2009-04-23
 15:18:21

Sol, sol, sol.

Åh denna sol!

Detta året tänker jag inte göra om samma misstag som jag gjorde förra året. Detta året ska jag ta till vara på vårens alla solstunder! Man vet ju aldrig hur mycket solen kommer att visa sig under semestern och hela sommaren för den delen.
Att vi ska till spanien är ju underbart och förhoppningsvis med garanterad sol men Sveriges sol är speciell :)

Satt en timme i solen nere på gården och löste korsord. Det var underbart, men en timme fick räcka, man vill ju inte missbruka det ;) Men det känns faktiskt att man har varit i solen. Man känner sig lite sliten. Kanske beror en del på jobbet också :)

I dag så började vi klockan sju. När klockan är sex så får jag ett meddelande av Madde:

- "Var är du min kära?"

Trött och nyvaken som jag var så skickar jag tillbaka till henne:

- "Vi börjar klockan sju"

Haha så Madde fick snällt vänta på mig i en timme! Men den gjorde hon nog så himla gärna :)
2009-04-22
 18:53:29

Den lilla lyckligaste människan på jorden.

Är jag världens lyckligaste människa eller vad?!

I helgen så gjorde jag och Fredrik något som kom till att förvåna alla våra nära och kära. Men det var så himla kul att se folks reaktioner. På lördagen så åkte vi hem till mamma och Göran. Hon ville ha hjälp med att lägga upp ett par byxor. så vi åkte dit och vi var där en stund, och jag tänkte, ska inte tanten märka något snart?! Till slut fick jag visa.
Efter att vi hade varit hos mamma en stund så åkte vi hem till Elin och där skulle Fredrik fixa Elins kanaler på tvn så att de kom i rätt ordning. Hon såg det av sig själv men det tog en stund, och hennes reaktion var nog den roligaste.
Hon sitter på golvet, tittar på mig, ser fundersam ut, tittar ut, tittar på Fredrik och börjar gråta. Det var kuuuul.

I fredags när jag kom hem från jobbet så började jag fixa och trixa här hemma. Jag skulle laga mat till mig och Fredrik.
Det blev oxinnanlår på rotfruktsbädd och klyftpotatis med rödvinssås. Det var jättegott. Till det blev det rödvin och vatten :)

                 

En stund efter middagen så gjorde jag i ordning ett mysigt bad med tända ljus och lite champagne. Det är inte ofta jag dricker champagne men denna gången så behöves det verkligen ....



Detta är en av de lyckligaste och finaste dagarna i hela mitt liv. Jag svävade verkligen på moln hela den dagen. Att jag har fått finna all denna lycka och kärlek är verkligen underbart. Det var tur att jag hade öron för jag log hela den kvällen så jag till och med fick ont i munnen! Men det var det värt. Min älskade Fredrik, nu och för alltid.


( Det ser ut som att ringen stoppar allt blodflöde i mitt finger )
2009-04-16
 20:32:48

Resan bokad.

Då är stockholmsresan bokad!
Den 22 maj lämnar vi malmö för att åka upp till huvudstaden :) Det blir tåg dit och flyg hem. Allt för att komma billigt undan :) Ska mysa rikgit mycket på hotellet och de sköna sängarna, tänk manglade lakan i en hel helg!!

Hoppas att vi ser massor med kändisar! :)
2009-04-09
 19:15:04

Inkasso.

Ääääntligen är det långhelg! Slutade redan klockan 12 idag och Fredrik kom och hämtade mig på jobbet och sedan åkte vi och käkade lunch och sedan vidare för att tvätta och städa bilen. Det är en helt  underbar bil nu och den känns som ny.

Åkte sedan hem för att ta en snabbdusch innan vi skulle vidare till Strandhem för att käka middag. Det blev årets första grillat och det var dundergott!

När vi kom hem så hittade vi lite brev på golvet. Konstigt, jag och Fredrik hade fått exakt samma brev och så säger Fredrik till mig:

- Det där är från inkasso.
- Va?!
- Ja, det är ett inkassoföretag.
- Va fan!! Säger jag och sliter upp kuvertet.


Det står att vi inte har betalt vår hyra och vi har si sådär många dagar på oss att betala den annars går det till kronofogden. Jag blir galen och Fredrik blir galen. När det är dax att betala räkningar så är alltid hyran det första som vi ser till att betala. Kollar igenom pärmen med betalda räkningar och mycket rätt där satt den, och betald var den. Fredrik kollar igenom historiken på sin internetbank och hittar ingen hyra där och jag kollar igenom  min och hittar ingen. Blev ännu mer tokig! Tillslut hittar vi en summa på Fredriks historik som är exakt samma summa som hyran. Så visst var den betald, bara det att han hade satt in det på Svenskradiotjänst istället för till Heimstaden! Och de på radiotjänst har inte ens hört av sig på att de har fått in en summa på 5599:- från oss utan mening. Så nu måste vi försöka få tillbaka de här pengarna från Svenskradiotjänst så att vi kan betala hyran så att vi kan slippa fogden. Vi får hoppas på det bästa och att allt löser sig på tisdag!
2009-04-05
 21:18:09

Slutet gott, allting gott.

