2007-06-30
 19:33:16

Juni.

Mycket har hänt på ett tag. Jag har helt enkelt inte haft ork att skriva. Den första veckan när Fredrik hade åkt gick rätt så snabbt. Jag spenderade många dagar hemma hos mamma. Det var tråkigt att vara hemma. Det fanns liksom inget som lockade mig. Onsdagen kom och jag och Helena åkte till Stockholm. När vi var framme i Stockholm efter 4,5 timmar av skratt och mycket sovande så gick vi och mötte Fredrik i Kungsträdgården. Han var så jävla söt när han kom där. Det var mysigt att krama och pussa på honom igen :) Vi hade bestämt oss för att gå i Stockholm och ta den sena båten till Ön. Det gjorde vi :) Åt på BK, gick och käkade glass och sen gick vi i affärer och bara väntade på tiden. När vi kom fram till Ingmarsö så gick vi in på Restaurangen. Ricky och Anna var inte där så vi bestämde oss för att gå till stugbyn och lämna våra väskor. Vi stod utan för restaurangen och väntade på att Fredrik skulle komma och gissa vem vi såg där om inte Hasse Aro. Jag fick se honom :) Och det sjuka är att han lät precis som han gjorde på tv! Sjukt! På torsdagen var Fredrik ledig men vi hjälpte till med lite saker i alla fall. Först plockade vi in varor och sedan planterade jag och Helena blommor medans Fredrik sysslade med lite andra tekniska saker. Senare på kvällen blev det middag och vin tillsammans med Anna och Ricky.

Fredagen på självaste midsommarafton var restaurangen stängt och det enda som stod på schemat var midsommarfirande. Vi började med en liten öl för att invänta all personal för att sedan åka vidare till en annan ö Nesslingen och äta sillunch. Som tur var höll vädret sig och vi kunde sitta ute utan att det började regna. Det roligaste av allt var nog båtresan dit och hem. Den hade jag sett fram emot länge :)
När vi kom hem blev det kaffe och sedan gick vi vidare tillbaka till stugbyn och där grillade vi och spelade kubb hemma hos Ricky och Anna. Dagen efter var man kanske inte riktigt så pigg men det var bara att stiga upp ur sängen och göra sig klar för en jobbedag. Jag skulle plocka disk och hjälpa till att duka borden osv. Jag kände mig mest ivägen. Viste inte rikigt vad jag skulle göra och så, kändes lite jobbigt faktiskt. Men kvällen gick bra och jag och Helena slutade vi halv elva och vi gick hem och sov. Det var en slitig dag. Dagen efter så var Fredrik ledig igen. Vi var nere på restaurangen och käkade brunch vid halv två och sedan gick vi hem igen och kollade film hela dagen/kvällen. Jag somnade ett par timma och när jag vaknade käkade vi och sedan gick jag och Fredrik på en promenad ner till restaurangen för att säga hejdå till Ricky och Anna eftersom jag skulle hem dagen därpå.
Måndagmorgon var inte speciellt rolig. Det var tufft att säga hejdå till Fredrik på bryggan. 7 veckor! 7 hela veckor innan vi ses igen! Känns som en evighet. Vill inte att det ska vara så länge :(

Veckan har varit lång och jag har sovit bort den största delen. I går var jag hemma hos mamma hela kvällen för att jag inte skulle sova och idag har jag och Elin varit i Danmark och gått och käkat middag. Stabilt att gå vilse i Danmark. Men så är det när man tror att man går genvägar men egentligen senvägar. Vi kom i alla fall dig vi skulle, vi blev mätta och vi kom hem igen! :)

I morgon blir det städning av lägenheten! Riktig städning! Får se hur det blir i morgon men det är i alla fall planen!

Dax för tvn, får se hur länge jag håller mig vaken.
Helst hade jag velat ha hem Fredrik nu! Nu! NU SA JAG!!!!
2007-06-17
 20:27:10

Kaffe och Whiskey!

