2009-02-24
 15:16:36

Det luktar tapetklister.

Sitter i soffan i mina jobbkläder. SITTER. Helst av allt så hade jag bara velat gå in på toaletten göra vad jag behöver och sedan lägga mig i ett varmt bad. Men istället får jag vänta i sådär 50 minuter till innan jag har lägenheten för mig själv. Här spelas bara en massa musik, antagligen P4 eller något liknande, på radiokanalen pratar dom i alla fall en massa om Viktorias och Daniels förlovning. En massa kallprat pågår också. Sånt som egentligen bara känns onaturligt och påfrestande. Målaren är här och fixar till i hallen. Han har snart lagt väv på alla väggar och det ser redan kanonsnyggt ut trotts att färgen inte är uppe än. Det kommer bli så himla fint i hallen. Sen är det bara sovrummet som vi ska göra vi och sen är det klart. I alla fall vad vi kan göra själva. Badrummet har vi ingen makt över och inte golvet i köket heller. Men allt som allt är jag nöjd över lägenheten. Hoppas att han blir klar i morgon så att vi kan sätta upp hatthylla osv på fredag innan vi får gäster :)

Jobbet idag har varit slitsamt. Ont i armarna och hela kroppen. Ska bli så otroligt härligt att lägga sig i badet och sedan hoppa i lite myskläder och förbereda sig för kvällen som ska spenderas med Elin och Andra Avenyn.
2009-02-20
 15:38:37

Brun som ett rövhål.

Hemkommen från jobb och duschad. Underbar känsla. Sitter och väntar på att Fredrik ska sluta jobba så att vi kan åka ut på Strandhem. Ska passa huset och hundarna denna helgen då Svärpäronen sticker iväg på SPA. Gottegrisar.
Ikväll ska som sagt jag, Fredrik och Elin till Riannas Bistro och käka gott och dricka gott. Det är i alla fall vad som är planerat. Jag har redan bestämt mig för vad jag ska äta och det blir torsk med örtkräm och mango salsa sak. Ska bli festligt gott. Sen i morgon ska vi laga middag, spela spel och kolla på Melodifestivalen och bara ta det lugnt. Kan ju passa på att göra det nu när man ändå är på Strandhem :)

Oldsberg ska sluta på, på spåret hörde jag idag. Det var värsta uppståndelsen. Alla 40 och 50-talister är helt till sig. Mig rör det inte i ryggen alls. Jag tror nämligen att jag hatar det programmet. Visst hatar är ett väldigt starkt ord men jag tror att det är exakt vad jag känner för På spåret. Jag fattar inte ett skit av vad det går ut på och det får mig bara till att vilja somna. Och Oldsbergs läspning är ju inte alls irriterande. Inte alls ....

Fikan med Madde idag var jättetrevligt! Det var så kul att se henne komma gående i källargången med en burk pepparkakor? Hon var lika fin som när hon åkte, bara det att hon var brun som ett rövhål. Det gillar vi inte! Men hon blev glad för sina presenter och det är ju bra! :)
2009-02-19
 16:28:44

Planer som faller i kras.

Jag gick för en stund sedan ner i tvättstugan och hängde upp tvätt. Då var klockan ca 15.00 och jag var pigg och trevligt. När jag var påväg upp efter att ha hängt upp tvätt så hade jag två planer. 1. Att jag skulle städa min garderob som ser ut som as. Min korg med underkläder har rasat så jag kommer inte åt hyllan som är under och ja, hela garderoben ser ut som röv. Och jag tror inte Fredrik är snäll och städar den åt mig och viker allt så fint! Snäääällt.... ;)
2. Var att jag skulle städa här hemma och överraska Fredrik tills han kom hem.

Så såhär blev det, jag gick in och badade. Kom uppt. Tog på mig lite kläder och hör och häpna KLÄDER. Inte pyjamasen utan kläder. I alla fall när jag var påklädd så var jag inte alls sugen på att varken städa eller göra i ordning i garderoben. Så ska jag vara ärlig tror jag att inget av det blir av idag. Men det kliar inte mig någonstans.


