2008-08-28
 16:52:19

Affärslunch!

Jag pratade med min älskling innan idag. Min älskling har börjat jobba på kontror och idag har han gjort det alla kontorsnissar gör.
Idag har min älskling varit på affärslunch.
Jag hade velat vara en liten fluga och tittat på när han var på affärslunch.
2008-08-28
 13:49:34

Kungen och Silvia.

Nu är jag hemkommen från jobb. Skulle kolla på tv, men den är konstig på grund av att vi håller på och fixa med våra tvbänkar som inte är klara än. Aja, vi får hoppas att tvn kommer igång snart :P

På måndag kommer Helena hit och äter middag. Det ska bli riktigt trevligt. Tänkte laga typ Chili con Carne. Sen säger Fredrik att hans pappa och Anna antagligen också kommer. Då var det som om någon tryckte in en sten i mig.
Va fan ska jag laga?! Vad lagar man för sorts mat till restaurangfolk? Det känns som om kungen och Silvia kommer och jag har ingen aning om vad jag ska laga ....
Det är nu det händer. Der är nu Pappa Ricky och Anna ska avgöra om jag är en bra fru för Fredrik.
2008-08-23
 11:56:40

Champange kväll på C&G.

Igår var kvällen som jag så länge hade väntat på. Det var dax att träffa jobbet på stortorget för att ta några öl, och sedan skulle jag vidare och träffa upp Fredrik mfl för att lyssna på Familjen. Det blev inte någon Familj för min del. Efter att vi suttit i Bluestältet på Stortorget så hamnade vi på Centeliter&Gram. Där satt Paweena, Jelena och Madame Solo. Det kom in champagne flaska efter champagne flaska och jag sa att jag inte ville ha någon champagne för jag inte hade ätit någon middag. Man hade inget val. Tydligen var man tvungen att dricka champagne. Madde och jag bara tittade på varandra och skrattade och sen satt vi och smuttade på den där jävla champagnen. Så fort vi lyckas tömma våra glas så tar det inte lång tid förren de är fulla igen. Det slutade med att jag hällde över min champagne i andra glas för att bli av med den. Lisa, Mona, Tina och Hanna kom också senare och hjälpte till att tömma champagneflaskorna. Elin dök upp senare igen. Sen kom även Fredrik, Johan, Jimmy, PP, Danne, KnullaPeter och Denise dit. Jenny, Peter och Takter också. Vi satt där och drack drinkar och champagne och sedan var det dax för Stortorget igen. Johan ville titta på en Kub och det gjorde vi. Vi gick till Barcelonabar och sedan vidare till Slagthuset. Jag har alltid gillat Slagt men på något sätt så känner jag mig som 45 när jag kommer dit. Tråkigt. Kvällen avslutades ganska tidigt och det var skönt att komma i säng. Nu ska jag in i duschen och sedan ska vi iväg och fixa lite!

Tjo och Tjim!
2008-08-22
 16:46:04

Vårt djur.

Igår var jag och min storasyster Elin ute och rastade/vallade vårt djur. Vårt djur är ett väldigt snällt djur, går med på det mesta utan att gnälla. Vårt djur heter Lena, vi kallar henne också mamma. Folk säger att hon är vår mamma och vi trivs med att hon är vår mamma. Hon är den bästa mamman som finns.
Igår var vi ute och gick med henne på festivalen. Det gick bra, mamma Lena var mycket lydig. Vi såg till att hon fick mat, att hon fick dricka, vi såg till så att hon inte var kladdig runt munnen (Det var dock en gång som hon spilde på sin fot, men det torkade jag och Elin upp. Mamma Lena får inte göra för hastiga rörelser för hon är gammal.) Och vi såg till att hon fick sittplats när vi var på dansbanan och tittade på Lasse Stefanz.Här äter vår mamma Lena och Elin langos. Mamma Lena tyckte att det var gott men hon blev mätt ganska så snabbt.