Vilken helg! Fredagen blev en lugn hemmakväll. Lyckades hålla mig vaken ganska länge ändå. Ända tills klockan elva. Då stupade jag i sängen, då hade jag tittat på både Doobidoo och på Bend it like Beckham. Jag trodde inte att jag skulle orka kolla på en hel film, men den var rolig och det var svårt att slita sig. :) Snackade med Fredik på kvällen också tror jag ... är inte säker! Men jag tror det minsann!

På lördagen vaknade jag vid halv tio. Ganska sent endå. Jag såg fram emot att sova länge hemma när klockan väckte mig på fredagsmorgonen. Jag hade ingen lust alls att gå upp då. Men jag var så illa tvungen. När jag hade käkat frulle och gjort i ordning här hemma åkte jag hem till mamma. Vi skulle åka en runda till mobilia men när jag var halvvägs hos mamma så kom jag på att jag hade glömt mina presentkort så det blev inget mobilia. Låg hemma i deras säng och var lite depp sedan åkte vi till City Gross och handlade. Jag brände 200:- men enligt mig var det nödvändigt. Nästan allt i alla fall. Man måste ju ha mat eller hur! När vi hade handlat klart och kom ut till bilen var där någon idiot som hade parkerat snett. Hans ena bakhjul var helt inne på min sida. Hur fan kan man parkera så! Jag hade skitsvårt för att komma ut och där stod människor utanför och tittade på. Jag var ju tvungen att ta mig ut liksom! Vissa människor borde inte få ha körkort. Jag köpte en sak på City Gross som jag tyckte var väldigt nödvändig. En termometer. Kännde att vi var tvugna att mäta hur många grader vi har i vår kyl/frys. 19 + håller kylen och 1 + i frysen! Ska ringa i morgon! Dom måste komma och fixa det innan onsdag. Jag fick kasta allt som vi hade i frysen! Korv, pytt i panna och räkor. Där var i alla fall 3 middagar till mig, minst!

På lördagskvällen åkte jag med mamma och Göran hem till Magnus och Lotta. Vi skulle ut och äta. Innan vi hade tid på restaurangen satt vi hemma hos Magnus och Lotta och kollade tv och snackade. Moa är nog världens sötaste unge. Hon hade jeans på sig och en Sverige-tröjja. Hon hade också tagit på sig sina solglasögon och käkade vattenmelon. Hon satte sig i sin barnfåtölj och sa till Lotta "mamma, kan du ge mig lite whiskey?" Haha! Göran berättade att när hon var med på fotboll en dag så tog han med henne till kiosken eftersom hon var törstig. Göran frågade henne vad hon ville ha att dricka, då svarade hon "Ja ... jag brukar dricka kaffe och whiskey, men jag kan ta fanta" Hahaha undra vad folk tänkte som hörde henne! Efter vi hade varit på restaurangen gick vi upp till Magnus och Lotta igen, där spelade vi kort ett tag och sen var det dag att åka hem. Sov hemma hos mamma och Göran inatt men det var svårt. Jag vaknade hela tiden och låg vaken en stund. Det är svårt att sova på ovana ställen tycker jag!

Idag var jag, mamma och Elin på obs och shoppade lite. Köpte ett par skor och en bluskofta och tillsammans kostade det bara 100:-!!! Inte dåligt, vilket kap! Nu är jag hemma i min säng igen. Hemma hos mig och Freddo!

Nu är det bara två arbetsdagar innan vi ska till Stockholm. Snackade med Fredrik inatt och gissa om jag blev glad när han berättade att han var ledig onsdag och torsdag!!! Jag fick pirr i magen när jag hörde det!

Får se hur tidigt jag orkar gå upp i morgon! Vill hinna med mycket på morgonen så att vi kan sluta lite tidigare!!

Nu ska jag ladda min iPod med lite fler låtar och sen fortsätta läsa i min bok!
2007-06-15
 19:40:38

Hasse is tha man!

Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig liten i denna lägenheten, men ack så fel jag hade. Igårkväll när jag kom hem från mamma kände jag mig ganska lite. Det var konstigt att göra sig klar för natten och kolla tv osv och sedan släcka allt för att sova. Helt ensam. Det gick bra faktiskt. Idag när jag kom hem från jobbet var det också lika jobbigt. Jag brukar se fram emot att komma hem tidigt på fredagar eftersom jag har en lång kväll som jag kan spendera med Fredrik. Denna fredagen kunde jag dock bara se framemot att få sova. Och slippa laga mat då eftersom jag skulle hem till mamma och käka. Fläskkotletter med sås och potatis btw. Det var gott. Men det var liksom tomt att komma hem i lägenheten. Jag får helt enkelt vänja mig. Visst jag är ledsen, men jag orkar liksom inte lägga energi på det när det finns så mycket annat som man kan lägga energin på. Han kommer ju komma hem igen, det vet jag ju. Men det känns som att det är så långt tills dess. Men hoppas att tiden går snabbt. Jag vill det, men samtidigt inte. Det är ju sommar och det vill jag njuta av så mycket som möjligt eftersom man har längtat efter det i sex månader. Men egentligen vill jag ju bara spendera den tillsammans med Freddo :)

På onsdag åker jag till Stockholm. Jag hade nog velat ha lite tid på mig att gå i Stockholm. Det får jag kanske på måndagen när jag ska åka hem. Om jag känner att jag har tid och lust. Måndagen kommer nog vara den dagen som är jobbigast. För det är ju då som vi kommer säga hejdå för en lång tid. Det är knappt att jag vill tänka på det.

Det var skönt att vara hemma hos mamma en stund idag. Man fick snacka av sig en massa. Bla om Mats som kan gå mig på nerverna ibland. Men va fan. Man får vila upp sig från honom på helgen och sen är det bara att stå ut en jobbvecka till. Jag kommer ihåg när jag låg på sjukan och det kom in en städerska och städade på mitt rum. Jag tittade på henne och när hon hade gått sa jag till dom andra som var på mitt rum lite försiktigt att hon inte har något riktigt jobb, det är därför som hon städar. Men nu sitter jag liksom själv i skiten och går och städar efter andra, och det suger verkligen bigtime. :)
I morgon ska jag på stan tillsammans med mamma, eller Mobilia. Får se om jag hittar något fint, plus kanske en cykelhjälm så jag kan börja cykla snart. Jag vill bli smal och snärt tills Fredrik kommer hem igen :)

Fredrik ringde mig innan och berättade att Hasse Aro var på restaurangen. Jag vet inte vad det är men jag gillar Hasse. Han verkar så hård och tuff i Efterlyst men han känns ändå som en riktigt mjukis. Jag har försökt få Fredrik att fota honom men han bangar! :) Hihi, hoppas att jag får se honom när jag kommer dit!

Nu ska jag kolla tv och försöka hålla mig vaken en stund till innan jag somnar. Måste droppa mina ögon också. Det finns inget värre än ögondroppar!
Tummen ner för ögondroppar.                                                               image4
Tummen upp för Hasse Aro!
2007-06-14
 20:50:32

My baby left me!


