2009-01-30
 10:58:47

Lovely Angel.

Kom nyss på att jag hade en riktigt sjuk dröm inatt. Jag hade tatuerat mig, det var en tjejkompis som hade utfört arbetet och det såg ju lite ringrostigt ut. På något sänster så hade jag valt Hells Angels-loggan, och den hade blivit intatuerad på min ankel. Haha varför i helvete valde jag den. Jag ångrade mig strax efter och bestämde mig för att Ami James i Miami Ink skulle fixa till den. Haha helt cp! Vad man kan få ihop sjuka saker när man sover. Jag kom ihåg att jag var livrädd för vad HA skulle göra med mig om de såg den, det roliga var ju att jag inte alls hade något med dom och göra men endå så satte jag nålen i mig och tatuerade in deras logga på benet! Sjukt!
2009-01-29
 12:49:04

89 year old lady.

Det känns som att det är mycket som händer just nu. Mycket innom jobbet som jag inte förstår mig på. Att bli gruppledare kanske är ganska så mycket tuffare än vad jag egentligen trodde. Men samtidigt så känns det som att det som har hänt står utom mina krafter. Det har inte ens diskuterats med mig och jag har inte fått några konkreta anledningar till att det har blivit som det har blivit. Tydligen kan de sparka "min" personal utan att gå igenom det med mig först. Som gruppledare tycker jag att det borde diskuteras och jag borde få säga min mening innan sådana allvarliga saker blir tagna till verket. Om det nu finns en lista man går efter när personal ska avskedas så finns det hur många som helst som ska sparkas innan  hon får gå, så tydligen så finns det ingen sådan "lista" så då borde man själv också kunna få sparken när som känns det som. Aja ... får prata om detta på måndag.


Nu sitter jag här i min hörna i soffan och väntar på att våra bästa år ska börja. Höjdpunkten på en dag som man spenderar hemma. Kännde mig jättedålig i går morse, ont i öronen, näsan rann och jag kände mig febrig. Det känndes visserligen bättre igårkväll men på morgonen när jag vaknade så kännde jag mig matt i kroppen igen och minsta ansträngning som jag tog till med gjorde att jag kände mig som 89 år.

Nej nu är det bara några minuter kvar tills mitt program börjar så det är väl bäst att avsluta dethär :)
2009-01-28
 16:25:33

Jeeeena.

Sitter hemma hos mamma och väntar på att dom ska komma hem från Thailand. Jag saknar dom faktiskt på något sätt.
Jag satte mig här i storarummet vid datorn så kom Petra, Daniel och Alex komma här utanför och vinka som galningar. Jag förstod att det trodde att det var mamma som hade kommit hem. Så en stund efter att de hade försvunnit ur min syn så ringer det på dörren och jag hör någon utanför som skriker "Jeeeena!" Och där stod den lille charmknutten, och in for hunden som ett skott. Springer runt i hela lägenheten och kliar sig på rumpan på den ruggiga mattan under bordet och sedan lägger hon sig till ro. Så nu ligger hon här hemma och snarkar i soffan och då menar jag verkligen SNARKAR i soffan som en vuxen karl. men det är helt okej för mig :)

Nu ska jag snart ta och laga mat till mamma och Göran. Det ska bli köttbullar med mos :) Även till Elin och Fredrik förståss!
2009-01-25
 12:21:12

Två panodil och ett glas cola.

Det är dagens fukost det. Och nyss så slog jag till med en liten skål grillchips också. Godis är som godast på morgonen och när man egentligen inte får/borde/ska äta skiten. Men i vilket fall så är det gott.
 
Två panodil och ett glas cola är väl det man får stå ut med dagen efter utgång. Det spelar i alla fall ingen roll för jag hade jätteskoj. Började här hemma som vanligt. Vi ordinarie folk och knulla-Peter. Ölspelet spelades och jag mådde hur bra som helst, och senare så stack vi vidare till Harrys där vi mötte upp Johans föräldrar. Där drack vi drinkar och hade mycket trevligt. Jag och Elin smuglade in Helena på Harrys. Vi fick henne att krypa under staketet. Helt jävla cp!! Om vakterna hade sett det så hade vi åkt ut med huvudet före det vill jag lova. Så det är inte något jag ska göra fler gånger.
Som sagt vi drack drinkar och hade jätte trevligt ända tills det kändes som om någon slog mig i huvudet med en stekpanna och rätt som det var så blev jag asfull. Fick gå ner på toaletten och tömma lite och sen var det bara för mig att åka hem. Lite tråkigt att avbryta Fredriks kväll sådär men han lät mig inte åka hem själv :)

Så idag är det bara soffan som gäller och lite wow-spelande.