På vägen till dansbanan så pratar vi lite om hur det blir när mamma Lena blir riktigt gammal. Vi kom fram till att hon inte skulle protestera när vi vill sätta henne på ett hem när hon blir gammal. Då sa mamma Lena;

- När jag blir gammal finns det inga hem att sätta mig på.
- Då får du bo hemma hos Eme och Fredde, för det är där jag ska bo.

Så skrattade vi lite. Sen gick vi en liten bit och sen säger Elin, glad i hågen.
- Du kan få bo hemma hos mig. Jag ska köpa ett stort jävla hus så att jag slipper se dig.
Så skrattade vi en himla massa och sen tog vi mamma Lena och gick tilldansbanan.
På dansbanan så såg vi många Binor, vi skrattade mycket och gick och sa -Biiinaaa, Biinaaa!Här är mamma Lena och hennes förälskelse Lasse. Hon gillar Lasse mycket.


Nu sitter jag här framför datorn och har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll. Det är sista festivaldagen och jag, Elin och Jenny ska upp i stan och möta några arbetskamrater till mig och sedan så ska vi träffa gänget och lyssna på Familjen och eventuellt gå ut. Jag har inte den blekaste vad jag ska ha på mig! Jag ska kolla igenom Elins garderober sen när jag kommer hem till henne. Jag slår vad om att hon har något fint som bara ligger och väntar på mig!

Skål&Alkohol nu är det helg! Vi syns i dimman .... Biiinaaa....Biinaaa!
2008-08-21
 15:19:08

Fetto kli.

Fredrik ringe mig nyss och väckte mig i min eftermiddagsvila. Tur var det, sov i en 20-30 minuter, sov länge i morse också så det var tur att han ringde. Någon på hans jobb hade tagit sönder eller vält ut 1000 liter färg så det var lite kaos på jobbet. Brandkåren var där och så. Jag sa att det var Fredrik som hade hällt ut färgen. Han sa att det inte var sant. Men jag tror trotts allt att det var Fredrik. Hihi. Nu blir han sen hem men vi får se hur sen ..det ska bli spännande.

Kollar tv. Det är en 6 årig tjockis på kanal 5. Och mamman vet om att hon är tjock och klandrar sig själv för att barnet är fet. Men ändå låter de henne käka choklad och en annan massa skit. Var går gränsen? När ska man sätta stopp för sitt barn. Jag älskar choklad och massa godsaker. Men om jag ser att mitt barn blir allt fetare och fetare. Då hade jag slutat med godsaker bums. Även jag! Herre min gud. Det finns val här i livet och vissa måste man göra vare sig man vill det eller inte.

Jag har himla kli på min haka. Har haft det några dagar nu och det är jävligt irriterande ska jag berätta!
Tvättar med ansiktskräm, ansiktsvatten och smörjer mig varje kväll men det hjälper inte. Det är riktigt räligt när man tar ansiktskräm på en bommulspad och smörjer runt i ansiktet, sen när man tittar på den så ser man hur svart padsen har blivit, trots att man gör det varje kväll. Usch!

Jag dricker dåligt om dagarna. Jag ska gå och dricka vatten ...
2008-08-21
 12:22:48

Lasse Stefanz.

Jag har tagit en riktig kvinnodusch för en liten stund sedan. Det var riktigt skönt. Jag blir så glad över mig själv när jag orkar göra sånna saker. Man mår så bra efteråt. På vintern/hösten så gillar jag fredagarna mest av allt. (Det gör jag iofs nu också men det är något speciellt på vintern) Det är så mysigt att kolla hem, spola upp ett varmt bad, ligga där i med lite tända ljus och bara göra kvinnosaker. Peeling i ansiktet, lite inpackning i håret och lite rakning på ben osv osv.
Underbart skönt, speciellt när man är klar. Dock inte lika skönt på sommaren när man bara svettas hela tiden.

Jag älskar även att titta ut genom vårt köksfönser. Det är så roligt att kolla på människor. Hade vi haft bredare fönsterbrädor så hade jag gjort i ordning fönsterbrädet med kuddar och lite mys så hade man kunnat sitta där och titta ut i timmar .. läst en bok. Om man nu tycker att det är skoj.

