2013-05-31
 22:28:49

Picknick utan dess like.

När vi vaknade idag så var det ett strålande väder. Glada i hågen såg vi fram emot eftermiddagen och dess picknick.

Det skulle bli mys på fältet med mamma, Kerstin och Sture. Och jag och lilleman såklart!

När lilleman sovit förmiddag och ätit så gav vi oss iväg för att handla lite frukt till picknicken. När vi kom hem så var mamma och Sture på plats. Mamma hade förberett kaffe och jag skar upp frukten. Det hade mulnat på lite men vi trotsade vädergudarna och gick ut ändå.

När vi kom fram till fältet så var det matdax var det hundar överallt, leksaker överallt och barn överallt. Kändes det som. Dock var det bara en bebis.

När jag skulle hälla upp kaffet så hade mamma glömt det hemma, medan hon gick hem och hämtade kaffet försökte jag hålla styr på två hundar och en bebis. Det gick.

Medan vi balanserade kaffemuggar mellan hundar, barn och frukt så blev lilleman hungrig. Fixa gröt gjorde vi och efter maten tänkte vi NU börjar vi picknicken.

Dååå kom regnet! Himlen öppnade sig och droppar som inte var av denna värld föll från himlen. Lilleman skrek, Kerstin sprang runt som en tok och visste inte var hon skulle ta vägen, Strure höll väl på att krypa under skinnet på mamma. Vi försökte få på regnskyddet över lilleman men det var inte det lättaste i allt ståhej.

Regndropparna var så kalla att vi skrattade och skrek samtidigt. När vi väl fått ihop allt gick vi plaskvåta hemåt.

Väl innanför dörrarna sken solen.

2013-05-31
 09:09:21

OMG!

Nog för att han är duktig vår son men nu har väl änglarna sjungit sin sista psalm!

Att han smyger omkring och läser min bok! En bok som är rena spökhistorien för småbarn att läsa. Nåväl, så länge han tycker att den är bra. Bara han inte flyttar mitt bokmärke så är jag nöjd!

2013-05-27
 09:54:57

Vaknat på fel sida.

Idag har vi nog vaknat på fel sida.
Båda två.

Började redan när vi låg i sängen. Lilleman vaknade när F gick ut med Kerstin och han började gnälla direkt.
Jag blev irriterad för varje jävla gång som vädret ändrar sig från kallt till varmare eller tvärt om så ska den där jävla ytterdörren gnälla så något djävulskt! Och toadörren är inte ett dugg bättre. Man blir gråhårig!

Sen har det fortsatt med gnäll. Lilleman gnäller och jag blir irriterad.

Nu sover Lilleman och jag hoppas att han vaknar på rätt sida sen!

2013-05-25
 21:21:56

Lördag i goda vänners sällskap.

Lördagkväll.
Placerad i hörnan på soffan, Lilleman sover i lådan på golvet, morbror och moster till vänster och mamma till höger.
Tvn visar CL finalen och mina ögon är sandiga.

Idag har varit en dag som gått i ett.
Började med frukost hos kusinen med fru och barn, en tur till Olssons, en tur till Habo, Ica Maxi och en tur till Eko hann vi också med. När vi kom tillbaka till huset var vädergudarna på vår sids och vi hann med mys på trappan och lek i trädgården. En god middag men andra kussen med familj hans också med.

Som sagt nu soffan men det blir nog snart sängen för min del.

2013-05-23
 10:38:51

Starta dagen!

Vi ska nog snart starta dagen.
Jag och Lilleman.
Just nu sover han här i soffan med munnen öppen och utan napp. Det bevisar att han sover relativt djupt.
Ändå vågar inte jag lämna min position. Då lär han vakna bums.

Jag har en maskin tvätt som behöver hängas, lite i den måste torka tills i morgon. Tänderna måste borstas och jag måste kläs. Lilleman är redan klädd tack och lov.

2013-05-22
 18:08:17

Snabbfika!

Just nu befinner vi oss hemma hos mormor medan papps spelar fotboll. Vi ska hämta hem Kerstin idag och passade på att förtära en middag här med.