Elin ringde nyss: "Hej, får jag komma?"

Hon är söt hon. Så nu är hon påväg hit :)
2009-01-23
 16:29:13

Sugarcute.

Okej, den där "stilen" jag hade på min blogg var lite för sugarcute! Så jag ändrar den med en gång!
2009-01-23
 16:24:51

Wow Im back.

Nu sitter jag här i vår sköna soffa igen. Den här hörnan är livsfarlig!! Man somnar hur lätt som helst.
Äntligen har jag fått hem mina dator igen. Lagom tråkigt att man lämnar in sin dator för att mousepaden inte fungerar och när man sen får tillbaka den efter en månad så är hela fronten repad. Det är ju trotts allt en vit dator och då vill man ju gärna ha tillbaka den i nyskick. Bara till att lämna in den igen. Fick ett sms idag om att den var klar. När jag kom dit kom killen fram till mig med en brun låda. Ur denna låda tog han bort något skumgummiliknande filt, sedan var där en frigolitram, och sedan låg datorn där och i botten så var där någon typ av bubbelplast. Snacka om välinpackad. Sist fick jag bara den i handen. Inget skydd alls, inte konstigt att den blev repad. Men nu har jag i alla fall min älskade dator igen och jag kan köra igång med mitt WOW-lirande igen. Har näslat in mig hos Fredrik så han ska hjälpa mig att levla lite.


Idag är det då älskade fredag! Den här dagen är otroligt efterlängtad. Trodde att jag skulle sluta tidigt idag, det hade varit sjukt skönt. Men schi fick jag. Lisa ringde mig vid tolv och sa att vi skulle ha möte klockan ett. Tydligen är det något som vi ska ha varje fredag. Kuuuul. Dom kunde lagt det vilken dag som helst i veckan men dom väljer en fredag!!!

I morgon är det dax för jobb igen. Förmodligen full dag men jag hoppas att det går unnan så att man kan komma hem igen snabbt som fan. Ångrar mig lite att jag erbjöd mig att hjälpa till. Men va fan det är härliga pengar sen när lönen kommer.

Nu ska jag strax fixa middag. Biffar är det min älskling har bestämt och biffar är det han ska få.
2009-01-22
 20:42:24

Elin är bra bäng.

Under en kortare tid så har det luktat väldigt illa i vår lägenhet. Riktigt surt! Så idag när jag kom hem så bestämde jag mig för att ta mig i kragen och bli av med den här odören en gång för alla. Så jag började med att ta ut soppåsen och sedan skurade jag ner hela skåpet under vasken, dörrar och allting. Sedan när jag ändå var igång tänkte jag att jag lika gärna kunde ta och torka av alla skåpsdörrar, och då var det lika bra att ta kaklet också, och sen tänkte jag att då kan jag lika gärna damma köket och städa det ordentligt. Och sen när jag ändå var igång så tog jag badrum, storarum och sovrum också, och sedan så dammsugade jag och torkade golv också. Det var riktigt skönt att få hela lägenheten städad idag så slipper man det i morgon.

Elin kom hit och käkade middag och sedan tog vi en runda bowling. Då kommer Elin med en rolig kommentar.
Det hela började med att jag sa att nu under 2009 så är det dax att odla långt igen. Det höll hon med om. Och sedan skulle hon även satsa på att bli smal till 2010, var hon nu fick det ifrån vet jag inte vi var ju faktiskt inne på 2009.
Men sedan satt hon där i Fredriks stol och funderade och sedan säger hon:

- Undra vad man ska göra med 2009... jag ska nog ta hand om mig själv...jag ska inte dricka lika mycket....
- Inte lika mycket? Vi började året med en brakfest och nu i helgen ska vi festa igen?
- Jag sa inte lika mycket. Jag sa inte att jag skulle dricka mer sällan..
- Ja grattis du!

Haha det var så roligt när hon sa det för det kom verkligen från hjärtat. Haha!

Jag vann första rundan i bowling och sedan vann Elin de restrerande två. Jag blir galen på den där jävla bowlingen!
Proffsklotet är inget för mig!


Nu sitter jag här hemma i soffan i min ensamhet. Fredrik är och tränar och jag är riktig astrött. Fick ju aldrig min eftermiddagslur idag då jag satte igång med storstädningen direkt. Och inte gick jag hem tidigt heller eftersom jag satte mig på kontoret och fixade i ordning lite pärmar. Så nu har jag koll på dom om någon kommer och frågar mig.