Ikväll ska jag med mamma upp i stan. Det är Lasse Stefanz på Dansbanan ikväll. Jag känner mig asladdad!
2008-08-19
 20:05:24

Hur gör man för att bli ekonomiskt oberoende?

Hur gör man för att bli ekonomiskt oberoende?
Det är en fundering som jag måste ta på största allvar, jag måste komma på en lösning och det är fort.
Jag är trött på att gå till jobbet bara för att jag MÅSTE. Jag hade velat gå dit för att jag vill. 3-4 timmar om dagen. Det räcker för min del. Man hinner inte tröttna på samma sätt som man hade gjort om man hade jobbat 8 timmar och man kanske, KANSKE hade kunnat längta till jobbet dagen efter. Jag hade till och med klarat av 6 timmar, 06-12, inkl. Lunch förståss. En timme då, annars är det inte lönt, så tar man bara ut en halv och går hem 11.30 istället. Det hade varit toppen. När Fredrik blir riktigt stor inom systemutvecklingsbranchen så ska jag gå ner i timmar, till 6 timmar max.
Sen ska jag leva gott på honom. Är det detta som kallas parasit? Skäms på dig Emelie ....
2008-08-19
 09:09:25

-Du ser ju för fan inte ut ditt sär!

I helgen så var vi hus och hundvakter. Vi kom till huset vid sex, halv sju på fredagskvällen och vi skapade lite hemmakänsla. Det var ju som en minisemester för oss. Det var skönt att komma bort en helg även fast det bara var en liten bit bort. Jag hade planerat sol hela helgen, med frukost och middagar ute på altanen som Tomas kämpade att gå klar tills vi skulle komma dig. Vovvarna var glada att vi kom, Lovis var lugn, fick sina spel emellanåt och Madicken var härlig som alltid. Fredrik var grillmästare på kvällen och Lovis var nyfiken och ville såklart vara med hela tiden. :)

       

Efter en hel makalös natt av spindlar, hundar som levde djävulen (Lovis låg intill väggen, längsmed väggen med benen uppe på väggen och drömde. Tror hon drömde att hon var ute och sprang för hon låg och kraffsade hela natten och det gjorde det inte lätt att sova) och en galen Fredrik som svor åt hundarna som aldrig förr bestämde vi oss för att lämna huset snabbt som attan när vi hade vaknat. Vi åt frukost, gick ut med vilddjuren och åkte till Biltema och till Mobilia och tittade runt lite. Vi behövde vila våra huvuden efter hudskall, hundskall och hundskall. Vi mötte upp mamma och Elin på festivalen. Tog en runda där, käkade lite mat och gick och kollade igenom stånden. Kollade och kollade, vi gick upp och ner och sedan var det klart. Nu behöver vi inte göra det igen. Maten var trevlig, dock smaklös men ändå trevlig. Det mesta vi har ätit där har varit smaklöst. Men Langos är min favorit och det ska jag äta fler gånger!

 Här äter mamma och Elin Texmex och de ser jätte glada ut! Trevligt!

Efter vår runda på festivalen åkte Elin med oss ut till huset och hundarna igen, det var grillning och öl på kvällen, det var det planerat i alla fall. När vi kom dit så var hundarna åter igen gulliga och goda. Men dom hade tröttat ut oss något fruktansvärt. Det tar på krafterna att ha hundar, jag och Fredrik bestämmde att vi inte skulle ha några, ALLS! Antingen så hade man en bordercollie i sängen eller 2 tons NewFoundland. Det är inte lätt. På eftermiddagen bestämde vi oss för att sova lite. Vi gjorde det i omgångar så en kunde hålla djuren borta från sängen. Jag och Elin började. Vi sov i 2 timmar. Sen var det Fredriks tur, men jag var inte lika bra på att hålla Lovis och Madicken borta från sängen :PMen dom är så fina så dom fick vara där en liten stund :)

