2008-07-30
 13:47:27

Fisse!

Hade planerat för sovmorgon i morgon, tänkte inte vara i Lund förren vid tio men shi fick jag. Madde ringde och sa att jag var tvungen att vara där redan klockan sju :/  Fisse också!

Ikväll blir det bad! :D Det ska bli härligt, det blir även glassfabriken innan det! :D Jag älskar glass och jag ska ha tre kulor!!

Maten är lagad och nu väntar jag bara på Freddo, får spela lite wow så länge :P
2008-07-29
 21:38:51

Back to buisness!

Jaha, då var sommarlovet slut för den här sommaren, men det finns ingen som säger att det är slut med sommaraktivitetena för det. Som Elin har sagt, det känns fakstiskt okej att börja jobba, men det är ju lite synd att det fina vädret kommer nu. Jag hade ju trotts allt endast en dag med fint väder på 3 veckors semester!
Men jag har bestämt mig för att jag ska njuta av det fina vädret trotts att det är jobb igen.

Vi avslutade våran ledighet på ett trevligt sätt, på lördagen hade vi lite grillfest här hemma, det blev ofärdiga kycklingspett med potatissallad. Till efterrätt hade vi gjort Pannacotta men det var ingen jävel som orkade äta det.
Under kvällens gång blev det trevlig musik och ölspelet. Jag kan ju förstå varför vi har lagt det spelet på hyllan ett tag men nu har vi tagit tag i det igen och såhär såg det ut ...

                            

                Söndagen bestod av, pizza, nintendo wii och slapp :)Det jag ser fram emot mest just nu är helgen då vi åker till Backen för att gå igenom en liten femkamp och dylikt, och sedan helgen då vi ska passa Nettan och Thomas hus. Lätt att jag ska bo i poolen! :D

Här säger jag och Elin hejdå till varandra efter en underbar semester tillsammans!

2008-07-24
 12:48:41

Städdag.

Jaha, här sitter jag då inne i Elins lägenhet. Hon ska just i detta ögonblick börja att torka golv, och är därmed klar med dammsugningen. Jag kom hit vid halv tio i morse för att vi tillsammans skulle utföra detta projekt och jag tycker att jag har gjort min del och slog mig ner i soffan. När städningen är utförd planerar vi att sticka någonstans och käka glass. Känns som att det blir i Bjärred, deras mjukglass är ju helt oemotståndlig!

Ikväll blir det Minigolf för den som är sugen! Slå en pling eller något liknande!

Nu är det dax för Våra Bästa år! Woohooo!
2008-07-23
 21:19:29

En slappig onsdag!

Idag har det varit en riktigt slapp-dag. Väcktes av att telefonen brummade på mitt nattbord vid 10.10, kollade vem det var som ringde och såg att det var mamma. Jag lät det ringa lite till och när jag hade mornat mig lite så ringde jag upp henne igen. När vi hade pratat klart hör jag hur Elin tassar upp och in till sovrummet och lägger sig i sängen, där låg vi en stund innan vi gick upp och lagade frukost. Det var mysigt med en sovmorgon och en dag till att göra ingenting alls.

När klockan var halv ett eller något liknande så körde vi hem till mamma för att hjälpa henne att lägga in bilder från en digitalkamera till datorn. Det här med gamlingar och teknik går inte riktigt hand i hand men också hon ska väl klara av det så småningom. När vi var klara med det bestämde jag att vi skulle åka till IKEA och fika. Dom har god fika, och den är hyffsat billig. Elin kände inte rikgit för det eftersom hon såg ut som hon gjorde idag, men hon hade inte mycket till val, till IKEA skulle vi och där med basta. Jag mumsade i mig en cheescake och en så kallad cola. Den smakade inte ett skit.

Så här såg Elin ut vid frukosten i morse. Hon är så fin när hon är nyvaken och ej iordningjord!

