2010-04-28
 13:53:53

Trött.

Idag är jag trött.. himla trött.

Idag på jobb, så har jag haft med mig en kille. Han ska vara vikarie för mig nu när jag är ledig. Så i morse när jag gick, så tänkte jag, gud vilken härlig dag det kommer bli. Jag kommer inte vara trött idag när jag kommer hem. Killen har ju varit med tidigare och jobbat, så han kan de flesta ställe. Men det har ändå varit jobbigt. Jag har berättat och vill se till att han inte missar något. Det har tagit på krafterna, + att vi har varit och putsat en massa fönster idag. 2 sidigt. Det tog på armar och ben ska jag säga. Sitta på huk, resa sig, sitta på huk osv osv. Jag är jättetrött i benen.

Men egentligen hade jag andra planer när jag kom hem, eftersom jag trodde att jag skulle vara pigg. Jag skulle träna lite och städa här hemma. Nu ser planerna inte alls ut så. Jag orkar verkligen inte. Jag är tröttare idag än vad jag hade varit om jag jobbat själv. Men det är väl sånt man får ta. Hoppas han sköter sig bra.

När jag berättade för Fredde att det inte blev någon träning idag, så sa han att jag alltid är trött... ja det kanske jag är men idag ÄR jag verkligen trött på rikgit.

I morgon fyller jag år... 24. Det är gammalt...jätte också. Men det ska nog gå bra. Känner jag mig tillräkligt bra så kommer jag lyssna på Stevie Wonder med Happy Birthday på upprepning i morgon. Jag brukar göra det när jag fyller år. Tar tag i både städningen, tvätten och gå en runda och träna i morgon istället. Känner att det blir bäst.

Nu ska jag i alla fall vila en stund.
2010-04-25
 08:57:30

SM-guld!

Igår hade jag en helt underbar dag med mamsen! Vi hade bestämt att vi skulle ut och köra en runda, till Svedala tex. Kolla i tygaffären där.

- Vi behöver inte bestämma någon tid säger jag till mamma, jag vaknar ju ändå så tidigt.

Tro fan att jag sov ända tills 10.40! Kommer inte ihåg när det hände senast men det var i alla fall härligt som tusan. Kan bero på att vi på fredagen var på Fagans med PP. Det blev rätt så sent men jag hade trevligt i alla fall. Skoj med en pub som har live-musik, det är inte alla som bjuder på det.

I alla fall så bestod lördagen av en heldag med mamma. Vi åkte först till tygaffären i Svedala, sen åkte vi vidare till Staffanstorp. Vid Härliga Hem har dom en affär som heter PANG! där inne kan man handla massor med kul och billiga saker, så där inne gick vi en stund. Sen åkte vi till Ljungs Handel, vi gick in och vände igen. Tycker att den affären är alldeles för dyr, och nästan bara full av skit. Men å andra sidan så gillar jag skit. Efter det styrde vi ferarrin mot Burlöv Center, tanken var att jag skulle hitta något som jag kan ha på mig när vi ska ha 10-års fest med jobbet, men jag orkade inte riktigt leta. Får ge mig ut en annan dag nu i veckan. Det blev i alla fall handlat lite mat, och fika. Sen åkte vi vidare hem till mamma. Fikade och kollade första perioden i hockeyn. Efter första så tog jag mig hem, kastade in en kyckling i ugnen och satt med spänd förväntan och kollade på hockeyn.

Självklart avgjorde HV i sudden och drog hem SM-guldet! Det kan ju inte bli mer än underbart!!

 


Vi får se vad denna dagen bjuder på, men jag tror nog att det blir en härlig dag!
2010-04-23
 18:24:08

Efter att bli bjuden på en middag som den...

img_0064 (MMS)

Efter att bli bjuden på en middag som denna kan man inte kvida när man får ta hand om disken! :)

2010-04-23
 15:51:57

Mat.

Idag är det Freddes tur att komma på mat. Här sitter jag utsvulten och magen kurrar så jag hör knappt tvn, eller vad jag tänker. Jag hoppas att han har kommit på vad vi ska äta innan han sätter fötterna innanför dörren. Fast det är klart att han är hjärtligt välkommen hem ändå! Men det hade varit bra om han har bestämt sig innan...
2010-04-21
 17:53:13

Dagens rätt!