I morgon är det fika med Madde klockan ett som gäller! Då blir det semla och förhör av hennes tid i Australien. Sen ska jag nog mest titta på henne och stoppa ner henne i fickan när det är dax för att gå hem.

PAX FÖR ATT SITTA BREDVID MADDE I MORGON!!!!
2009-02-18
 14:59:39

Guess whos back.

Det är helt galet!!
Fick ett sms av Lisa i gårkväll, blev förvånad, hon skrev något i stil med 'vet du vem jag har pratat med?'
Jag drog till med några jobbiga personer vi känner till men det var ingen utav dom. Det var självaste Madde!!!
Helg jävla gaaaalet! Hoppas att hon beter sig som en normal människa nu och stannar hemma i Sverige ett bra tag.
På fredag blir det i alla fall fika så får vi se om hon lyckas ta sig hem igen eller om jag stoppar ner henne i min ficka och förvarar henne där för alltid! :)

Idag är det Fredelie-dagen och det ska bli mysigt som tusan. När klockan slår nio är det Man Utd som gäller och en massa soff-mys. Soffmys består av att jag ligger på min plats och sedan ligger Fredrik på sin med sina ben på mig så ska jag klia honom lite på benen. Det är gott det. Det borde provas av alla. Men inte på min man dock. Ni får skaffa er en egen!


Har tänkt lite på en sak. Man hör ofta om kändisar och artister som är förebilder för olika människor, vi kan tex ta blondinbella, eller Moder Teresa, eller vem sjuttom som helst. Man ser upp till den här personen och gör nästan allt för att bli som personen också kallar man det för att hitta sig själv. Kanske inte så konstigt egentligen men i min skalle så går det inte ihop. Man hittar väl inte sig själv genom att vara som någon annan. Leta djupare istället, i dig själv, och bara följ vad det där inne säger åt dig. Det tycker jag låter vettigt i alla fall.

Nu är det snart helg igen! Åhhh vad vi älskar helgerna! Denna helgen ska vi iofs passa Fredriks mammas hus med tillhörande hundar, men det ska väl gå. Med en massa knark och sprit så klarar man nästan vad som helst sägs det :) Jag klarar mig utan men lite sprit sitter ju aldrig fel. På fredag ska vi ut och äta jag, Fredrik och vårat älskade bihang. Ska göra vårat första intag av riktig restaurangmat på Riannas Birstro. Det ska bli gooodie!

Detta inlägget har inget som helst sammanhang och jag är inte det minsta nöjd. Men det får duga.

Soo loong!
2009-02-13
 11:23:21

Champagnehuvud.

Sitter hemma hos Elin i hennes soffa och väntar på frukost. Hon sitter och skiter, men hon får lägga på ett kol för snart är äggen klara.

Igår var det invigning av Riannas Bistro. Det var mycket trevligt med champagne och vin och en massa smått tilltuggsplock, men det var inte så att man blev mätt men det var jättetrevligt och mysigt. Levande ljus i nästan hela lokalen och bord med vita dukar. Helt underbar restaurang, en sådan jag har letat efter. Det är något speciellt när det är vita dukar och levande ljus på borden. När alla hade gått så samlades familjen runt ett bord och där satt vi och snackade och hade det mysigt :) Anna och pappa Ricky är alltid härliga att umgås med. Men man känner i skallen idag att det blev champagne och vin igår.

Idag blir det en runda på stan tillsammans med Elin för att se om man hittar några roliga kläder, fick ju lön idag, den lön jag förtjänar efter att ha jobbat nätter, så idag ska det spenderas lite :)

Nu hör jag att frukosten är på gång, äggen skalas nämligen! :)
2009-02-09
 18:33:28

Fetto.

Okej, hade precis ett samtal med Elin. Hon ringde och berättade att hon hade ringt till mormor igår som mamma hade lovat. Mormor fyllde nämligen år igår. Mormor blev jätteglad;

-Heej mormor, hur är det med dig?
- Jo det är bra, hur är det med dig, hur är det med dig är du lika tjock som Emelie?

Det nämner min mormor varje gång som hon snackar med mamma, hur tjock jag är.

