vidare hem till oss. Det kändes konstigt och förbjudet att gå med en cider öppet på gatorna när klockan bara var två. Skit i det sa Freddo, vi har semester. När vi nådde vår gata gick jag upp snabbt som attan, kissade och bytte om och sedan gick vi till Oh´Learys på Entré-torget. Där satt vi ända tills klockan tolv…ett? Ja, den var kanske till och med halv två. Jag minns inte. Men vi hade jättetrevligt. Alla kompisarna kom och vi kollade på fotboll och hade trevligt!

Lördagen bestod även den av shoppande. Var tvungna att hitta sandaler. Tacka vet jag OBS, dom kan man lita på i alla väder. Din Sko hade sandaler i vår storlek. Alla Din Sko uppe i stan hade inga sandaler alls! Och då var det ändå den 3 Juli. Man kan varken ha slut eller plockat bort sina sandaler då. Jag ville nästan köpa 3 par, bara för att visa min uppskattning för OBS, men jag tror inte att de hade fattat grejen. Men OBS är min favorit! På lördagskväll så var vi på 30årspartaj. Helen har inte legat på latsidan utan hon hann med att fylla 30. Det var trevligt, det bjöds på mat, tårta och dricka. Jag drack dock inget eftersom jag körde och vi skulle dessutom upp tidigt dagen efter. Det blev en tidig kväll för oss.

Söndag! Runt 04.00 ringer klockan, upp som ett spjut! Kissa, kissa, borsta, borsta, skynda, skynda! ÄNTLIGEN ÄR DET DAGS FÖR DET EFTERLÄNGTADE RHODOSBESÖKET! (Precis som att semestern började på Larran, så gjorde även Rhodos det kan man säga. Efter ett par öl/Smirnoff Ice så var det planerat att vi skulle åka. Dagen efter sitter vi på OBS och bokar). Planet gick åtta, när klockan var runt tolv var vi nere i värmen. Våra väskor var på vift men Fredde fann dom. De låg och snurrade på helt fel band. Vi skyndar oss till bussen. Varma och andfådda når vi bussen. ALLA satt och väntade på oss. Men skit i det! Vårt hotell var mysigt. Aningen litet Hotellrum för 3 personer. Men vi klarade det galant. Det blev ett dopp i poolen på söndagen och sedan lite vila innan det var dags att gå ut på stan. Vi hittade ett trevligt drinkställe där de sålde alla möjliga sorters drinkar för ca 55:-. Det var frukter, paraply och tomtebloss. Jättetrevligt. Där var vi ofta under vår semester. På måndagen vaknade vi vid halv nio. Gick ner och åt frukost sedan gick vi upp och smorde oss och gjorde oss i ordning för stranden. Vi bodde ca 75 meter från stranden. Vi la oss där och ”njöt”. Det blåste så det stod härliga till. Det gick inte att vara på den stranden. Så de övriga stranddagarna gick vi till andra sidan där det var betydligt lugnare. Vi hyrde även bil den sista veckan. På ca 12 timmar med ett par stopp för att titta på sevärdigheter körde vi runt ön. Om man är mer än två så är en Cabbe inget att rekommendera. Då måste man noga kolla hur baksätet är samt hur mycket vind det kommer på passageraren där bak. Det var tur att jag hade bälte annars hade jag blåst bort.  Nog om Rhodos! Det finns så mycket att berätta men jag vet inte hur jag ska göra för att få med allt. (Kanske kommer det en dag för dag berättelse om Rhodos…. Men förvänta er inte för mycket)

När vi hade kommit hem spenderade vi ett par dagar hemma i lägenheten. Måndagen bestod bara av tvätt. På tisdagen cyklade vi iofs till BO01. Onsdagen åkte vi ut till kollo och sov där till torsdagen. Det var trevligt. Grillade och satt inne hos pappa till sent på kvällen. Vi har hunnit med ännu en fest, en snabbvisit i Göteborg och Liseberg sedan på hemvägen åkte vi till Ullared och shoppa lite. Sen har det varit hemmadagar resten av den sista veckan. Jag har, med hjälp av härligt folk, rensat ut lite skåp här hemma. Det var verkligen välbehövt. Vad är det för jävla skit man samlar på sig, och viktigast av allt, var får man skiten ifrån??

Semestern avslutades  som den började, på Larran med trevligt sällskap. Vi bowlade och hade trevligt. I lördags när vi satt på Larran kom årets citat. Utan tvekan!

Sagt av Larsen;

Jag är lite orolig för Elin. Jag frågade henne på Helens 30årsfest varför hon var ensam. Hon svarade att hon inte viste, jag är kanske kräsen, sa hon. Men Elin, i din ålder kan man inte vara kräsen!

Det var så roligt, och det kom från ingenstans och samtidigt kändes det som att det kom rätt från hans hjärta. Ett riktigt gott skratt för hela gänget!


Nu är man igång och jobbar igen! Två veckor, sen är det plugg som gäller. Det ska bli skönt att koncentrera sig enbart på pluggandet!

2010-08-02
 13:05:04

OMG

Åh herre min gud!!!

Jag har ju inte bloggat på jäääättelänge! När semestern kom trodde man att man skulle ha all tid i världen till att blogga. Hade jag det? Nej, inte det då!

Men nu är det första arbetsdagen efter semestern och jag funderar på ifall man skulle dra till med ett saftigt inlägg. Ikväll kanske, när jag är ensam hemma ett par timmar. Jag ska nog börja spåna lite redan nu!

Tjohej!