Nu är helgen över och den har varit himla trevlig och vädert har ju bara varit underbart. Man kan ju inte klaga.
Elin bodde här hemma hela helgen eftersom Fredrik var i Göteborg och festade loss och kollade fotboll.

I lördags när vi kom hem från Klågerup och hade ätit och allt det där så tog vi tag i Sing Star och sjöng för gapande halsar. Vi skulle sedan vidare till Möllan och möta upp Madde och hennes kompisar. När det var dax att göra sig klara för utgång så gjorde vi uppror. Vi lämnade Sing Star framme på golvet. Bara för att vara lite galna och göra något förbjudet. Fredrik hatar ju när jag lämnar det framme, men vi tyckte att det var himla skoj. Vi lämnade allt vi kunde framme. Men på morgonen därpå så fattar vi varför han vill att man ska plocka undan efter sig. Det var inte så kul att komma upp på morgonen och se det ligga framme :)



Som sagt så mötte vi upp Madde och hennes kompisar på Möllan senare på kvällen. Vi skulle möta dom klockan nio så jag och Elin åkte dit så att vi var där i tid. Jag ringer Madde och frågar henne var hon är, och då var dom fortfarande i Arlöv men de väntade på att bli körda så dom skulle vara där närsomhelst. Jag och Elin går in och köper vars en dricka och sätter oss ner och väntar på Madde & co. När det hade gått en halvtimme tyckte jag att det var konstigt att dom inte hade kommit så jag ringde henne igen. Då hade han som skulle köra dem inte kommit så de hade fått ta bussen. De kom en timme försent de jävlarna. Men kvällen på Möllan blev i alla fall trevlig och fylld med skratt och skitprat.

                  
Maddo                               Elin                                 Jag

Efter Möllan gjorde vi något vi aldrig skulle ha gjort. Vi följde med Madde & co till Slagthuset. Vi har sagt flera gånger att vi aldrig mer ska gå dit, men tro fan att vi hamnade där i alla fall och jag ångrar det djupt! Jag och Elin tog en drink och sedan tog vi taxi hem igen. Aldrig, aldrig, aldrig med Slagthuset. Jag kände mig som mellan 60 och döden bland alla småglin som antagligen var ute på sin första fylla och som skulle svänga de lurviga. Jag tog stolt en bild utav en stolt Elin som till 110% hämtade ut sin jacka för sista gången på nattklubben Slagthuset.

      
Maddo                           Elin

Och här kommer en stolt Elin som lämnar Slagthuset för sista gången med stolthet, inga sura miner :)



Vi tog taxi till Midhem och tryckte i oss lite mat innan vi begav oss hemmåt. Vi bara längtade efter att få krypa ner i sängen, hyffsat nyktra och veta att vi skulle må bra dagen efter. När vi kom hem så tog vi varsen våldtäcktsdusch för att få av oss allt det räliga vi hade varit med om under kvällensgång. Och bytte även sängkläder och sedan la vi oss nyduschade i nya sängkläder och somnade som två bebisar. När vi vaknade på morgonen så gick vi upp och käkade lite frukost och gjorde oss klara och klädde oss i myskläder. Sedan satte vi igång en film. Crazy/Beautiful. Den är så himla fin den filmen och jag älskar verkligen Kirsten Dunst som skådespelerska. Vi grät som två bebisar i slutet båda två. Tittade på varandra och började skratta som galningar samtidigt som vi grät. Vi kunde verkligen inte sluta. När den filmen var klar så satte vi på en annan film och det var samma visa där. När filmen var slut så grät vi och grät tills vi var helt torra i ögonen och var överrens om att vi inte skulle se dom filmerna på ett bra tag.

Här är min älskade storasyster. I världens kryll efter att ha lagt sig med blött hår och rödgråtna ögon efter två filmer.



När filmerna var avklarade begav vi oss hem till mamma och Göran som bjöd på middag. Det var riktigt gott med mammas mat. Det var längesedan man åt det. Vi kollade även på fotboll och Hockey. Iaf jag och Göran. Elin och jag var väldigt intresserade av resultaten efter som att vi hade spelat en del matcher på Lången. Tyvärr så förlorade HV71 men Man Utd vann i slutsekunderna :) När vi kom hem så rättade vi våra lappar och blev helt till oss. Vi lyckades pricka in 6 rätt på ena lappen och kammade hem en vinst på 600:-. Vi satsade bara 10:- och det är nu man ångrar sig att man inte satsade en hundring :) Men så kan man inte tänka, vi nöjer oss med 600:- som vi nog ska kunna sätta sprätt på :)

Så denna vinsten väger ju nästan upp för missödet från igår kväll. Och sen kommer ju Fredrik hem inatt och det ska bli skönt!

Summan av kardemumman blir alltså:

Slutet gott, allting gott!
2009-04-04
 18:18:11

Rabbatt gillar vi.