I morgon är det fredag och då är det fredag ja .... tråkigt bara att jag ska jobba på lördagen men det ska jag väl ta mig igenom. Sen på kvällen så ska vi festa till det lite. Hoppas att jag är vid livet och redo för att parta loss.
Det ska bli skoj att se om Elin håller sitt löfte om att inte dricka lika mycket under 2009 ....

Godnatt!
2009-01-21
 15:50:48

Fredeliedagen.

Nu sitter jag här i soffa, nybadad och känner mig ren och fin. Det konstiga är att jag brukar alltid ta på mig pyjamas när jag har badat men idag så tog jag på mig jeans och en tröja. Ska nämligen iväg och hämta Fredrik snart och sen in en runda på obs. Men i alla fall det känns bra att ha riktiga kläder på sig men det hade ju inte suttit fel med pyjamas ;)

Käraste syster var och besiktigade bilen åt oss idag, den gick inte igenom. Allt var bra förutom att något med halvljusen inte var så bra. Dom var svaga och ojämna eller nåt. En sådan liten skitsak och vi måste ombesiktiga den.
Är det någon som vet var man ställer in sådana saker?? För jag har inte den blekaste.


Idag är det onsdag och alla vet vad onsdag betyder vid detta laget? FREDELIEDAGEN!!!!!
2009-01-20
 17:30:13

Gullpappa.

Idag efter en hård dag på jobbet så gick jag hem till pappa en runda. Det var mycket trevligt, han hade nyss dammsugat och torkat golv så det luktade sådär rent och frächt, fräscht, eller fräsht som det endå alltid gör hemma hos pappa. Vi satte oss i köket och drack en kopp kaffe som pappa hade gjort till mig, det var megatrevligt och sedan "hjälpte" jag honom med hans mobil som han fick i julklapp. Men i själva verket så fixade han nog det själv. Eller jag är inte riktigt säker, men vi gjorde det nog tillsammans. Men vi fixade det i alla fall så nu funkar hans mobil som vanligt igen!

När vi var klara med det så var det dax för mig att ta bussen hem och när vi står i hallen får jag en megakram och massa pussar och han ville inte släppa mig, så sa jag:

- Det var trevligt att kommar hit.
- Det var kul att du kom, jag saknar dig.


Och sedan gick jag. Bussen stod redan där nere när jag kom dit så jag slapp att vänta på den. Sen när jag väl kom hem och skulle ta av mig kläderna så luktade dom bara pappa. Dom luktade jättegott. Hoppas att dom luktar lika gott i morgon och ända tills jag tvättar dom nästa gång :)
2009-01-19
 17:30:01

Tvi för kritikerna.

Den här dagen gick smärtfitt förbi. Härligt! Nu är det inte fler måndagar innan helg!! :)

I morse när jag stod och väntade på bussen så var jag lite tidig så jag bestämde mig för att gå och hämta dagens Metro. Sagt och gjort. Jag hämtade den och stod och bläddrade lite i blaskan och fann en intressant artikel.

Om en pojke som lider utav en sällsynt dödlig sjukdom som kan bryta ut när som helst, men som tur är så har den inte gjort det än. Det är tydligen någon gen som kan ge honom en ämnesomsättningssjukdom. Det här är tydligen ärftligt och han har redan en storebror som lider utav denna sjukdom.  Han har tyvärr redan blivit både blind och förlamad och han är så långt gången att han inte har någon chans att räddas. Nu har läkarna kommit på ett sätt hur de kan hjälpa den här pojken i fall att han skulle bli sjuk. Och det är genom att skapa ett identiskt syskon fast som inte bär på den här ärftliga genen. För att ut i fall att sjukdomen skulle bryta ut så finns det stamceller som passar och han kan få en benmärgstransplantation snabbt. Nu väntar den här familjen tillökning. En liten flicka som kan hjälpa den här pojken i fall att han skulle bli sjuk. Vilket jag tycker är fantastiskt! Att det idag finns sådana hjälpmedel tycker jag är helt otroligt.

Men det finns dom som inte tycker likadant. Kritikerna tycker att man använder ett syskon för att rädda ett annat barn. Och att barn inte ska födas i något annat syfte än sig själv. Man kan nog vrida och vända mycket i det här. Men jag tycker att det är helt sjukt ofantligt bra. Man har ju heller inte hört allt bakom den här historien. Låt säga att den här familjen så småningom hade tänkt på tillökning men att det just nu är jobbigt och lite mycket för dom, vilket man kan förstå. Och nu när läkarna har kommit på den här lösningen så är det ju en chans man bara måste ta. Om jag hade varit i den sitsen och fått höra det här så är det en chans som jag inte hade tvekat på att testa. Det finns inget som säger att den här familjen kommer att älska det här barnet mindre bara för att det föds för att hjälpa dem att få behålla i alla fall en av deras tidigare söner. 
 