När vi var på IKEA kom Elin fram med en rikgit spontan, men välbehövd idé. Hon bestämde sig för att äntligen inhandla en ny tv. Sagt och gjort. Vi åkte till Net on Net och köpte henne en 37" Andersson tv. Den var fin, liknar nästan min och Freddos bara det att den har rund fot och högtalaren är lite mer som i en båge.
Jag var hundra procent på att jag och Fredrik fick in vår tv stående i baksätet när vi köpte den men tydligen så var det fel. Vi var tvugna att lägga båda sätena ner och då fanns det bara ett problem kvar. Vi var ju tre som skulle åka i bilen.
Det slutade med att Elin fick sitta på golvet i baksätet. Men det gick ju bra det också! :)

Idag efter maten så satt jag och Elin vid datorn en stund och sedan cyklade vi upp till stan och åt glass på Stortorget. Dom hade gjort en liten utställning eller vad man ska säga som dom hade satt upp runt om hästen. Lite texter och så om Stortorget, vad det användes till förr i tiden osv. Stortorget har tydligen varit en av Malmös största begravningsplats.
Tänk så många lik det borde finnas där under marken. Scary!


På lördag är det tänkt att vi ska grilla lite här hemma! Hoppas vi får ihop lite folk och jag hoppas att det blir trevligt!
Än så länge är det bara, jag, Freddo och Elin haha. Fredrik ska fråga Johan också, hoppas han kommer ihåg det men annars: Johan, vill du vara med och grilla på lördag? Och dricka öl såklart?
2008-07-22
 21:34:11

Det är utfört ...

Då var dagen D fallen!
Klockan skulle ringa 8.00. Jag vaknade en stund innan som jag brukar göra, jag var så otroligt trött och hade ingen lust alls att ge mig ut på någon expedition. Det var ju dax att bestiga Stenshuvud. Men lovat hade man ju gjort, och sagt och gjort. Det var bara att hoppa ur sängen och göra sig klar och sedan tog jag lilla skrutten och körde hem till Elin. Där käkade vi en bra och stadig frukost som bestod utav fil&mussli och macka med skinka!

            


Sagt och gjort, när klockan slog tio så var det dax att ge sig av. Och man kan väl säga att det är tur att vi har vår karta i bilen för utan den hade vi nog inte kommit så långt. Det är en otroligt bra karta det vill jag lova. Den rekomenderar jag varmt och den finns att hämta på mackerna som heter UnoX :D När vi satt där i bilen som skulle ta oss till vår första destination så kom jag på den briljanta idén om att vi skulle åka igenom St.Olof för att åka förbi farmors syster Majkens gamla hus som vi brukade besöka när vi var små. Men dra i långbänk vi hittade inte dit. Otippat. Men det var en mysig liten by i alla fall och den får säkert inte så mycket turister genom tiderna så nu bidrog vi med det.

                                  


Efter ett litet tag så var vi framme hos Sten, återigen. Det var ett otroligt efterlängtat besök och vi tänkte göra det helt oförglömligt! Så här såg det ut när vi besteg Sten, en gång för alla!

                              

Här börjar vår vandring upp mot toppen!

                               

Det var inte lätt som en plätt att bestiga honom det vill jag säga. Vi fick vila en gång på vägen upp. Det både sved i halsen och i vaderna, men skam den som ger sig!

          

Här tar Elin och knyter om sina skor innan det är dax att ta sig till den riktiga toppen, och när vi väl kom dit så möttes vi av en helt otrolig utsikt! Den är svår att beskriva om man inte upplever den själv.På vägen ner så tog vi också en liten vilopaus, inte för att vi var direkt trötta utan mer för att Elin var tvungen att lugna ner hjärtat efter att hon nästan gjorde en vurpa på vägen ner!
När vi väl kom ner så gjorde vi ett litet besök inne i ett museeum och Sten och vi var riktigt stolta över att vi har bestigit denna best!

                             


Vår nästa destination var Glimmingehus! Att ta sig dit var ju en liten utflykt i sig ... Men vi lyckades ta oss dit.
Vi planerade först att vi skulle ta den här Guidade turen genom borgen, för att invänta tills klockans slog 14.00 så bestämde vi att vi skulle äta en glass. Vi satt ute i solen och njöt och när klockan sen slog 14.00 så känndes inte den här turen speciellt lockande längre så vi bestämde oss för att på egen hand utforska Glimminge Hus.