My baby left me!!
Veckans sämsta är att Fredrik har åkt.
Kom hem från en seg dag på jobbet igår. Var inte ett dugg glad. Känder bara hur timmarna som jag hade tillsammans med Fredrik rann iväg. 14 timmar kvar, 13 timmar kvar osv osv. Blev nästan arg på mig själv. Ta vara på tiden istället. Åkte med till Lund när jag kom hem från jobb och tittade på fotboll, köpte sköljmedel och pizza på vägen hem och sedan käkade vi och började tvätta. Gick in och duschade och sedan kollade vi på film. Jävla skit så somnade jag ifrån filmen. Som vanligt! Och även min sista kväll tillsammans med min goding. Inte speciellt förvånande. Men det som var förvånande var att jag inte kännde mig så ledsen igår. Men i morse när jag vaknade och baby började packa kom tårarna och jag kunde inte göra något för att stoppa dem. Dom bara fortsatte att rinna och jag ville inte visa Fredrik och då helt plötsligt började jag låta som en häst eller något liknande. Jag kunde typ inte andas och gråta samtidigt och eftersom jag inte ville visa att jag var ledsen så började jag låta som en cp istället. I all fall, det var jobbigt att se att han packade ner alla sina saker. Parfymer och nästan alla kläder. Det känns nästan som att hela han är borta från lägenheten. All glädje liksom bara försvann. Det finns ingen som kommer emot mig när jag kommer hem från jobb och säger "Heeeeeeeeeeej älskling, din pruttande fis" Ingen som kallar mig ladylovleylocks osv. Jag vill ha hem honom igen och där med basta.

Annars är veckans bästa förra helgen. Eller i alla fall lördage. Kanske inte Fredagen. Tvättdax när jag kom hem från jobbet. Tvättade och Fredrik åkte till Johan på lite fest. Jag somnade ifrån tvätten till en film när klockan närmade sig tio. Vaknade vid tolv. Men filmen var slut och på tvn var det porrfilm. Kanske inte världens bästa sätt att vakna på direkt. Men jag slog o alla fall över snabbt som fan. Fredrik kom hem, full, hade med sig Johan, PP och Jimmy. PP och Johan följde med mig ner i tvättstugan eftersom jag inte vågade gå ner själv. Kanske inte världens bästa hjälpredor. I alla fall inte när dom var fulla. Men jag slapp gå ner själv i alla fall. Gick och la mig igen när dom gick ut. Hem på kvällen senade kom en full Fredrik. Och då menar jag fuuuull. Han typ snubblade in. Och när han skulle ta av sig kläderna trillade han typ ner i sängen. Haha tur att jag inte hade huvudet på min kudde. För annars hade han prickat mitt i skallen på mig! 
Fredrik var bakis på lördagen så den spenderade vi hemma hos NEttan och Tomas i en Badenbaden i skuggan/solen!  Hade lite fest här hemma på lördagen. Efter det gick vi på slagthuset. Tråkigt och segt. Var precis på väg därifrån när dom började spela skitbra musik. I alla fall att dansa till. Vi satte igång hela gänget att dansa. Vi svettades men endå dansade vi hela natten lång. Någon kom hem den otroligt dåliga ideen att vi skulle gå och bada. När alla hakade på min fåniga ide försökte jag ta tillbaka den. Egentligen ville jag bara hem och sova. Jag var ju trött som en galning. Men det var bara att genomföra min dåliga idee och vi började trava ner till Bo01. Jag badade i alla fall inte det var ju snorkallt i vattnet. Fredrik kastade av sig sina kläder, alla utom boxershortsen sprang mot kanten och skrek. "SIST I LUKTAR!" Sen gjorde han bomben och vattnet bara sprutade åt alla håll och kanter. Han är för go. Inte långt efter var det Johans tur. Han hoppar i med sitt gips. Simmar till en början med handen ovanför vattenytan men han tröttnar väl på det till slut och bestämmer sig för att göra bomben han också. Haha galen kille. Men han sa i alla fall att den inte luktade allt för ruttet dagen efter! Var inte hemma förren klockan 06.00. Då började vi plocka undan så att det inte skulle lukta allt för illa med alla ölburkar. Det var trotts allt skitvarmt, så det hade nog inte luktat allt för gott om dom hade stått kvar. I sängen var vi 06.15 och vaknade halv ett. Då var det dax att gå upp och gå ut och njuta av solen! :) Åkte hem till mamma och grillade och mös i skuggan på en filt.