Idag på eftermiddagen så hann vi med en snabbfika med lillemans farmor, faster och gammelmormor. (Visst är det så? Pappas mormor=gammelmormor?)

2013-05-22
 12:32:43

Inte som man tänkt sig.

Denna dagen blev inte riktigt som vi tänkt oss. En tur till gamla jobbet var det tänkt, men det blev inställt och istället blev det en hemmadag, på förmiddagen. Skönt det med med tanke på att Lilleman ville starta dagen redan 4.45.

Lilleman sover nu sin andra vila för idag, jag har sovit med honom. Tidiga mornar och detta väder är ingen bra kombo.

Lite senare i eftermiddag blir det en fika med lillemans farmor och gammelmormor.

2013-05-21
 20:32:09

En fullspäckad dag!

Vad har vi fyllt dagen med?
Massor känns det som!

Dagen började halv sju, lite över åtta tog Lilleman en passande tupplur, jag hängde med!

Sen begav vi oss till församlingshemmet för baby café. Det var faktiskt trevligt, kul att Lilleman fick träffa andra barn. Nästa gång ska vi stanna längre så vi kan vara med på sångstunden.

Efter baby café så åkte vi hem till mamma, tog Kerstin och gick bort med henne till hundsalongen, hon blev så fin vår lilla (stora) vovve. Man får nog spendera de där pengarna på att få henne så fin och fräsch.

När Kerstin var hämtad så åkte vi till outleten på Stora Bernstorp och letade lite bilar till Lilleman. Hittade några stycken. Sen blev det hem till mamma igen och käkade middag.

Efter middagen begav vi oss till Biltema. Efter tips om att de hade skumgummimatta där så åkte vi dit och investera i en sådan. Den lär inte dra till sig all hundhår och dam och den känns inte lika rörigt som med täcket på golvet. Även en låda till att lägga lillemans saker i. Det blev bra!

Nu sover Lilleman gott och jag ligger i soffan och ögonen blir tröttare och tröttare!

2013-05-20
 19:51:40

Sviken av solen.

Idag skulle vi ha premiär för att gunga och sitta i sandlådan. Men när vi gav oss iväg så svek solen och när vi kom till lekplatsen så somnade Lilleman.
Tur att det förhoppningsvis kommer fler dagar för gungning :)

Vi hann iaf leka lite innan nattedax :)

Idag somnade Lilleman tidigt. Jag ligger i soffan och njuter av att bara ligga platt :)

2013-05-20
 07:22:49

05.45, okristligt.

Eftersom lilleman har döpts in i den kristna tron så borde det vara förbjudet att vakna innan 07. OKRISTLIGT! (bortsett från att man ska åka på semester eller dylikt) Lilleman har lekt sedan 05.45, han är fortfarande pigg och blåser bubblor med munnen. Jag ser fram emot förmiddahsvilan.

Idag blir det en tur till vårdcentralen, babyringen och hem till mor och Kerstin. Ser ut till att kunna bli en tur till hundrastgården om solen håller i sig!

Nåväl, nu är det nog strax vila!

2013-05-18
 07:27:23

Shoppishoppi!

Lilleman fyllde sex månader i torsdags.
Det firade jag genom att shoppa som en tok till min själv igår.

Rensade plånboken och hittade en massa gottigheter. Ett presentkort på din sko gav mig ett par nya vårballerina, ett presentkort på Vero Moda där det visade sig vara 360:- på gav mig lite nya kläder i garderoben. Ibland är det bra att rensa sin plånka :)

Nu sitter jag i soffan medan Lilleman håller på med gåstolen. Han snackar och har sig. Undra om det är dax för honom att sova middag snart.

2013-05-15
 21:50:57

Släpp tudorna fria!

I natt knäpper jag av BHn och släpper tudorna lösa!

De stackarna har varit innestängda i sex månader, dax för dom att få se dagsljuset igen (sovrumsmörkret om jag får be). Hoppas att de njuuuuter!

2013-05-09
 21:27:10

Nästan en vecka på bortaplan.