                           

På bilderna ovan; På bild ett och bild två är det rätt självklart vad som sker. Glimminge Hus och Emelie som knyter en sko. Bild tre och fyra är kanske lite mer kniviga. Elin satte sig och började dreja, själv kände jag hur det kurrade i magen så jag tänkte kasta ihop en pizza. En Calzone blev det, bakad i en äkta stenugn!


När vi skulle gå in i borgen så hotade Elin en man till livet, tvingade honom att ta ett fotografi på oss i ingången. Sedan kom vi in i en sal som vi antar är festsalen. Sedan hittade vi en staty på en man som kallades jätten, eller också vildmannen. Jag tyckte han såg rolig ut. Mest för att han hade liten snopp och att den satt fast i hans käpp.
Elin kände sig hemma i borgen och satte sig i köket och åt kalopps.

                         


Jag vet egentligen inte riktigt vad jag tyckte om borgen, den hade nog varit mer intressant om man hade gått den här turen med guid men den tog ju så fasansfullt lång tid! Hade vi varit med på den så hade vi aldrig hunnit med vårt schema!Jag blev döfaccinerad (???) av något, men det var nog inte så intressant som det såg ut att vara. Det var nog mest Elin som fångade mig på bild vid ett väldigt dåligt tillfälle!  :)

Nästa sak som skulle göras det var att besöka Ale Stenar! Färden dit tog vid, kartan åkte upp och jag vägleder Elin:
- Mot Kåseberga!
- jaha .... då blev det inte Ale Stenar ...
-....jo....det ligger i Kåseberga ...
- Jaha ...
Haha hon är söt, hon hade nog aldrig Anita Svensson som lärare på Segevångsskolan, och påtal om henne. Henne såg vi när vår vandring var över. Påvägen mot Kåseberga åker vi igenom små samhällen med fina hus. Då säger Elin till mig, väldigt vuxet.
- Man skulle flytta dom här små pittoreska husen in till stan!
- Pittoreska ... vad betyder det?
- Små, hemtrevliga, söta ...
Ja jag har ingen aning om vad det betyder så jag litar på henne.

                                 


Ale stenar var inte riktigt som jag ville minnas. Eller jo, själva stenarna var ju som jag trodde men vägen upp var inte riktigt som jag minns. Jag hade för mig att man gick upp på en kulle, bara gräs .. ja ni fattar. Men här var det värsta grusgången!

                           

                    

Efter Ale Stenar så kan man säga att våran planerade resa var uppklarad. Elin lurade mig att man kunde äta Räkmacka när man kom ner till hamnen i Kåseberga, men hittade jag någon räkmacka där? Icke sa Nicke. Då sa Elin,
-Det finns räkmacka i Abbekås!
Vi åkte dit, jag var ju sugen på räkmacka. Vi ser hur det gick ... med att äta räkmacka i Abbekås..Tror ni att Elin hittade någon räkmacka på kartan??
Vi åkte vidare, tysta. Vi båda insåg nog att vi inte skulle få någon räkmacka, vi skulle komma till att avsluta våran trevliga resa på Mc.Donalds på midhem. Sakta men säkert kom vi fram till Smygehuk. Jag säger till Elin när vi åker förbi en kiosk.
- Här har jag och Fredrik ätit glass.
- Och här har jag ätit räkmacka!
Säger Elin och gör en snäv, Kenny Bräck sväng.
Och dra i långbänk, vi fick våran räkmacka tillslut och resan kunde avslutas som planerat!

                           


Nu känns det som om alla så kallade mål är uppfyllda för denna sommaren. Förutom dom här roliga sakerna som grillningar och bad osv.
Mitt mål för nästa sommar är att jag vill gå på skansen med alla djur, också på Allsång!
Får se hur det blir med det!
Annars är jag nöjd med mina skåneresor. Men en sak som är säker det är att jag behöver varken besöka, Sten, Ale eller Glimminge igen innan jag är 32!
Titta in på Elins blogg! http://elsan.blogg.se
2008-07-21
 20:19:47

Blondinbella.se

Jag är irriterad!