Idag var det köttbullar, potatis och brunsås som stod på matsedeln!

Idag blev köttbullarna väldigt runda och fina! Jag rullade dom nämligen i armhålan... (Nej, det gjorde jag inte!)

 

Medans bullarna var på järnet passade jag på att skala pantollerna!



Den här kannan är från tupperware och det är guds gåva till mig! Den gör knaperstekt bacon på bara några minuter, jag äälskar bacon! I med en matsked, ja ni hörde EN matsked, oavsett mängd potatis och sen in med kannan i micran. Klar på ca 7 minuter. Jag ääälskar potatis och nu kan jag äta det flera dagar i veckan!!

Bullarna börjar få riktig fin färg nu!! Ett par minuter till.



Medans jag står och väntar på att köttbullarna ska bli klara tar jag mig själv en rå potatis!

Det tar en stund innan Fredrik kommer hem så jag väljer att sätta in köttbullarna en stund i ugnen. Då håller dom sig varma + att de får en fin färg. Men glöm inte grytvanten!



Nu är det dax för såsen! Jag tar fettet som är i stekjärnet och häller i en kastrull.

Detta är ingredienserna jag använde mig av. Jag hälde i flytande köttbuljong i fettet och lite vatten. Sen lät jag det koka upp innan jag strödde i maizena. Sen hälde jag i en skvätt grädde och lite coloritsoja. Sen hällde jag i mer vatten efter behag så att jag fick den i rätt tjocklek. Hemligheten med såsen är att jag tog i ett par skedar gelé.

Här är resultatet och det blev asgott!!

2010-04-21
 15:32:34

Ångest, väck!

All denna ångest på senaste har gjort mig lite depp. Fredrik har frågat mig flera gånger och flera kvällar vad det är med mig, men jag har inte riktigt haft något svar på det. Men nu tror jag att svaret är funnet och försvunnet.

Blev nyss klar med 2 inlämningsuppgifter som har sågat av en bit av hjärtat för var dag som har gått. Men nu är dom i alla fall klara och det känns underbart! Det jag ska göra nu är 2 fallbeskrivningar och gå på 1 AA-möte. Mötet avklarar jag och Elin i morgon och sen har jag tills den 5 maj på mig att jobba med fallbeskrivningarna. Det känns som att det löser sig trotts allt!

Idag ska jag bjuda älskling på något han älskar, köttbullar och potatis!



MAMMA: Jag saknar dig massor!

Förresten, Johnny Depps kvinna har kommit med en ny låt! Lyssna:
http://www.youtube.com/watch#!v=WZWcbLr074A&feature=related
2010-04-20
 16:32:10

55 dagar...

Vilka dagar, vilka dagar!
I helgen så var vi vakter, och inte vilka vakter som helst utan hundvakter. De små fyrbenta prinsessorna var hur goa som helst denna gången. Inga konstigheter där inte. Men ändå var man helt slut efter en natt, det är inte alls samma sak att sova borta som att sova hemma, och med två hundar dessutom. Man vaknade av vartenda litet ljud som man inte var van vid. Och sen att livsnjutaren Lovis tar sig ett nattamål vid tre tiden...tror inte att det ska låta att hon gnagar ben och äter torrfoder. Oh yes it did!!

Jag sov bort mestadelen utav söndagen, men det var riktig härligt. Sen blev vi hembjudna på middag till Elin. Flygande Jakob stod på menyn och det var riktigt mumsigt! Sen åkte vi hem igen en stund efter maten och jag sov vidare :)


Rhodos-resan betalades igår, eller om det var i förrgår. DET känns bra i hjärtat ska jag berätta! Nu är det bara pengar till uppehälle som ska ihop. Men det ska nog gå bra det med! :)


Och nu till en underbar nyhet... 55 dagar kvar att jobba mina vänner!!! FEMTIOFEM DAGAR!!!!
2010-04-11
 21:44:19

Zoo zoo,...

0-787567b15268be531436d4e965737516.png

Zoo zoo, vi har vatt på zoo, på zoo kan man göra vad man vill o lite till på zoo kan man klappa på en liten kaaanin!!

2010-04-10
 18:52:02

Bil-Uffe.