Jag tycker att det är sinnessjukt att folk ens uttalar sig om att det här skulle vara fel! Man får vrida och vända på situationen och tänka på hur man själv skulle ha gjort om man satt i deras båt. Och jag vet i alla fall vad jag skulle ha gjort. Utan tvekan! Det är ju nu man märker att sjukvården och allt det där utvecklas. Det som man annars alltid klagar på. Go go go för läkare och deras uppfinningar!

Må detta gå vägen så att de får behålla sin ena son och sin nya bebis. Som jag utan tvekan tror att det kommer att älska minst lika mycket som deras andra barn!
2009-01-18
 11:27:54

Söndagen kan gå tillbaks där den kommer ifrån.

Söndagen är kommen och den är inte alls sådär hjärtligt välkommen som fredag kväll och lördagmorgon. Denna dagen vill jag helst aldrig ska ta slut. Men tråkigt vetande så gör den ju alltid det trots allt.

Klockan är nu 11.23 och jag känner att det kanske är dax för en tupplur. Jag känner mig redan sådär trött och matt i kroppen. Jag har hunnit med så mycket redan nu på morgonen tycker jag. Duschen är avklarad och frukosten är klar och jag har planerat inför tisdagen. Så nu känner jag nästan att jag förtjänar en liten tupplur. Men det tycker nog inte min älskade sambo. Idag är det söndag och dvs att det är lite 'dax-att-hälsa-på-alla-föräldrar-söndag'. Sån tur är kan man ju säga så är inte min mamma hemma så henne slipper vi hälsa på idag och Fredriks pappa ska vi heller inte hälsa på så det blir bara en tur till Strandhem. Men det får räcka kan jag tycka :)

Ikväll är det även dax för bandy och det ser jag faktiskt fram emot. Det ska bli kul att de kommer igång igen. Det känns så skönt när man får den här adrenalinkicken i kroppen. Även fast jag bara sitter på läktaren så är man helt trött och slut i kroppen efteråt. Det är ju värsta träningspasset det där! :)

Nu är det dax att fixa i ordning håret och sedan får vi väl ge oss iväg så att vi hinner hem och hinner äta innan det är samling för snyggot halv fem.
2009-01-17
 19:31:08

Wild Kids.

Nu sitter jag här en lördagkväll, mätt som sjutton efter att ha tryckt i mig en jävla massa kinamat. :) Friterad fläskfile med ris och sötsur sås, och en sötstark soppa! Mumsfilibaba säger jag. På tvn fanns det inte så mycket att se. Så det blev Wild kids. Fredrik undrar vad det är för fel på barnen. Jag kan ju inte låta bli att hålla med. De pratade precis som om de var 35 år gamla. Helt galet. Men hon var himla go ändå på något sätt. För samtidigt som de försöker vara så gamla så märker man hur små och oförstående. Men de växer väl till sig de också någon gång.
2009-01-17
 12:41:35

Ont krut förgås inte så lätt.

Ja då var det lördag och helg igen. Det är himla skönt att vara ledig! :)

Mamma och Göran åkte till Thailand i tisdags och vi pratades vid någon timme innan de skulle lyfta och typ det sista jag fick höra i mitt öra var vi hörs när vi kommer fram. Tiden gick och det blev onsdag, jag var ju vilse på klockan eftersom att det är så stor tidsskillnad men jag tänkte att de hör väl av sig så småning om. Jag hade skickat sms på sms till mamma och även till Görans mobil utan att höra något. Man började ju bli mottligt orolig. Det blir torsdag  och det blir torsdag kväll och jag bestämmer mig för att smsa Lina och höra om hon hade hört något från Sussie och Pelle eftersom de hade åkt tillsammans. Men hon hade heller inte hört något. Vi bestämde att vi skulle vänta till fredag. Vid elva tiden på fredagen så får jag sms av Lina och undrar om jag hade hört något men det hade jag ju inte gjort så vi slog slag i saken och hon skulle ringa till hotellet i Thailand men precis då så ringer Sussie och vi får veta att mamma ligger sjuk men att allt är bra med henne trotts allt. Senare på eftermiddagen så ringer mamma och det var skönt att höra hennes röst till slut.
Pratade med mamma idag också och idag äntligen så skulle hon lämna hotellet och ta sig ut på stan och titta runt lite.