I morse när jag vaknade så satte jag mig en stund vid Fredriks dator. Trött så kollade jag igenom dagens aftonblader, eller expressen eller vad det var. Men i alla fall.
När jag satt där och skrollade ner så kom jag fram till en artikell. Jag såg en blond brutta med ett leende som ja, jag vet inte. Det var så tillgjort på något sätt. "Blondinbella i övergrepp i Italien" Eller något liknande. BLONDINBELLA?!
Jag tror jag trillade av stolen när jag satt där på morgonen. Jag var bara tvungen att gå in och tjecka läget på den här artikeln och på ett eller annat sätt så kom jag in på hennes blogg.
Tjej, som jag trotts allt är så började jag läsa den här bloggen och efter ett tag så kom jag på mig själv med att inte förstå ett skit! Inte något! En sjuttonårig tjej från Stockholm. Blond med ett leende som inte existerar på denna jord. (och då menar jag inte på något bra sätt)  Ja jag vet inte vad, jag slutade läsa och  började bläddra ner i stället.
Vilken snobb, och vem är hon? Vad har hon gjort för att få all denna uppmärksamhet i media?
Plåtningar efter plåtningar, modevisningar efter modevisningar, möten efter möten. Tjejen är 17 år!
Hur kan hon ha 2 företag? Ja jag fattar noll! Är det någon som fattar vem hon är och varför hon har fått all denna uppmärksamhet? Jag blir ju nästan irriterad!
www.blondinbella.se
2008-07-21
 19:13:13

Fuck it up!

Då var man inne på sista semesteveckan innan det är dax att gå tillbaka till det underbara arbetet man har!
Jag älskar att bli väckt halv åtta på morgonen utan att mobilen vibrerar på nattbordet. Kollar till den, ser att det är ett 0707-nummer och vägrar att svara. Redan när jag gick på semester gjorde jag klart för mig själv att jag absolut inte skulle svara på några samtal som kom ifrån jobb. Redan första veckan fick jag 3 samtal som jag vägrade svara på. Vecka två fick jag inte ett enda, och nu hittils denna vecka har jag fått ett. Dom kan ju bara fortsätta ringa och hoppas att jag ska svara. Dream on ya fuckers!!


Elin var för övrigt väldigt söt igår när hon var här och spelade bowling. Det gick riktigt uselt för oss båda men till slut så lyckas hon få ner en strike och säget kaxigt till tvn "Fuck it up" och gör sin segerdans. Haha hon är knäpp. 


I morgon bär det av!
Det är dax att bestiga Sten.
Vid nio tiden i morgon bär det av. Då ska det finnas vattenflaskor och vandrar skor och första hjälpen väska med i bilen. Det finns inget som ska stoppa oss nu. INGET!
2008-07-19
 12:13:36

Dra i långbänk ...

Efter gårdagens inlägg så har jag fått en ny kick för mitt bloggande. Jag vet inte om det är för att jag inte har skrivit på länge eller om det är så att det har hänt en hel del på sistonne som jag vill skriva av mig om.

I alla fall, torsdagen den 12/6 var det både födelsedag och student. Det blev en kluven dag det där, trots att jag ville fira Fredrik på hans födelsedag så var det ju Helenas onesinalifetime upplevelse. Summan av kardemumman var att det blev Helenas dag, precis som det skulle! Helt underbar dag var det, vi hade tur med vädret ;P
Hon var så himla fin på sin student och det var min älskling på hans födelsedag också!