På måndagen var vi på O´learys och skulle kolla MFF matchen. Tog en cider och kollade på första halvlek sedan tröttnade jag och gick  hem. Somnade på fem minuter! :)

På tisdagen hade vi lite kalas här hemma för Fredrik. Han blev hela 23 år och det blev tårta och läsk. Riktigt god tårta faktiskt och Fredrik fick bestämma fyllningen.

Veckans sämtsta (förutom att Fredrik har åkt) är att jag trillade i trappan när jag städade. Jag har världens äckligaste blåmärke jag någonsin sett på min högra balle och jag sträckte min högra arm på något konstigt sätt jag förstår inte varför. Det borde vara på vänster men jag lyckades väl vända mig på något sätt.


Nu ska jag försöka överleva natten utan min baby!
2007-06-05
 20:34:26

Svullen vita.

Leeeeeeedig i morgon! Hur skönt som helst! Slutade redan klockan ett idag.  Kunde ha slutat klockan tolv men eftersom min kära kolega sa att vi inte "kunde" sluta så tidigt så fick vi gå på Lunds Energi och lulla i nästan 40 minuter innan vi kunde ge oss iväg. Fredrik kom och hämtade mig, vi åkte till hans skola och han var inne och lämnade en bok på biblioteket sen åkte vi hem. Jag gick in och duschade och sedan la jag mig i sängen för att titta lite på tv. Somnade när klockan var tio över tre och när klockan var halv fem väkte Fredrik mig. Jag flög upp ur sängen. Skulle vara hos Optikern tjugo i fem. Försökte peta in linserna i mina ögon men det gick inte så bra.
Gick ner och förklarade att jag inte kunde ha linsen eftersom jag har alergi i mitt öga. Han undrar hur länge jag har haft det och när jag berättade om min vita fläck så ville han kolla på den. Snällt tyckte jag eftersom jag försökt få en tid på vårdcentralen men tydligen så är det bara arbetslösa människor som kan gå dig. I alla fall så visade det sig att jag inte hade någon allergi i mitt öga utan min ögonvita är svullen. Hur sjutton kan den bli svullen. I alla fall ska jag komma tillbaka igen om en vecka och om mitt öga är likadant så ska jag åka ut till ögonakuten och sätta mig där och säga att mitt öga är paj. Läskigt. Jag tycker inte om när folk ska hålla på och pilla i ens ögon och grejja. Men man får hoppas att det inte är något allvarligt.

I morgon är jag i alla fall ledig och ska njuta så mycket jag kan av dagen. Hoppas att det är fint väder så att man kan vara ute. Måste ju tvätta också...inte lika roligt. Vi gjorde ju inte det förra veckan så får göra det denna veckan istället. Bläääää jag hatar att tvätta!
2007-06-04
 18:29:29

Lägenheten.

Jaha, då sitter man här igen.
I fredags när jag kom hem från jobb hade Fredrik handlat middag. Grillning stod på menyn. Vi hade allt vi behövde, kött, sallad, potatissallad, allt förutom det viktigaste. Grillen. Bestämde oss för att åka hem till Nettan och Tomas och där grillade vi tillsammans med dom och tittate på militärerna som kom åkandes utanför i sina stora krigsbilar. Det var roligt att titta på det är inte varje dag man ser sådant. När vi skulle åka hem senare på kvälen skulle Helena följa med, vi lämnade av henne inne på Gustav och sedan åkte vi lite till för vi ville se fler militärer. Åkte nästan ända tillbaka till Bunkeflo men vi hittade ett par stycken och vi hittade deras hemliga gömställe.