Det blev inte så mycket av med Öl, sprit och Rock&roll för vår del. Vi var rätt slitna och det var alla andra också. Det slutade med att vi satt och spelade spel i köket och att folket begav sig hem vid tolv tiden. Vi gick ut med hundarna för att sedan gå till sängs. Lovis började skälla när vi hade lagt oss, hon hörde röster utanför och även fast de hade gått och försvunnit fortsatte Lovis att skälla. Fredrik gick upp för att se så att allt stod rätt till.
Han ställde sig brevid Lovis och skrek till henne;
-Du ser ju för fan inte ut ditt sär!
Sedan la sig Lovis snällt på golvet brevid Fredrik och vi kunde somna. Då börjar den andra hunden, Madicken att stå och gnälla vid ytterdörren. Vi hämtar henne, sover en kvart och sen går och hon och gnäller. Jag säger till Fredrik;
- Hon kanske är nödig?
- Hon bajsade och kissade när vi var ute.
Okej, vi hämtar henne, sover en stund, hon går och gnäller vi hämtar, hon gnäller osv osv osv.
På morgonen när vi vaknar ligger det en lort på köksgolvet. Madicken var nödig trots allt.

Vi var trötta, vi åt, gick med hundarna och sen åkte vi hem. När klockan var 11.00 sov vi gott i vår soffa och där sov vi tills klockan var 14.00. Vi ska inte ha hund, inte på ett bra tag i alla fall!Här ligger hundarna och tittar på när vi ska lämna dom. De fattar inte att de har levt djävulen med oss, spelat spel med oss hela helgen. Helt oförstående varför vi lämnar dem ... stackars hundar ...

Idag gick jag hem från jobb eftersom jag är lite orolig i magen. Antagligen något som jag har ätit på Festivalen.
Ringde till mamma för att fråga om blåbärssoppa var bra för magen. Så här lät vårt samtal;
M- Har du svid i magen?
E- Ja, och bubblor.
M- Det är för mycket vin.
E- Vi har inte druckit i helgen.
M- Då är det väl något du har ätit på festivalen.


Så även om jag hade druckit vin i helgen, så hade jag inte kunnat ha ont i magen av något jag ätit?

Nu ligger jag i alla fall här i soffan med blåbärssoppa, riskakor och bananer!
2008-08-14
 12:25:44

Sensommar, WTF!

Ja jag vet inte vad som har hänt men det är då ingen sommar och ingen sensommar heller för den delen.
Det är mitten av Augusti och regnet det bara öser ner. Tråkigt, det känns som att de lovande 22 graderna som skulle komma under helgen är hur långt borta som helst.

Idag på bussen hem så snackade jag med en gammal gubbe. Han undrade vart han skulle hoppa av om han skulle komma så nära Gustav som möjligt. Med tanke på att vi åkte en gul buss så hade jag ingen aning, men jag sa att jag trodde att det var Kungsgatan, men att jag inte var riktigt säker. Sen satt vi och snackade lite, att bussförbindelserna är bra och att bensinen är dyr. På hans tid, när han var busschafför 1966 så kostade bensinen bara 77 öre. (Fast det låter inte så troligt att bensinen var så billig -66.) Sen när jag gick av så sa jag:

- Hoppas du hittar fram.
Då gjorde han tummen upp och sa;
- Ja, tack så mycket och tack så mycket för trevligt sällskap.
Också flinade han, han hade inga framtänder! :D

Igår när jag var och städade en trappa så tog jag en paus och då såg jag något vackert på en bakgård, så jag fotade det:Vattnet glittrade så fint på bladen.

I morgon när Fredrik har slutat jobbat så ska vi åka och handla det vi behöver inför helgen, och även våran ordinarie månadsinhandling. Jag älskar den dagen då kontot fylls med nya pengar och man får åka och göra av med några tusen på middagar och mat! Massa grillsaker och öl ska det bli i helgen.
Men denna helgen ska Elin dock inte se ut så här:2008-08-13
 19:11:26

Hundar, ett heltidsjobb.