Det är som sagt lördag och tvättlördag. Tvätten är klar om 20 minuter och så ska vi ge oss iväg och inhandla lite småsaker. Vi har redan varit nere och handlat på coop. Dom sålde sköljmedel, 4 för 89:- och lite andra billiga saker som vi köpte. Resten ska vi handla på Willys. Vi har provat att handla både på Willys och på City Gross men vi har kommit fram till att vi får mer för pengarna på Willys men trotts det så gillar jag City bättre. Men man får ju tänka på den stackars plånboken lite :) En blomma till storarummet ska vi också iväg och handla och ett par gympaskor till mig nu när jag har börjat springa *host host* :)
2009-01-16
 18:40:31

Förändringar är inte alltid dåligt.

Idag så var det en ångestfylld Emelie som gick ner till bussen halv sex i morse. Inte sugen på jobbet för fem öre. Man hade ju inte tackat nej till att ligga under täcket och fisa hela morgonen och hela dagen under täcket! :)

Elisabet ringer vid sju tiden och meddelar om att det ska vara möte på sydsvenskan om patrullbilen vid tio tiden och det var bara till att jobba undan allt vad man hade så man kunde gå hem efter mötet med gott samvete.

På mötet tas följande upp.

- Lisa ska inte längre vara gruppledare över patrullbilen.
- Tintin ska inte längre jobba kvar.
   och till slut
- Somnouk ska ta Tintins plats.

Helt underbart att bli av med henne. Nu kanske man kan gå till jobbet varje dag och känna att det blir ordentligt gjort och att man inte behöver kolla efter henne.
Sen den nya gruppledaren som skulle ta över blev ... JAAAAAAG! Gruppledare över patrullbilen. Dvs, båda patrullbilarna i Malmö, en i Lund och en som går på natten. Det är en ny utmaning och det ska bli jätte roligt att ta sig an den.
Så nu har hela min jobb situation blivit bättre och nu längtar jag bara tills sommaren och våren kommer så man kan börja leva på rikgit igen :)
2009-01-15
 12:24:59

Fredrik är bara min.

Jag blir så stolt över min älskade pojkvän, min blivande fästman och make!
Nästan allt han gör och allt han åstadkommer och lyckas med får mitt hjärta att hoppa till ett extra skutt av lycka.
Han har verkligen lyckats med det han har pluggat 4 år på universitetet för. Nu är han äntligen en systemutvecklare på heltid och det är min systemutvecklare och bara min!


Titta bara. Man känner riktigt hur hjärtat hoppar ett par extra skutt i kroppen!
2009-01-13
 12:54:34

Ångesten som kryper sig på.

Ångesten kryper sig på. Sakta men säkert, jag känner att den kan nog vara där på rikgit innom 5 dagar.
Jag tittar ut genom fönstret. Det är några plusgrader, det ligger regn i luften och det är otroligt disigt.
Om 2 timmar och 45 minuter sitter min mamma och Göran på planet. Planet som ska ta dom till Thailand.
När man tittar ut i Thailand så är där säkert, blå himmel så lång ögat kan se, sol, massa öl och 30 grader varmt.
Jag och Fredrik hade kunnat sitta på det planet. Biljetterna var bokade men var sitter jag nu?
Jo i disiga Sverige, i mina mjukiskläder, under en filt. Men jag är inte alls avundsjuk. Inte alls. Vad får en att tro det?

Jag får trösta mig med att snart är det i alla fall vår. När mars, april kommer så blir allt mycket lättar på något vis. Sen när dom månaderna börjar ta slut då är det snart sommar och med sommaren kommer semester!!!
Jag har ett mål denna sommaren och det är att den minst ska bli lika bra som förra sommaren. Men det finns dock en del saker som hände förra sommaren som jag inte ska göra denna sommaren. Som att åka till Stenshuvud, Kiviksmarknad och Glimmingehus. Dom ställena ska jag inte besöka förren jag blir gammal och ska plåga mina barn med dessa påtvungna saker som bara ska ingå i ett barns uppväxt.
Nej denna sommaren får vi satsa på lite bättre saker. Som kanske en miniweekend till Göteborg och gå på Lisseberg, eller varför inte till Stockholm och gå på Grönan? Jag gillar att gå i Stockholm. Eller det är en dubbel känsla. Samtidigt som jag känner mig vuxen utan att gå i Stockholm och strosa, så känner jag min vansinnet ful och konstig! Haha fy fan för Stockholm men jag vill nog ändå dig :P

Sen blir det ju Spanien i Augusti/September. Första gången Fredrik åker utomlands på rigtigt och då är det tillsammans med mig! Det ska bli hur roligt som helst. I sommar ska jag införhandla lite nya sommarkläder till resan. Sen är det nog dax att börja packa ;)

Spanien here I come!!