           Det bestämdes att Fredriks födelsedag skulle firas med gänget på lördagen istället och sagt och gjort.
Det blev förfest hemma hos Johan och Jimmy och senare begav vi oss vidare till Slakthuset. Där dansade vi och luftade dom lurviga halva natten. När det var dax att gå hem så bestämde vi att Elin skulle sova hemma hos mig och Freddo på soffan och så blev det. På vägen hem från Slakt så hittade vi en massa roliga saker som man kunde bära på. Bla. en Peab skyllt, men Elin hittade nog det mest sjuka. Att hon ens kan tänka tanken, men hon gjorde det tydligen.
Där låg en hög med plattor längs ett hus på vägen. Hon fick för sig att hon skulle bära den här plattan. Hon tog ett stadigt grepp och gick iväg med plattjäveln. Nu snackar vi inte tre meter utan vi snackar 20, minst. Jag ville vara lika cool och jag tog också upp en platta men kände ganska snabbt att jag inte skulle klara av att bära den så jag var smart nog att lägga ner den igen och jag tog en kullersten istället. I vilket fall, Elin är nog världens svagaste människa, (hon är snygg och söt och världens bästa, men hon är svag. Det var för mig en gåta hur hon ens orkade lyfta upp plattan, det är det fortfarande) Elin skulle lägga ner den här plattan på en så kallad sugga. Ni vet en sån här grå som man brukar sätta på vägen för att spärra av. Bara det att när hon släpper den på suggan, så åker den av och tydligen landar på hennes stortå.
"Aj" Utbrister Elin och sen fortsätter hon att springa och tjimma och skojja hejvilt hela vägen till Mc.Donalds.
DÅ! Ja då, får hon se något rött på sitt skosnöre. BLOD! Då fick min lilla snäcka ont i tån. Hon tar av sig skon, och den är fylld med blod! Fylld!! När vi kommer hem och tar av hennes strumpa. (Fredrik fick göra det för Elin kunde inte ta på det själv) Den var sååå blå! Den hade blivit blåsvart på nolltid och det pissade ut var ur den.
Till historien hör också till att när Elin är full så försvinner "Elin" ut ur systemet och in kommer Irene. Så egentligen var det Irene som tappade plattan på tån.
Så här gick i alla fall sommarens skada till. Elins tå är cp.


Det blev midsommar och vi bilade upp till Stockholm. Elin gick i foppatofflor hela midsommaren men hon mådde toppen i alla fall. Det var en helt underbar midsommar. Vi hade fint väder, käkade sillunch och grillade senare under kvällen.
Några bilder från vår midsommar.

                               


Dagen efter så var det dax att jobba. Jag och Elin skulle stå i disken. Där stod vi i ca 11 timmar. Det var slitsamt på sitt sätt. Man kan ju säga att man var rätt mör efter jobb och när passet var slut så trånade vi efter ett glas rödvin.
Så här snygg är Elin efter 11 timmars jobb och två glas rödvin:Dagen efter var det dax för oss att ta oss hem. Vi var inte alls sugna någon av oss att köra de där 8 timmarna hem efter gårdagens arbete. Man var sliten kan jag säga. Vi turades om att köra hem. Fredrik fick ta första passet efter som vi alla tyckte att han behövde sova på natten eftersom han skulle upp klockan 6.15 på morgonen. När det var dax för mig att köra så var nog klockan tio eller elva. Det kändes som att den var 4 på morgonen. Jag var så astrött, jag var livrädd för mig själv när jag körde. Jag klarade till Helsingborg sen fick min älskling ta över igen. En sak som är säker, ska vi bila till Stockholm igen, så ska vi inte köra hem klockan sex på kvällen och absolut inte dagen efter jobbdag.
Annars var det en helt underbar vistelse!

Under sommarens gång så har vi även hunnit med en del fyllefester. Den jag minns tydligast just nu är förra lördagen hemma hos Elin när vi grillade. Under kvällens gång så spårade det ut ordentligt. Det började hur lungt som helst. Grillade lite på gården, åt uppe i lägenheten och lite mingel, rätt stelt i början om jag får säga det själv. Men under kvällens gång ...

                                


Som sagt kvällen spårade ur med klockans gång ... framåt elva, så tittade Irene fram (Elins fulla jag)
Johan och Fredrik hade fäktning med sina låssas-snoppar som bestod av en tom hushållsrulle och en hushållsrullehållare. Tydligen så sjöng jag Sing Star med Fredriks låssas-snopp och Irene (Elin) var präst och skulle göra oss alla till bättre människor genom sin predikan. Så här såg det ut:

                                   


                               
                            

                                        

När Irene började blåsa såpbubblor inomhus, ja då var det dax att gå hem ...
2008-07-18
 22:56:38

Utkast: Nyss hemkommen ...