Sådär ja, då har tydligen hösten kommit igen! Tyvärr, det stormar och är kallt ute och jag har ingen lust alls att vistas utomhus. Idag var en lång dag på jobb, var faktiskt inte hemma försen klockan var 14.50, det ni. Sprang in i duschen för att jag skulle hinna med en snabb nap innan Fredrik kom och hämtade mig för att sedan köra oss ut till Strandhem.
(Ja, jag måste sova en stund på eftermiddagen för att jag ska klara mig hela kvällen + för att jag ska kunna gå upp morgonen därefter. 30-40 minuter räcker, det är skiteffektivt) Vi ska passa Nettan och Tomas hus i helgen, de ska åka upp till Mikael och Libby i Göteborg och det blev jag och Fredrik som fick bli hundvakter då Helena befinner sig i Stockholm. Det var mycket man skulle tänka på med hundarna. De ska gå en runda morgon och kväll och efter varje promenad (morgon och kväll) ska de ha vars en tallrik med filmjölk. Och i deras torrfoder som de får morgon och kväll ska det mosas i ca 4-5 bitar av någon gegga som kallades blötfoder. Och sen Lovis koppel skulle sitta på ett sätt, man skylla schyssa om hon var olydig. Tidningen kom där och inte här osv, osv, osv. :) Man skulle kunna tro att de skulle vara borta i evigheter :) I alla fall så ser jag fram emot helgen, hoppas att det blir fint väder så att det blir mycket grillning och att det blir bad i poolen! :)

2008-08-08
 14:20:29

Min snygging!

Var uppe i stan för någon timme sen för att lämna Fredrik. Han skulle på bröllop till en gammal skolkamrat.
Såg skolkamraten när jag släppte av Freddo, så stilig i svart frack. Kan se hur dunderstilig Fredrik kommer att vara när den dagen kommer. Längtar tills det är min tur att gifta mig. Får väl se till att knåda ihop ett frieri och fria till min älskade så det blir av! :P

Så här snygg var han idag när jag kom hem! :)
Han har lagt sitt huvud lite på sne, han tycker att det är jobbigt när jag alltid ska fota, men hur kan man låta bli!
Han är så snygg i kostym att jag ler hela tiden, han är det finaste i världen! Min älskling!Idag kommer Elin hit och äter lite mat! Det ska bli trevligt, var ett tag sedan jag träffade henne. Det kommer bli en tajt och spännande match i både, bowling, singstar och tennis! :)
2008-08-06
 16:50:04

Sådär...

Sådär ... nu har nästan två veckor gått sedan man var tillbaka från semestern. Det var riktigt skönt med semester och jag hade tid att göra en del saker som man aldrig annars tar sig tid för. Som tex, den omtalade Sten, kivik mm.
Nu är det bara att jobba på och välja med nogranhet ut när man ska ta sin sista vecka. Sen är det de röda dagarna som får hjälpa till resten av året.

Elin skriver att djävulen har tagit mig. Bara för att jag spelar wow. Jag tycker att det är riktigt roligt, jag och Fredrik spelar tillsammans och är ett riktigt bra team. Sen att jag är en helt otroligt bra healer är ju inte fel det heller. Jag ska rädda att sen när vi gör instanser och när vi raidar :P
Elin har ju faktiskt blivit inbjuden till att spela, men det var hon för fin för, så egentligen får hon skylla sig själv :P


Vi var ju en tripp på backen i kördags, det var som att bli 5 år igen, jag åt karameller och åt sockervadd, drack lite öl och åkte karuseller :) När vi skulle åka Berg&Dalbanan så drog jag nitlotten kan man väl säga och fick åka tillsammans med Moa. Moa har nyss fyllt 5 år och det var lite läskigt att ha henne sidan om sig i backarna. Man var ju själv livrädd och hade inte riktigt koll på henne när man var så konsentrerad över sig själv. Vi tog även en tur i Flumrider och den var rikgit rolig :) Blev inte sådär jätte blöt men mamma och Tomas drog över sig en hel del vatten! :D


Nu kämpar vi för att det ska bli helg igen!