Lördag, dagen börjar gå mot kväll, det är helt underbart att det fortfarande är ljust ute. Det kunde dock varit juni månad, semester, 23 grader varmt osv. Ni fattar säkert poängen.

I morse när jag vaknade så sken solen in i sovrummet, jag lutade huvudet lite bak i sängen så att jag kunde se ut, himlen var klarblå och det var inte många moln som mitt öga skåda. Jag och Fredde bestämde oss för att komma ut lite i det fina vårvädert. Vi åkte och tvättade och städade bilen. Det behövdes verkligen. Nu är bilen ren och fin igen. Men åter till min tanke. När vi står där och tvättar bilen så blåser det och det blåser kallt. Det var inte alls lika mysigt som jag trodde att det skulle bli. Den behövdes även dammsugas och torkas av invändigt, medans jag höll på med det fick jag även ont i öronen. Allt pga denna blåst. Jag gillar inte blåst alls. Vi tog i alla fall ett gemensamt beslut och styrde ferrarin hemåt. Vid varsen dator satt vi en sund innan jag intog vilopossition. När jag hade vaknat var det Freddes tur att slå igen de ljusblå. Jag funderar faktiskt på att ta en liten nap till, men det är lite sent för det.

Vad har hänt på sistonne? Påsken ja, den var vi ju i Huskvarna, vi drar det lite snabbt.

Skärtorsdag: Lämnar Malmö/Arlöv efter en lunch och tankning och beger oss uppåt. Framme ca 17.00/17.30. Pussas och kramas med moster, morbror, kusin, kusinfru och kusinbarn. Pizza ätes lite senare och sedan rätt i bingen.

Långfredag: Tommy och Linda fyller år. Mamma, Elin, moster, morbror och jag åker för att hälsa på gamla mormor. Där blev vi sittandes ett par timmar och tristessen fylde min kropp. Efter det åkte vi hem, mamma, moster, Elin och jag åkte till Ekohallen för att slå död på ett par timmar innan det var dax att ta oss upp till Linda och Johan för lite födelsedagsfika. (Johan=kusin, Linda=kusinfru). Kvällen bjöds på god mat, massor med vin och skratt. En helt underbar kväll med andra ord.

Påskafton: Vaknade till liv av synen av ett STORT rådjur som låg vid bilen. Rundtur i mammas gamla trakter, Signesbo, sedan vidare för att titta på en husvagn och sedan mot ICA maxi för att inhandla påskmat och sedan for vi hem igen. Mamma och moster börjar med maten och jag och Elin åker en runda till A6 för att få lugn på vår abstinens. När vi kommer hem och dagen börjar närma sig kväll kommer kusin, kusinfru och kusinbarn. Eftermiddagen avlägsnar sig mamma och Tommy för att gå på hockey, vi andra förflyttar oss upp till ovanvåningen för att se matchen på tv.

Påskdagen: Morgonen börjar med att titta på gamla foto. Hemfärd ca 13.00. Pizza och en dusch stod på schemat när jag kom hem. En skön natt i sin egen säng väntade.

Annandagen: Fredde och jag tog en Freddelie dag. Vi åt utefrukost, gick i affärer och bara mös tillsammans. En välbehövd dag innan verkligheten åter kom igång.


Efter påsken har det egentligen inte hänt så mycket vad jag kan minnas. En rolig sak dock och det är ett telefonsamtal jag har haft med bil-Uffe:

- Hej Uffe det är Emelie på *****
- Haaallåå, vänta lite du!
- ....
- Ja, vad kan jag hjälpa dig med?
- Jo vi ska byta däck i morgon halv åtta och...
- MÅNDAG!
- Är det flyttat till måndag???
- Ja, kan jag nå dig på detta nummert alltid?
- Ja....
- Även när du är bortrest?
(jag fattar nada)
- ....
- Ja, men det är bra Bengt! Ja, Emelie vad kan jag hjälpa dig med?
- Har du inte pratat med mig på hela tiden?
- Nä!

Så kan det gå ja...

2010-04-08
 17:21:04

Falukorv och...

0-432697a6ac58652766e6dd13e4da34bc.png

Falukorv och spaggisar! Mumsfilibabba!

2010-04-07
 16:05:19

Sysslor.