Nyss hemkommen efter ett bio besök med the gang.
Hancock på protokollet. Råkade på något vänster att komma in på någon sida i morse där jag kunde läsa lite tittarresensioner om filmen. Ett par stycken dårar sa att det var Wills sämsta film någonsin.
Jag höll inte riktigt med om det. I början när han gjorde sitt första monsterflyg så var jag en hårsmån från att bojkotta hela filmen, men tur att jag inte gjorde det. Jag tyckte nämligen att den var rikgit bra! Och att det var lite kärlek inblandat var ju inte helt fel det heller! :D

Skulle cykla hem till Elin i eftermiddags, gick in på Coop Extra för att handla med mig fika och när jag kom ut så kunde jag inte röra min cykel. Eller jag kunde ju röra den men bakhjulet snurrade inte och jag kunde inte heller röra på tramporna. Jag stod där som en idiot och viste inte vad jag skulle ta mig till. Jag bestämde mig för att ringa min storasyster Elin. Hon kom dit och sparkade på cyklen och då funkade den igen. Hon är min Hancock-Elin!

I tisdags gjorde vi ett besök på Kiviksmarknad. Sist jag gjorde det så var jag nog ett litet knyte. Och jag kommer inte göra om det förren jag är ett litet knyte igen, och då kan ni ju tänka ut när det blir! Typ aldrig!
Det tog oss ca 2 timmar att ta oss till Kivik. Elin och Jenny hade kollat upp på internet dagen innan hur vi skulle ta oss dit. Mot Kalmar och sedan mot Hurva säger Jenny glad i hågen. Nej! Vi ska mot Löberöd säger Elin. Visst. Vi körde först mot Kalmar, vi körde genom Hurva, vi kom till någonstans. Där gav vi upp, nästan. Vi bestämde oss för att börja fråga oss fram. Vi börjar på en mack:

               

Ingen speciell lycka så vi bestämde oss för att ta oss vidare på egen hand.
 
Vi kom tillslut till Löberöd. Vi frågade efter en mack och ett apotek inne på ICA, det viste dom var det låg. Vi började bli smått irriterade över att ingen i den jävla hålan hittade till Kivik när dom bode så nära den.

                                         


Jenny hade ingen tur med Informationen som vi letade efter!
Killen på ICA lyckades leda oss rätt på macken! Jag lyckades få en karta, och Elin blev glad som ett sär.
Jag hade då bättre tur på Apoteket! (Det visade sig tillslut att Elin hade blandat ihop Löberöd och Veberöd)
I vilket fall, marknaden var ingen höjdare och det enda Elin hade tjatat om var att hon skulle till Stenshuvud. Hennes mål var att se Sten. Jenny ville till musteriet och då drog jag till med Kungagraven. Vi började med Kungagraven, men det var inte direkt någon höjdare för någon av oss. Men det var fin natur i alla fall!

                       


Efter Kungagraven så drog vi oss vidare mot Jennys önskemål, dvs Kiviks Musteri.
Där inhandlade vi lite dricka, bla. Cider och Fläderblomsdricka såklart!
Vi drog till med en glass och pausade lite också. Det tar på krafterna att vara i Kivik.

                                    


Vi bestämmde oss för att dra hem efter Musteriet. Vi skulle åka längst kusten och gissa vad vi hittar då?!
Stenshuvud! Jenny skulle bestämt bada så det blev att trava ner till havet. Det såg ut som i Karibien ... kan jag tänka mig helt underbar strand! Jenny badade dock inte. Det var för kallt sa hon. Jag förstår, enligt Elin hade det varit ca 9 grader i vattnet den dagen. Elin blev lite smått putt. Hon ville ju till Stenshuvud. Jenny sa att vi såg Stenshuvud från stranden men det gjorde inte Elin så mycket gladare. Väl nere vid stranden så fick vi syn på Stens-jävla-huvud! Både jag och Elin blev väldigt besvikna. Det var ju en jävla trädkulle! (Elin var riktigt besviken och begravde huvudet i händerna)

                         


Vår resa varade från 10.30 till ca 20.00 på kvällen! Vi var rätt möra när vi kom hem, men vi hade haft en helt underbar dag!