Jag ska nog inte åka och hälsa på min mormor någon mer gång, hon tycker endå bara att jag är fet.
2009-02-09
 15:00:19

Bilfan.Var och besiktigade bilen härrom veckan, eller rättare sagt Elin besiktigade den eftersom vi fick en sådan dum tid, det var väldigt snällt av henne. Allt blev godkänt utom att vi föll på ljuset, som inte var rätt.
Så jag ringer och bokar en tid hos Nissan där jag köpt bilen och de skulle ställa in och kolla åt oss. Fick en tid halv åtta, tidigt och bra då behövde inte Fredrik komma så sent till jobb.
Nissen jag pratade med på Nissan sa att det inte skulle ta så lång tid så jag räknade med en haltimme. 7.30 lämnar Fredrik bilen och han blir såklart väntandes där eftersom det skulle gå snabbt. 8.04 får jag ett meddelande av en irriterad Fredrik som säger, 'Va fan, skulle det inte gå snabbt?' När klockan var halv nio ser han bilen rulla ut på parkeringen och när klockan är 8.40 går han fram och undrar vad som händer med den och då säger dom lugnt, 'jo den är klar'. De hade tydligen fått byta lite kontakter och så. 1600:- rök det på bilen.

Glada blev vi ju, men Fredrik hade inte tid till att köra tillbaka till ombesiktningen eftersom allt hade dragit ut på tiden så han körde direkt till jobb, och sedan hem från jobb. När vi sitter och äter säger han till mig att bilen inte startar. Så när vi hade ätit så gick vi ner till bilen som stod på Bilias parkering där man får stå fram till 20.00 för att se om den startade. Stendöd! Ringer runt lite för att hitta någon som kan hjälpa oss att försöka starta den med startkablar men alla var upptagna på sitt sett och vi var strandsatta på bilias parkering.
Började putta på bilen men jag orkade inte. Vi fick ringa våra trogna vänner och Johan och Jimmy kom och puttade över bilen till Formula 1's parkering där den fick stå över natten. Mamma ringde och sa att Magnus skulle komma klockan sju morgonen efter och hjälpa oss med bilen. Så klockan sju på fredag morgon stod Fredik snällt vid bilen och vänta på Magnus. 07.11 så ringer Fredrik mig, Magnus har inte kommit. Jag ringer Magnus och frågar var han är och han hade glömt bort det och frågar vad det är som han ska göra. Försöka starta den med startkablar eller så bogsera den till Nissan. Han hann inte bogsera den och aset startade inte med startkablar. Magnus kör igen och Fredrik får ta bussen till jobb. Göran ringer mig senare under dagen och han blir arg och ringer Nissan och skäller på dom för att de har gjort något fufens med bilen. På Nissan säger dom att det kanske inte är deras fel men om vi kommer ut med den innan lunch så kan de kolla på den direkt. Göran ringer till Magnus som tillslut tar sig tid till att bogsera ut bilen. Jag får avsluta mitt jobb hastigt för att åka och hämta Fredrik på jobb, vi bogserar ut bilen och jag kör tillbaka Fredrik till jobb. Klockan är då 11.20 och de skulle ringa mig när bilen var klar. När klockan var 16.10 tyckte jag att det var konstigt att den inte var klar än så jag ringer dit och dom säger 'Jo den är klar, den står här'. Det är andra gången på 2 dagar som de inte meddelar oss att den är klar. Jag åker dit och hämtar den och får veta att bateriet är helt dött och att vi endast kan starta den med startkablar. Irriterad är jag och kör hem bilhelvetet till mamma och Görans parkering. På söndagen får vi ut och köpa ett nytt batteri satte i det och bilen startar. Yeeey! Fredrik stänger bilen för att starta den igen och då går helvetet inte igång. Vi gör nya försök och långt om länge startar aset och vi kör en runda för att värma upp aset och sedan funkar den felfritt. Fredrik åkte in för ombesiktning i morse och nu är allt löst. Jävla bil, jag hade kunnat putta ut den själv till skroten i söndags, allt för att slippa aset.