Hemma igen efter en lång runda iväg från hemmet :) Var med mamma på sova där hon spenderade ett antal tusen, vilket jag också gärna hade gjort i den butiken men det känns inte rikgit som att plånboken tillåter det tyvärr :)
Hon köpte, sängkläder och badlakan och en kudde. Kudden fick hon i stort sätt gratis :) Jag fick ju rabatt till tanten :)
Chefen kom fram till mig när jag satt i en säng och snackade med mamma. Var så trevlig och tog mamma i handen och sen kom han fram till mig och gav mig ett ordentligt handslag;

- Hallå gumman, hur är läget?
- Jo tack det är bra, hur är det själv?
- Jo det är fint.


Sen kom tjejen fram som hjälpte mamma med kudden som hon skulle köpa så sa han till henne.

- Hon ska ha rabbatt, myyycket rabbatt! Hon hjälper till här och städar ibland.
Tjejen blev lite nervös;
- Ahaa .... okej ....

Så en kudde gratis blev det ju tillslut med allt det mamma handlade :)

När jag hämtade Elin på jobb så åkte vi en runda till Klågerup och hälsade på Elins kompisar. Satt i solen lite och sen lekte vi lite med deras son. Efter det blev det middag från La Empenada och nu är vi hemma igen! 

Ikväll blev det utgång till Möllan och sedan får vi se om vi drar vidare eller om vi drar hem :) 
2009-04-04
 11:20:41

Hemma hos mor.

Vaknade utav att solen sken in i sovrummet. Det är nog det bästa sättet man kan bli väckt på, förutom av en puss på kinden av sin älskade :) Sitter hemma hos mamma nu och väntar på att hon ska klä sig. Vi ska bege oss till Lund. Ska gå på sova, mamma ska shoppa lite sängkläder och handdukar. Jag ska nog bara titta, har inte råd att lägga en förmögenhet på en sovabutik :)

Det blev ingen grillning igår. Det blev en annan festmåltid och bilder utav den kommer upp senare!

2009-04-03
 16:33:09

Vad hände?

Vad hände med mina eftermiddagslurer?
Det är jobbigt när man sluter ögonen med tanken på att man ska sova tills Elin ringer på dörren två timmar senare. Så vaknar man fan efter 30 minuter! Jag som ville sova länge :(
2009-04-03
 14:54:41

Tjocktröjslösa dagar.

Idag har den första riktiga vårdagen kommit. Och det har varit otroligt mysigt och varmt i solen. Man blir bara så himla lycklig! :) Och idag var den första tjocktröjslösa dagen på jobbet och det firades med kanelbulle och cocacola!




 
Var och lunchade med Elin efter att jag hade kört Fredrik, Johan och Jimmy till bussen. De åkte ju till Göteborg idag för en rikgit fyllehelg och lite fotboll. Så det blir en ensamhelg för mig och Elin. När vi satt och lunchade funderade vi på vad vi skulle äta till middag ikväll. Det blir antagligen grillat på gården med en god sallad och lite tzatziki. En riktig sommarmåltid :)
2009-04-02
 16:48:53

Är våren här?

Vaknade för en stund sedan. Det blev verkligen en powernap. Behövde inte sova mer tydligen eftersom jag vaknade av mig själv efter 30 minuter. Men skönt var det i alla fall :)

Är våren äntligen här?? Det har varit en underbar dag i vårsolen idag. Hoppas bara att de håller i sig nu så att man slipper mer rusk och skitväder.

Nu är det bara en dag kvar tills det är helg, denna veckan har verkligen gått jättefort och det gillar vi. Sen är det två korta veckor på det! Kan det bli bättre? Tror inte det för tillfället :)

När Fredrik har slutat jobba så ska vi åka till Mobilia och mysa till det lite. Får se om man kanske hittar något fint man kan köpa till sig själv. Jag är himla sugen på ett par gympa skor. :) Får se hur det blir med den saken!
2009-04-01
 18:48:44

Ett aprilskämt.

Hela denna dagen har varit ett aprilskämt! Jag har varit så himla duktig från morgon till kväll att jag knappt tror det.
Det här med middag är något som verkligen står mig upp i halsen! Jag har inte längre några idéer på middagar och det har heller inte Fredrik. Idag när jag gick nere i affären och letade efter middag så fick jag ett sms av Fredrik. Jag hade frågar honom om vad han ville ha för mat och till svar så fick jag, "något nyttigt". Så något nyttigt blev det.
Jag köpte wokgrönsaker och till det gjorde jag tonfiskbiffar. Och till det blev det keso. Det var faktiskt gott och jag är stolt över mig själv som kom på en sån här dundernyttig middag :)

2009-04-01
 15:45:18

Duschdag.

Ja då var onsdagen avklarad med bravur. Vi är ett bra team jag och Madde. I morgon är det sovmorgon och jag ska inte ta bussen förren kvart i sju. Helt underbart skönt. Har köpt lite yoghurt för att se om jag kanske kan äta lite frukost innan jag sticker hemifrån för en gångskull! :)

Idag har det även varit duschdag. Det gillar jag inte. Jag duschar iofs varje dag men idag var det även dax för håret. Jag hatar att tvätta håret. Funderar på att raka av mig håret så slipper man att tvätta skiten!

Nu är jag hungrig och väntar på Fredrik. Tror jag ska käka min avokado som jag inte åt på jobbet!