Dagens sysslor:

[X] Vila middag.
[X] Diska undan gamal disk.
[X] Blockat upp ren tvätt.

[X] Eme duktig!
2010-04-07
 11:12:22

Elin är...

0-4996a391d0beacd198b7076ac62dfdef.png

Elin är sjuk... Och en smula bäng i roten :)

2010-04-06
 07:24:04

Vit kladdig...

0-16603085e3a8d7202e04475d1bb68212.png

Vit kladdig chokladkaka... Skulle det vara. Kladdig smet skulle jag säga. Smakade varken vit choklad eller något annat, en väldig besvikelse och slöseri med bakenergi. Kunde lika gärna bakat en sockerkaka, det hade varit godare.

2010-04-01
 10:46:10

Ekonomisk.

Var nere på Entré och handlade linsvätska till Elin. Skulle även inhandla en BH, en tandborste och en maskara. När jag var påväg ner från trapporna, ja jag gick ner. Så gick jag och tragglade vad jag skulle handla så att jag inte skulle glömma något. Jag gick in på synoptik och handlade linsvätskan, det var liksom prio nummer ett. Sen gick jag bort till Lindex för att hitta en BH. Jag har tidigare köpt en svart BH där för 99:- och var ute efter en vit, eller en som är väldigt ljus i alla fall. Jag vet att det finns för 99:-, samma modell och allt. Men jag hittade ingen. Såg ett par snygga vita men de kostade från 179:-. Billigt för en BH men jag betalar inte det för en BH som jag använder max 2 gånger i veckan. Nope! Därefter gick jag bort till Barrista. Köpte en kaffe 37:-!!! TRETTIOSJUKRONOR FÖR EN JÄVLA LATTE! Den var god, men mormors café har godare och den kostar bara 22:-. Märker ni att jag börjar bli ekonomisk? Man får ju börja någonstans nu när man ska bli student.
I alla fall, på kaffemuggen ser jag detta:



Texten lyder: Som enda kaffekedja i final tog vi silvermedalj SM 2009

Då är min tanke lite grann såhär, om man är enda kaffekedja i final, då betyder det att det bara finns ett "lag" i finalen, är det inte lite mer logiskt då att man kommer etta? Om Barrista var de enda i final betyder ju det att deras kaffe var godast. Men om dom bara fick silver betyder ju det att det finns någon som är godare. Men vilken är det då? Konstigt eftersom Barrista i final... Ja jag bara undrar för nu är jag lite förvirrad!

I vilket fall, jag gick där i solen med min kaffemugg och kände mig dö-cool. Skinnjacka, nersläppt hår, går i solen med den här takeaway-muggen. Hur mycket stockholmbrat är inte det på en skala! Kände mig riktigt fin. Låtsades att jag var blondinbella. Framgångsrik, smart, söt, begåvad ja allt vad man kan tänka sig. Jag trodde att jag hade alla pengar i världen där jag gick med min takeaway-mugg. Men sen kom jag på att jag hade glömt att köpa både maskara och tandborse, så jag hade nog inte så mycket pengar att spendera egentligen.

Åter till Blondinbella. I början när jag läste hennes blogg... åååhh vad jag hatade tjejen. Men idag, fy fan. Hon är smart, framgånsrik, söt och begåvad och allt det där jag sa tidigare. Det finns så mycket mer att säga om den tjejen men det är ord som jag inte kommer på. Att vara i hennes ålder och ha kommit så långt, ja jag finner inga ord. Säga vad man vill om den tjejen men jag tror fan att hon är min idol. All cred till Bella!
(Stackars henne som får ta så mycket skit från folk som är elaka, det är ren avundsjuka! Jag vet för jag har själv varit där en gång, det handlade ju bara om avundsjuka.... aja skit samma)

Idag åker jag, mamma och Elin till Småland. Vi ska till släktingar och bara mysa och göra ingenting. Man behöver det ibland, skönt att komma bort från vardagen. Ska åka till morfars grav också och lägga en blomma och tända ett ljus. Det kan han behöva där uppe. Vi saknar honom men han har det bättre där han är nu. Det är jag säker på.

Jo föresten, såg ni FÖRESTEN, påtal om ekonomisk. Jag noppade mina egna ögonbryn idag, se där, där sparade jag 100:- :)