Nu har vi varit på bortaplan ett tag. Sedan i söndags närmare bestämt.
Det är rätt jobbigt att vara på bortaplan. Man vet inte riktigt vad man ska göra, redan innan man går upp ur sängen så känner man sig lite rastlös.

Men i morgon är det badning för Lilleman. Lägger man upp det med mat, lek, vila och bad, så har förmiddagen förhoppningsvis gått. På eftermiddagen ska pappa hämta farbror också ska vi hämta faster. Lilleman och jag.

Nu ligger jag med Lilleman i stora sängen. Ända sedan i söndags har han fått sova i stora sängen mellan mig och pappa. Det är riktigt mysigt. Lilleman snarkar och jag kollar tv. Tur att vi inte har någon tv i sovrummet hemma.



2013-05-05
 08:23:23

En vecka på bortaplan!

Vi förbereder oss för en vecka på bortaplan. Tre galna hundar och en bebis. Det ska vi nog greja.

Hoppas att det blir kanonväder. Ska fixa något bra så att Lilleman kan ligga på altangolvet så vi slipper sitta inne hela dagarna :)

Nu göra sig klar!

2013-05-04
 20:19:43

Stenhårda juver!

Lilleman skulle ätit för ca 15 minuter sedan.

Han ligger och sover i sägen och jag sitter i soffan. Mina juver har inte blivit tömda på tolv timmar. Fattar ni hur hårda dom är?

Det här med att bara amma på kväll, natt och morgon är underbart! Skönt att slippa tänka på att man måste kasta ut bröna flera gånger om dagen. Javisst istället måste man se till att ha varmt vatten med sig eller tillgång till micro. Men det är så himla härlig att ha pattarna för sig själv under dagen och slippa slänga ut dom om man är iväg någonstans.

Även fast bröna är hårda som två gamla bullar så hoppas jag att Lilleman håller sig till kanske 22-22.30.

Kanske. KANSKE att han håller sig hela natten sen!

2013-05-02
 21:09:43

Kerstin.

Ikväll känner jag mig ledsen.
Ledsen när jag tänker på Kerstin.

När F har varit i Ryssland ett par dagar nu så har Kerstin varit hemma hos mamma. F kom hem igår och idag var vi iväg och handlade mat till K och sen skulle vi hämta hem henne från mamma.

När vi kom hem till mamma blev Kerstin jätteglad. Och jag blev också jätteglad över att se henne.

När jag satt i soffan så tittade jag på Kerstin och tänkte på morgondagen. På eftermiddagspromenaden. På all meck med barnvagn och hund som ska gå bland buskar och snår.

Hemma hos mamma har hon det så bra och kul. Där är någon hemma i stort sett alltid, hon får gå till hundrastgården minst en gång om dagen och springa lös. Här hemma är hon aldrig lös. Morgonpromenaden är kort, eftermiddagspromenaden är jobbig och på kvällspromenaden är vi trötta.

Ända sedan Lilleman kom har hon hamnat åt sidan, det finns inte längre så mycket tid och ork åt henne.

Älskade älskade Kerstin, det var ju inte såhär det skulle vara.

2013-05-02
 12:31:18

Vårmys!

Sitter i solen på vår uteplats med en sovandes bebis i vagnen. En bit ifrån mig hänger vår nytvättade tvätt och torkar i solen. Men den har en tendens att alltid blåsa omkull. Får se hur länge den blir ståendes idag.

Innanför väggen bakom min rygg väntar mindre skojsiga saker. Men man bör kanske hugga tag i dom medan Lilleman sover.

2013-05-01
 20:14:46

1 maj!

1 maj!

Var uppe i stan och tittade på demonstrationtåget. Tycker att det är en mysig grej att göra om vädret tillåter :)
Som alla andra pensionärer stod jag, Lilleman och mamma intill husväggen i solen och njöt av värmen samtidigt som vi tittade på alla galningar :)

Sen gjorde jag av med lite födelsedagspengar på H&M. Så jag är nöjd över dagen!

Snart kommer min älskling hem, ska bli skönt. Även fast han bara varit borta sedan i söndags så känns saknaden mycket annorlunda efter att Lilleman kommit till världen.

Nu hoppas vi att våren håller i sig!