På lördagen åkte Fredrik till Danmark för att sälja Aftonbladet. Man fick köpa en Aftonbladet och då fick man en sverigeflagga till för 20 danska! Herregud vad dyrt! Jag hade inte speciellt roligt den dagen. Var mest rastlös. Åkte hem till mamma, ville ha med henne till obs men det ville hon inte. Så jag bestämde mig för att åka hem igen. Tänkte städa lite. Tänkte att jag skulle ta rundan förbi obs för att se om där var mycket folk. Dom hade ju ettårsjubileum, för att fira att de renoverade för ett år sedan. jag ville in och gå en runda. Hittade en parkeringsplats som var ledig så jag tog den och gick in. Därinne fick man gå sicksack, hoppa mellan människor och man fick verkligen vara snabb så att man inte skulle krocka med någon. Jag tycker egentligen inte om att gå själv sådär på köpcentrum. Det känns som om alla vet att jag är där ensam och det känns som om alla tittar på mig och tycker att jag är jätte konstig som är där alldeles själv. Men i alla fall, jag klarade av det. Jag hittade ett par typ knickers på Vero Moda i jeans och två linnen inne på BikBok. Inget till de där nersänkta priserna som jag hade hoppats på. Det enda som dom hade på nedsatt pris var sånt skit som ingen ville köpa egentligen, men som endå alla köpte eftersom det var nedsatt. När jag hade hittat lite grejjor tills jag blev nöjd åkte jag hem. Jag handlade en sallat och gick upp och käkade den innan jag satte igång städningen. Om ifall nu Fredrik skulle ha med sig någon hem för att titta på fotbollen. jag både dammade och dammsugade och var riktigt nöjd när jag var färdig. Det var på tiden att det blev gjort. Jag blev riktigt sugen på godis när klockan närmade sig kvällen. Åkte till ICA Maxi och handlade godis för 74.50:- Gaaah. Men vi har i alla fall godis kvar :)


På söndagen sov vi tills vi vaknade. Gjorde allt i lugn och ro och sedan begav vi oss ut för att hitta något till Nettan eftersom det var hennes födelsedag. Åkte till Ljungs Handel. Trodde att vi skulle hitta något fint till deras trädgård men dom hade inte så mycket saker där faktiskt. Blev lite besviken. Åkte till Hornbach och hittade en söt liten snigel. Perfekt. Åkte ut till Nettan och Tomas och fikade. Hon blev glad för sin snigel. Sen åkte jag och Fredrik till obs och handlade lite till honom. Lika mycket folk på söndagen som det var på lördagen. Köpte ett par shorts, en tshirt och en skjorta. En del av grejjorna är födelsedagspresent från mig. Lite tråkigt eftersom han inte för öppna någon present på hans födelsedag men det får han ta. Åkte sedan hem och sedan nästan direkt gick vi ut på stan igen. Skulle till Gränden och käka middag. Bjöd Nettan på middag på hennes födelsedag. Skitgod middag. Synd bara att mitt kött var så fett. Somnade gott sen på kvällen när vi kom hem.

Idag ringde mamma mig när jag var på jobb. Hade fått brev från Fastighetsförvaltarna angående lägenheten. Blev jätte nervös eftersom vi verkligen trodde att vi skulle få den lägenheten. Åkte hem till mamma och hämtade brevet. Öppnade det och blev väldigt besviken. Tyvärr är lägenheten erbjuden en annan. Ja men vad ovanligt då. Blev faktiskt väldigt besviken. Men det är kanske meningen att vi ska vara kvar här i vår söta lilla lägenhet. Men i sånna fall vill jag komma på något bättre förvaringssätt till olika saker. Som Fredriks böcker osv. Jag började genast fundera på att jag ville ha nya gardiner osv. Samtidigt känns det inte så lönt eftersom vi verkligen hoppas på att få flytta snart. Men det känns som att jag vill göra detta hemmet till mitt och Fredriks och inte att vi bor i Mikaels hem...det är svårt att förklara. Men det löser sig i alla fall.

En sak som är otroligt surt är att Fredrik kommer åka om ungefär en vecka. Det kommer att bli jobbigt att ta sig igenom ännu en sommar utan honom. Kommer att bli tråkigt som fan ...

Nej nu ska jag glo tv och somna om en stund.